Hur ska du göra för att skita i vad andra tycker om dig!Hur ska du göra för att skita i vad andra tycker om dig!


Att vilja sluta bry sig om vad andra tycker är väldigt vanligt.
Problemet är sällan att vi bryr oss vad andra personer tycker.
Problemet är när vad andra tycker om oss blir förödande för oss. När vi tar det väldigt hårt. Människor är gruppdjur och vi kommer alltid bli påverkade utav vår omgivning oavsett om vi är medvetna om det eller ej tyvärr .
Här kommer tips för att sluta bry dig om vad andra tycker om dig.Tro inte att andra dömmer dig.

Det är väldigt vanligt att vi överskattar hur mycket andra tänker på vad vi gör och säger, alltså oroar vi oss ofta helt i onödan.


Börja blogga.

Starta en blogg där du skriver vad du verkligen tycker och tänker. Dela dina synpunkter gällande kontroversiella ämnen. Du kommer bli kritiserad, lita på det. Men just det kommer du så småningom komma förbi och över. Du kommer även få mycket positiv respons på det du skriver. Du kommer lära dig att inte ta den negativa kritiken personligt.


Skaffa dig kompetens.

Kompetens andas självförtroende. Så kom igång med att jobba på dig själv, utveckla några färdigheter, lär dig mer.


Kom ihåg att det är ditt liv du lever, inte någon annans!
Det spelar ingen roll hur någon annan tycker att man "ska" leva sitt liv eller att man "ska" vara på ett visst sätt. DU lever ditt eget liv, och det har ingen annan någonting med att göra.

Ta beslut snabbt, men ändra dig långsamt.

När du är orolig för vad andra tycker är det svårt att vara beslutsam. Även de enklaste av besluten kan ta veckor av plågsam grubblande – under tiden görs det inga framsteg. Jag försöker följa mantran, ”ta beslut snabbt, men ändra dig långsamt.” På det sättet kommer jag mer sannolikt att starta flera resor och vara mindre benägen att hoppa av dem.

Ha koll på dina värderingar.

Nyckeln är att ha en förståelse för vad som är viktigt för dig och vad du vill åstadkomma. När du har dina egna värderingar och visioner i fokus kommer du naturligtvis att lägga mindre vikt på andras åsikter.


Folk dömer dig just nu.

Ja, så är det. De gör det exakt just nu. En del människor gillar inte dig och vet du – det finns ingenting du kan göra åt det. Inget tvång, smörande eller några eftergifter kommer att ändra på det här. I själva verket är motsatsen ofta sant, ju mer du står för något, ju mer kommer de att respektera dig, oavsett om det är motvilligt eller inte. Vad folk verkligen respekterar är när du dra gränsen och säger "hit men inte längre." De kanske inte gillar att du beter dig så men vad spelar det för roll för dig? Vi pratar om människor som inte gillar dig ändå, varför ska du försöka att behaga människor som inte bryr sig om dig?


Vad spelar det för roll egentligen?

Vilken skillnad gör det för ditt liv att andra tänker saker om dig? Om du bestämmer dig för att göra något modigt och du möts av ogillande – hur påverkar det ditt liv? Tänk efter och kom med något konkret. Ja, du kanske känner dig tillfälligt dum men om fem år eller om fem dagar – hur mycket kommer andras flyktiga åsikter verkligen påverka dig?

Alla gör det.

Kom ihåg att alla människor har negativa tankar om andra och om sig själva då och då. Så när du oroar dig över vad någon särskilt person ska tycka om dig så oroar sig den personen kanske över vad du tycker om honom/henne.


Detta kommer inte ändra ditt tänkande över en dag.
Detta tar tid att lära sig av alla dessa tips.
Det är inget som sker över bara en natt.


Kram Sassa!

  • Nära Rödeby

Gillar

Kommentarer