Heta tips på hur du når dina DRÖMMAR!


HUR DU NÅR DINA DRÖMMAR!


Är det du drömmer om verkligen det DU drömmer om?


Många av oss har drömmar som vi skulle vilja uppfylla. Vi vill att vissa saker ska hända i framtiden. Men är din dröm verkligen förankrad i dig? Vill du verkligen få den uppfylld? Nu ska vi titta närmare på det genom att du får svara på några frågor som får dig att se närmare på det du drömmer om.

Är min dröm verkligen MIN dröm?
Ibland kan våra så kallade drömmar vara visioner som planterats i huvudet på oss av andra, till exempel våra föräldrar. Du kommer bara att uppfylla drömmen till 100 % om du känner att det är din. Om den inte är din kommer du bara att bli olycklig eller bara uppfylla delar av den.

Kan jag se drömmen tydligt?
För att uppfylla drömmar måste man ha en klar bild av var du ska innan du gör något åt det. Du kan behöva inspireras av andra som kan hjälpa dig framåt mot målet. Det är bara möjligt om du vet var du är på väg.

Är de saker som krävs för att nå drömmen möjliga för mig att kontrollera?
Tur är inte vad som får drömmar att slå in. Det kräver hårt jobb, beslutsamhet och konsekventa handlingar för att nå fram till dina drömmars mål. Drömmar måste förankras i dina egenskaper, kunskaper och talanger. Har din dröm sina rötter i verkligheten?

Är jag sugen på att jaga efter den här drömmen?
Är du så passionerad att du inte har något annat val än att jaga efter din dröm? Det kommer att finnas många gupp på vägen och om du inte är passionerad, nästan besatt av att nå målet kommer du antagligen inte dit. Skulle du jaga efter din dröm även om det inte fanns pengar och berömmelse inblandade? I så fall kan du klara det.


Har jag en strategi?
Det låter tråkigt men utan en uttänkt plan blir det svårt att nå fram. En dröm utan strategi är bara ett önsketänkande. Den kommer ingen vart. Vilken är din strategi för att nå drömmen?

Är rätt personer inblandade i min dröm?
Drömmar är stora och kan oftast inte nås i ensamhet. Det krävs nästan alltid andra personer som hjälper dig och stöttar dig. Om din dröm till exempel är att starta eget så kommer du behöva stöd från din man/fru eller andra i din omgivning som tror på dig och låter dig göra det här med stöd från dem.

Är jag villig att betala priset för att uppfylla min dröm?
Alla drömmar kommer med ett pris. Du kommer att få offra saker på vägen och välja bort saker som du kanske inte trodde. Att uppfylla drömmar kräver massor av tid. Det krävs ofta risker. Har du tittat närmare på priset? Är du villig att betala?

Har jag kommit närmare min dröm på sista tiden?
Det kan ta åratal att uppfylla drömmar. Drömmar realiserar ett steg i taget och det är steg som du tar varje dag. Vad har du gjort på senare tid för att uppfylla drömmen? Har du gett upp? Titta närmare på det som håller dig tillbaka och se vad du kan göra åt det.

Gillar jag att jobba hårt för att uppnå min dröm?
Det är oerhört viktigt att gilla resan. De flesta människor orkar inte se målet där framme och kräver alltid omedelbar behovstillfredsställelse i livet. Att jobba mot ditt mål måste ge dig energi och mer lust, inte tvärtom.


Kommer min dröm att vara bra för andra?
En dröm måste ha ett värde för att fungera i långa loppet. Till en början kanske allt handlar om dig men över tid så kommer din dröm att dö om inte andra tjänar på att den uppfylls. När din dröm har ett riktigt värde kommer den att få ett eget liv. Andra kommer att gilla den om de ser fördelarna med den. Att till exempel starta eget och få ett företag att fungera kommer att gynna din familj, men ännu viktigare, kunderna som hjälper företaget att finnas kvar.

Gillar

Kommentarer