Bästa knepen för att motivera dig själv!


Bästa knepen för att motivera dig själv!

Här har jag tagit fram en massa olika tips på hur du motivera dig själv.
Alla behöver vi en knuff ibland så ta och läs detta och jag lovar det kommer hjälpa.Ta för dig och be inte om ursäkt för att du vill åstadkomma saker

Skryt är fult, men är du duktig på något så tala om det, men gör det med finess. Var inte rädd för att visa att du lyckats med något. Våga ta plats och våga ta för dig. Marknadsför dig själv om du vill komma någonvart. Vill du ha något, så ta det. Vänta inte tills du blir erbjuden.

Stirra dig inte blind på din eventuella brist på utbildning och skyll inte på den för att du fortfarande inte jobbar med det du vill.

Det behövs inte alltid en massa extra år i skolbänken för att bli duktig och nå dit du vill. Ibland är utbildning väldigt överskattat. Ibland finns det genvägar. Talang, entusiasm, hårt arbete och vilja kan man komma långt med. Mycket långt! Ta reda på vad du vill och börja leta efter dina genvägar. Det allra viktigaste är att vara flexibel, modig och kreativ.Sluta jämföra dig med andra.

Inbilla dig inte att alla andra är så mycket bättre än du själv. Orsaken till att många av de som du avundsjukt sneglar på lyckas bättre än du, beror många gånger på bättre tålamod och på att de har en annan inställning.Ta din dröm på allvar.

Drömmar är livsviktiga. Se därför alltid till att jaga din dröm tills du lyckats förverkliga den - eller byt dröm. Det viktigaste är att se till att du alltid har en.
Sluta älta gamla misstag.

Alla människor misslyckas ibland. Det finns inga undantag. Älta inte det som varit. Lägg dina misslyckanden bakom dig, men bara när du har lärt dig något av dem.


Acceptera spelreglerna.

Livet är som en berg-och-dal-bana. Förvänta dig ingenting annat. Ibland går det upp, ibland går det ned. När allt känns skit och du tror att ingenting kan bli värre, så blir det ibland bara ännu värre. Men sedan går det plötsligt upp igen och ibland verkar det inte finns något tak för lycka och framgångar. Så är det bara. Acceptera det.Jobba för att leva. Lev inte för att jobba.

Det är en enkel, men livsviktig regel. Ingen tackar dig för att du sliter ihjäl dig i förtid och ligger med dropp innan du ens fyllt 30. Tro inte att du blir uppmärksammad och hyllad för att du år efter år kämpar på i det tysta. Sanningen är att du kan jobba ihjäl dig i hopp om högre lön och befordran utan att någon märker det eller att du får lön för mödan. Det finns alltid viktigare saker i livet än jobbet!Ta för dig och be inte om ursäkt för att du vill åstadkomma saker.

Skryt är fult, men är du duktig på något så tala om det, men gör det med finess. Var inte rädd för att visa att du lyckats med något. Våga ta plats och våga ta för dig. Marknadsför dig själv om du vill komma någonvart. Vill du ha något, så ta det. Vänta inte tills du blir erbjuden.
Respektera dig själv och lär andra människor hur de ska behandla dig.

Tänk på att det är ditt eget beteende som talar om för andra hur de kan behandla dig.
Säg ifrån när du tycker att du blir utnyttjad och orättvist behandlad. Genom att tala om för andra att du tycker att du blir illa behandlad, lär du dem att du inte tolererar ett sådant beteende. Lär dig säga nej. Sätt gränser och låt ingen ändra på dem för att de inte passar dem.
Tillåt dig att vara egoistisk ibland


Var tuff och sortera bland vänner och bekanta. Sluta oroa dig för vad andra människor tycker och tänker om dig. Livet är för kort för att slösas bort på människor som bara gnäller, klagar och aldrig gör någonting. Tro inte att du alltid måste tillfredsställa andras behov före dina egna för att du ska bli omtyckt, älskad, respekterad och accepterad. Skit samma om en del blir sura eller arga för att du gör som du vill istället för som de vill. Passar inte den skon, kapa trossarna och gå vidare. Sådana människor mår du bättre utan. De kan skaffa nya, mer lättdresserade vänner på annat håll.

  • Nära Rödeby

Gillar

Kommentarer