Det finns säkert många där ute som kommer ha ett nyårslöfte som rör sig som viktminskning. Därmed vill jag med detta inlägg rekommendera boken "Fit for life", skriven av Harvey och Marilyn Diamond. Denna bok tar upp HUR, NÄR, och VAD man ska äta för att lyckas gå ned i vikt.

Mitt mål är inte att gå ned i vikt. Anledningen till att jag började läsa boken var för att se om jag skulle finna någon lösning eller förklaring till min ballong mage. Har under längre tid, flera år haft en uppblåst mage och magkramper efter jag har ätit. Jag har testat att äta gluten fritt och laktos, samt mjölkfritt, men utan önskade resultat. När jag undvek stärkelse i form av pasta, bröd m.m blev min mage bättre, men ibland gick det att äta mat som innehöll gluten utan att magkramperna dök upp. Därmed började jag undra vad som egentligen orsakade dessa kramper. Nu tror jag att jag har funnit svaret!

Under en veckas tid så åt jag havregryn till frukost. Inte så mycket, inte mer än en halv portion, men det räckte väl! Jag blev mätt och stod mig till lunch. Sedan åt jag lunch vid 12 och sedan middag vid 17. Mellan dessa mål kunde jag ibland äta någon frukt. Jag försökte även dricka så mycket vatten som möjligt, då jag som person är väldigt dålig på att få i mig vätska. Många av er kanske undrar om jag inte blev hungrig sedan på kvällen, när jag åt middag så tidigt som 17. (Mer rättare sagt innan 18). Och svaret på er fråga blir "NEJ". Jag blev inte hungrig efteråt, utan kände mig mätt tills jag gick och lade mig. På morgonen är magen hungrig igen och då laddar man på med ny energi!

Många kanske tänker att jag svälte mig under denna veckan, och att jag bara åt sallad. Men icke! Jag åt både pasta, och ris och kött m.m. Det såg ut som en helt vanlig måltid. Dock så tog jag Harvey och Marilyns råd och blandande inte stärkelse med protein, utan åt dessa två för sig vid två olika måltider. Jag har även lärt mig att om man sätter ihop sin kost på detta viset, försvinner maten från magen redan efter fyra timmar istället för åtta som brukar vara vanligt!. Detta är även en anledning till varför jag inte kände mig uppblåst efter maten. Jag har även inte känt mig så pigg efter måltiderna som den veckan. Vid åtta timmar i magen "ruttnar" maten, vilket därmed leder till surheten och kramperna.

Att jag inte åt senare än 18 på kvällen gjorde att min mage inte blev uppsvullen och magkramperna höll sig borta. Tack vare boken har jag förstått att denna uppsvullnad och magkramperna beror på att magen har en hel del syra och gaser i sig, som leder till obalans i kroppen.

Så ni som vill gå ned i vikt, eller som har testat men ni undrar vad som är fel. Läs boken och testa om detta fungerar på er! Det handlar nämligen inte bara om vad du äter, utan också när du äter.

Likes

Comments

En bättre serie!! SUITS! Gör mina kvällar efter plugget till lite bättre!

Imorgon är det dags för tacksittning till "faddrarna". Där kommer det bjudas på lite smått och gått, som exempelvis olika uppdrag som jag har satt ihop för alla som kommer! Ett av dem ser ni på bilden ovan! Ska bli riktigt roligt och se hur alla löser sina uppdrag! Kvällen kommer bli fantastisk!

Likes

Comments

Idag är det premiär för mitt första blogginlägg! Har under längre tid funderat över att skriva en dagbok, men aldrig fallit mig själv i smaken. Så jag startar en blogg så får jag se vart jag hamnar, om detta är något för mig. Har även en tanke att min familj och vänner ska kunna veta vad jag har för mig i Karlstad, då jag inte längre bor i Göteborg.

Flyttade till Karlstad i höstas för att börja plugga Rättsvetenskap på Karlstads universitet. Och för er som inte vet vad rättsvetenskap är, så är det liknande juristprogrammet, bara att man inte läser straffrätt på mitt program och kan därmed inte sitta med i domstolen vid förhandlingar. Till skillnad från några andra grupper, behöver vi nu inte sitta med ett gammalt seminarium när vi har börjat med en ny kurs.

Så idag blir det en ganska lugn dag. Lite bloggande och lägenhetsletande. Jag har inte fått min kurslitteratur än, så har ingenting att läsa. Men hoppas på att få de imorgon, då denna kursen innan jul är intensiv!

Vi får hoppas på det bästa!

Likes

Comments