Ja, lite segt är det allt med uppdaterandet 🙄 jag vet inte riktigt vad för typ av klocka som finns i Marocko men här tycks man inte hinna öppna sina ögon förrän man ska stänga ner och sova igen. Dagarna går otroligt fort.
Vi har hunnit åka runt lite grann i Casablanca iaf. Just nu är vi på jakt efter bra eidkläder till barnen. Sonen har lyckats få fina kläder men det är dottern det har varit problem med. Vi gör ett nytt försök att hitta nåt passande till henne imorgon.
Idag var vi på Morocco Mall, bland Casablancas mest kända plats. Det är det största köpcentrumet i Casablanca (vågar inte uttala mig för om det gäller övriga Marocko också). Det är inte så gammalt. Det finns allt där... Jag repeterar, ALLT!!
Helt suverän plats. Bilder på det?

Ja, nu var jag så uppslukad i butikerna så det blev bara bilder på det hahaha. Sista bilden är på en biograf de har utanför och det är mest 3D filmer som visas där. Har dock inte varit där inne än.
Igår var vi vid Marockos största moské som är döpt efter Marockos förre kung, Hassan ll. Det är en sak att se den på bild men att se den i verkligheten... 😱😱😱

Visst är det snygg arkitektur 😉

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lördagen den 11:e ​Juni bär det av, äntligen! Klockan 19 flyger vi till Marocko och vi blir borta i två månader. Det ska bli så förbannat kul! Har inte lyckats packa mina väskor än dock. Det är lite svårt att hinna med den biten när min man jobbar så konstiga tider och mina två små barn är så nyfikna på allt. De är överallt och ingenstans och ibland känner jag hur de gråa håren sakta men säkert börjar komma :P

Idag blir det heller ingen vidare packning. Min son är hemma idag då han varit lite dålig

Likes

Comments

resa

Det har inte alls blivit nåt bloggande slåss på ett tag... Innan jag reste iväg så hade jag mycket att göra och sen har det bara runnit ut i sanden.
Nu sitter jag här iaf, i Casablanca, Marocko! Vet inte riktigt vad jag ska säga om vädret. Första dagens var det super kallt här. Den senaste veckan har det varit super hett och sen kommer en smäll av det kalla vädret. Hur som helst... Ska inte klaga för mycket. Jag är rätt nöjd ändå.
Efter ramadan så åker vi till Agadir för en "semester". Det ser jag fram emot.
Det kommer bilder senare ☺️
Peace out ✌🏽️

  • resa

Likes

Comments

Träning, Diabetes

Då var fjärde dagen av min "prov vecka" på Nordic Wellness​ avklarad! 

Alldeles lagom till detta så kom mitt FaR (fysisk aktivitet på recept). Ja, som diabetiker med väldigt tråkig anamnes så är det viktigt att jag rör på mig för att minska risken för följdsjukdomar. Körde styrka även idag. Mina rutiner vad gäller träning, kommer inte att se ut så. Jag kommer kombinera både styrka och cardio, annars händer inget och då blir jag ledsen 😝

Hade egentligen tänkt att gå iväg även imorgon för att gymma men nu är min son dålig så jag blir kvar hemma med honom istället. 

Tänkte ändå sticka iväg en snabbis imorgon för att sätta igång med ett medlemskap hos Nordic Wellness. Trivs väldigt bra där och personalen är helt underbara. 

Nya kroppen... here I come 😘

Likes

Comments

Okategoriserade

Eftersom gymmet är något som både jag och Sandra bara fastnade för så körde vi på det idag också. Jag körde lite olika styrkeövningar. Mest tog jag de maskiner som fokuserar på magen. Ja, jag vet att man inte blir smal av att enbart köra styrketräning, men jag behöver bygga mina muskler i magen. Efter två kejsarsnitt så är det som att mina magmuskler glömts kvar någonstans på sjukhuset. Jag klarar ju INTE ens en enda crunch… knappt så jag klarar det med stöd.

De gånger jag försöker så är det precis som om magen bara skrattar mig i ansiktet och säger ”glöm det…”. Det är ganska störande. Jag körde både styrketräning fokuserat på mage, axlar, bröst och ben. En ryggövning lyckades jag också med. Det känns bra. Vi körde två sets med mellan 10-15 reps på varje maskin. Både jag och Sandra kommer jobba hårt med detta.

Jag har min mage som bara måste bort. Sandra är jätte duktig! Hon har haft en massa olika brister i kroppen och nu har hon tillsammans med sin läkare äntligen hittat rätt. Nu börjar hon se skillnad på vågen. Är så glad för hennes skull. Hoppas bara det går lika bra för mig.

Jo… Det är absolut värt att nämna, vi körde också rodden. Den är ju bara så förbannat rolig men jobbig!!! Som sagt, jag har tappat all min muskulatur och kämpar nu för att hitta tillbaka. Med rodden så kör jag och Sandra (glöm inte, vi börjar smått så ja, det får låta löjligt!) 1 min oavbruten rodd men 30 sekunders vila. Det är intervall vi kör eftersom det faktiskt är det som förbränner mest fett. Tanken är att öka antal intervall för varje gång vi sticker till gymmet. I morgon är det dags igen!

Likes

Comments

Okategoriserade

I gårdagens skrivande stund så kände jag bara en sån tyngd på mina axlar. Min man tyckte också att det varit lite för mycket runt omkring mig. Det känns ofta som att problemen bara dras till mig. Det finns mycket mer bakom än det jag skrivit på bloggen. Det finns saker som jag gärna inte delar med mig med någon förutom min bästa vän och man. Idag känns det som att jag landat lite i alla fall. Problemen finns kvar men jag kan hantera dom bättre idag än igår.

Min man tog min telefon idag till olika reparatörer för att se om min telefon går att rädda, ingen vågar ge sig på den. Alla kommer med samma tips: Anmäl den hos försäkringsbolaget. Det är vad jag nu har gjort. Mitt försäkringsbolag vill ge den en chans genom att försöka reparera den. Jag ska absolut göra detta. Skickar in den imorgon och håller tummarna för att mobilen går att rädda. I värsta fall så får jag betala en självrisk på upp till 1500 kr och får en ersättningstelefon.

Jag har alltid varit för det här med telefoner. Har alltid velat ha det senaste, men just min telefon som nu är trasig, en iPhone 6, älskar jag! Jag är så fäst vid den telefonen. Jag känner inte alls för en ny. Även om försäkringsbolaget skulle lyckas laga min telefon så kommer jag ändå inte få tillbaka allt som fanns i den. Det är just det som stör mig…

error_w1

Håll tummarna för att det här löser sig.

Imorgon är det promenad igen och på tisdag är det gymmet som gäller. Mer om detta imorgon:)

Likes

Comments

Okategoriserade

Jag brukar inte vara så ”personlig” när jag skriver på sociala medier eller tidigare bloggar men nu känner jag att jag snart inte orkar mer! Ibland, eller snarare rätt ofta känns det som ingenting går min väg.

Idag är en dag som är raka motsatsen till igår! Det är helt otroligt hur lyckan bara kan vända och sänka en djupt på botten. Min morgon började bra. Jag hade planerat för vad som skulle göras under dagen. Idag ville jag prova på ett nytt recept så vi skulle ut och handla det som behövdes. Har då hämtat min sons kläder för att han ska bytas på och rätt vad det är så hör jag nåt som dimper ner i toaletten… MIN TELEFON!!! NEJ!!!!!! Hur äckligt det än är (tro mig, jag har spritat mina händer en miljon gånger idag) så bara slängde jag ner handen för att fånga den. Hej och hå, det krävdes inte mycket för att den skulle paja! Den är helt förstörd. Varken skärmen eller annat på telefonen funkar. Jag är så ledsen för det. Jag tror inte riktigt ni förstår hur viktig den är för mig. Det har inte alls med enbart (vissa) kontakter att göra… I min telefon har jag allt! Bilder, kontakter, kalender, viktiga anteckningar från sjukhuset för min diabetes och pumpen, ja ALLT! Asså, det går inte att koppla ihop mobilen med iTunes ens en gång! Vissa grejer hittar jag nu på iCloud kontot men det är så mycket mer som bara är borta. Hur ska jag kontakta dem jag behöver kontakta. Eftersom jag har en tendens att bli dålig rätt snabbt så behöver jag ha telefonen vid min sida hela tiden och nu finns den bara inte mer. Bilderna från mormors begravning är puts väck… Jag har inte säkerhetskopierat telefonen på ett tag. Jäkla pucko man är! Medan jag försöker torka telefonen, i hopp om att den ska kunna räddas, så tar min man ut barnen så jag kan vara ifred. De leker ute på gården. Efter ett tag så kommer min man upp med sonen och vår dotter gungar fortfarande. Vi har lekplatsen precis utanför dörren så vi har henne nära. Efter bara 5 minuter så har vår dotter bara försvunnit!

Va i hela friden är hon?!?!?!?! Jag får panik!!!!! Jag ställer mig vid fönstret och skriker hennes namn gång på gång och min man springer ut för att leta efter henne. Jag känner bara hur världen bara blir svart och jag får alla möjliga jobbiga tankar i huvudet. Hjärtat slår febrilt och jag vill bara svimma av! Pumpen är jätte gnällig för att varken insulin finns kvar plus att infusionsetet  måste bytas och sensorn likaså. Sonen har vaknat och vill ha mat. ALLT SKER PÅ EN GÅNG… Så ringer han…!

Jag bara skriver nu så jag glömde nämna att jag använder mig av en gammal knapptelefon som vi hittat för länge sedan. Den är så gammal att varken kamera eller webbläsare finns… En tegelsten, helt enkelt.

Hur som helst, åter till historien. Min man ringer och han har hittat henne. Det är vår granne som har tagit med dottern till en annan gård! Hur i hela hel**te tänker hon egentligen! Det är inte okej på något plan att ta med andras ungar utan att meddela föräldrarna! Jag gillar inte alls den här kvinnan och inte hennes dotter för den delen heller. Flickan mobbar  alla som kommer i hennes väg och mamman är helt nonchalant! Vid ett tillfälle hade hon gett min dotter en smörgås med skinka på. Vi äter INTE skinka. Ingen skada skedd så sätt, men hur ska den här människan (?!) veta om min dotter är allergisk mot nåt. Man frågar först!

Jag kom nyss på att jag inte fått i mig en bit mat överhuvudtaget idag så dåligt som jag mår! Jag behöver komma ifrån allt och alla ett tag känner jag innan jag går in i väggen totalt! Det finns många som ”bryr sig”, men de är i själva verket bara nyfikna. Min man och mina barn är tyvärr de som åker på skiten människor för med sig och lastar av på mig. Jag tror att en nystart i en annan stad är vad vi behöver!

When life gives you a hundred reasons to cry, show life that you have a thousand reasons to smile

 

Likes

Comments

Träning

Dagen idag är jag väldigt nöjd med. Jag har ju under ett par veckor promenerat när barnen lämnats på dagis. Det har enbart varit i syfte för att få upp konditionen igen.

För första gången på väldigt länge så har jag tillsammans med min vän Sandra, varit på gymmet. Vi gick till Nordic Wellness och det känns helt underbart. Jag vill bara tillbaka dit! Än så länge så tränar jag och Sandra på vår ”prova-på vecka” i väntan på att jag ska få hemskickat FaR (Fysisk aktivitet på Recept).

Vi bekantade oss med maskinerna idag bara för att få ett hum om vad som passar oss. Sandra är ju begränsad på vissa punkter då hon har stomi och det tar hårt på hennes mage. Måste bara få tillägga att hon är en stjärna! Om man inte blir motiverad av att se henne kämpa med allt runt omkring henne, så vet jag inte vad som skulle kunna ge en en push därbak. Det är tack vare henne som jag kan gå framåt med min sjukdom och kropp och det är tack vare henne att jag faktiskt kommit ur den här förbannade soffan jag har. Missförstå mig rätt, det är ju inte så att suttit hemma, deprimerad och haft det jobbigt. Problemet är bara att min man jobbar så konstigt så han är nästan aldrig hemma. När han väl är det så är han för trött för att masa på sig (vilket inte är konstigt med tanke på att han står i 8 timmar och jobbar på bandet). Barnen är dessutom för små för att klara sig själv hemma och innan hade de inte dagis så att jag kunde få tid för att ”ta hand om mig själv”. Nu är barnen på dagis, Sandra sätter min motivation på topp och Nordic Wellness har dessutom barnpassning om jag nu skulle vilja träna senare på dagen eller under helgen. Underbart tycker jag!!

Jag har ju kört TBC hemma ett tag men nu när jag provade på vikter så insåg jag hur otränad jag faktiskt är. Herregud, jag höll på att dö och jag upptäckte muskler jag inte visste jag hade. Den sista maskinen vi testade var en roddmaskin. Jätte rolig men dödlig, i alla fall för mig eftersom jag inte gjort nåt på länge. Vi körde den på intervall och snacka om att svetten rann! Asså jag längtar tillbaka till gymmet redan. Jag hade sån otrolig energi när jag kom hem därifrån😀 Tråkigt nog så är deras våg ur funktion där vi går så jag kunde inte väga mig. Har en våg hemma men den litar jag inte på för fem öre… Den ljuger mig rakt upp i ansiktet, mmm… precis så är det. Hur som helst, killen jag snackade där borta sa att en ny våg var beställd och att den kommer inom kort. Det ska bli spännande😉

Snart bär det av till Marocko också. Där ska jag och min svärmor träna på gym också. Ska skriva in mig där och träna så gott det går i värmen och förhoppningsvis så klarar jag av det. Jag måste ju tänka på mitt socker också.

På tal om socker… Jag är så otrolig nöjd och glad över den nya pumpen jag har fått. Jag har inte mått såhär bra på evigheter❤

Likes

Comments

Okategoriserade

Vad jag har haft att göra den senaste tiden då! Det ena efter det andra. Provet jag skrev förra måndagen har jag blandade känslor om. Intervjun involverade frågor som inte har ett smack med utbildningen att göra utan det var helt random frågor om hur jag skulle bete mig och hur jag skulle agera om vissa händelser skulle uppstå på ”mitt företag”… ja ja, jag svarade så som jag faktiskt skulle göra. Alla frågorna hade jag erfarenhet av från arbetslivet så jag tog de händelserna som exempel. Hoppas bara att det räcker!

Vad gäller provet så kan jag säga att jag klarade delen med tangentbordsfärdighet. Det var det enda vi fick svar på direkt. Jag klarade mig fint utan större fel, inte många alls faktiskt. Ändå var sockret på väg ner när jag gjorde den sista delen och jag bara kände hur jag blev skakig och tappade koncentrationen. Det som gör mig så väldigt nervös är svenska delen… Jag fick väldigt bra betyg i skolan i både svenska A,B och C men det här provet fick mig att känna mig som en riktig nolla… Jag skulle förklara betydelsen av vissa ord som jag aldrig hört i mitt liv. Ord som jag tvivlar på att vår kung använder… nämen, allvarligt talat, det var ord jag inte kände igen på något sätt. Sen fanns det en del som jag vet att jag klarade utan problem. Rättstavning. Sista delen var en läsförståelse. När jag kom till den delen så var det då sockret började strejka… Av nervositeten och all stress sedan innan så skippade jag min frukost totalt… FAILURE! Det värsta misstaget man kan göra, det lyckades jag göra. Hur som helst, hoppas verkligen jag klarade mig någorlunda ändå.

Bara dagarna efter provet, när jag äntligen trodde jag skulle få lite vila, så blir båda barnen magsjuka!! De är helt utslagna och det är ett riktigt ”party” här hemma. Min dotter var värst och hon höll sig sjuk längst. När hon äntligen blivit frisk så är det istället jag som blir dålig. Bara för att vi hade bestämt oss för att grilla i Slottskogen. Jag fick gå i alla fall. Fick skuldkänslor eftersom jag lovat min dotter att jag skulle följa med. Klarade mig rätt bra ändå. Btw, det var inte magsjuka jag åkt på utan min mage hade blivit väldigt sur över en glass vi köpte på Burger King bara dagen innan. Köper den INTE igen kan jag tala om!!!

Första dagen som jag faktiskt mår bra igen efter allt som varit och bestämmer mig för att gå ut med Sandra en sväng på stan, ringer min dotter dagisfröken och sägen att Ghita trampat på en geting… OH DEAR LORD! Hoppas att hon inte är lika allergisk som jag är!!!! Det är det enda som snurrar runt i mitt huvud! Tack och lov så hände inget mer än den lilla svullnad som blir efter stickan. När jag kom fram till dagis så gick hon som vanligt och hon klagade inte på att hon hade ont längre. Kändes skönt.

Nu behöver jag verkligen få ta igen mig lite, för så mycket huvudvärk som jag suttit med de här dagarna, har jag  aldrig haft i mitt liv. Träningen har dessutom legat på hyllan. Måste ta tag i den igen. Hoppas kunna börja på Nordic Wellness innan jag åker på semester också.

I’ll keep up updated😉

Likes

Comments

Okategoriserade

Tiden går så otroligt fort! Det var inte länge sedan som jag skickade in min ansökan om att få läsa till vårdadministratör och imorgon är dagen då jag skriver antagningsprov… Det blir en heldag. Jag är där från 9-16 och vi börjar först med en intervju. Som jag skrev i tidigare inlägg så är det intervju med branschfolk, lärare samt ansvarig utbildare, därefter är det prov i tangentbordsfärdighet och Svenska B.

Det enda jobbiga med allt detta är att det inte finns någon möjlighet att träna inför provet utan det enda som räknas är dina färdigheter. Jag är hur som helst taggad som bara den inför imorgon!

Har tjatat men… ÖNSKA MIG LYCKA TILL❤

Likes

Comments