Header

Det har inte hänt så extremt mycket varje dag sen jag senast skrev. Dagen efter att i River Valley så gjorde jag och många andra av de på bussen något som kallas för White water rafting, vilket innebär att vi var ungefär 3/4 personer + en guide på en stor gummibåt och vi paddlade genomen å med vattenfall och andra saker som gjorde att allt var väldigt händelserikt. Jag har gjort något liknande tidigare i Kroatien, men detta var lite mer intensivt och farligt (vilket jag tyckte var roligt). Man slängdes fram och tillbaka och trodde att man skulle ramla av några tusen gånger. Vår guide berättade att han hade slängts av och brytit några revben ett par gånger.

Efter River Valley fortsatte vi med bussen ner till Wellington. Egentligen är det en stad som man bör se mer av och jag får nog ta och göra det senare, men vädret var tråkigt och vi kom dit hyfsat sent, så vi var bara på vandrarhemmet på kvällen och sen så tog vi färjan till sydön tidigt på morgonen dagen efter. Så det var lite synd men så är det.

Första destinationen på sydön var Abel Tasman och där stannade jag och några andra i tre nätter. Vi har nämligen bestämt och planerat att vi ska resa tillsammans fram till och med Queenstown, för då åker två av dem hem. Vår lilla grupp består av mig, en dansk tjej som heter Kamille, en britt som heter Ben eller Benjamin, och en tysk som heter Felix. En liten parantes är att det är fullt av tyskar här som reser runt. Man kan nästan gissa redan innan man frågar någon var de är ifrån om de är från tyskland för det är typ 70% chans att de är det. Det är ett roligt gäng iaf och det känns bra på ett sätt att veta att man har några man reser med, även om man klart fortfarande träffar nya människor hela tiden. Dessutom är det roligt att Kamille bor så nära mig därhemma för då kan jag komma och hälsa på henne i hennes nya lägenhet i Köpenhamn som hon flyttar in i nu när hon åker hem i januari.

Tillbaka till Abel Tasman så var det ett ställe som vi tog det väldigt lugnt på. Nästan som en liten semester från vår semester. Vi paddlade kayak bort till en stenformation som såg ut som ett kluvet äpple, badade och solade, spelade massa kortspel och lagade mat tillsammans.

Efter Abel Tasman så begav vi oss till Westport och spenderade en natt där. Men gud vad jag kommer vilja åka tillbaka dit. Det är nämligen det mest populära stället när det gäller surfing och vandrarhemmet som vi bodde på var så häftigt. Det var några unga killar som ägde det och det var surfbrädor överallt, väggmålningar och väldigt avslappnad stämning. Till och med deras wifi lösenord var "justrelax" liksom. Men jag önskar att vi hade kunnat gå och surfa. Man kunde skriva upp sig på en surflektion, men min lilla grupp som jag reser med tänkte att vi själva skulle hyra egna surfbrädor och så kunde Ben lära mig och Felix som inte har gjort det innan. Men vi kom dit väldigt sent och det var dåligt väder. Så vi började med att jag, Kamille och Ben iaf bestämde oss för att gå ner till vattnet och se hur det såg ut. Men sen så yrade vi bort oss och hamnade på helt fel ställe. Så vi var bara dyngsura när vi sen gick hem igen, då vi hade gått i regn i ungefär 2 timmar, och såg inte ens rätt surfstrand.

Jag såg dock att de erbjuder människor gratis sovplats för att istället arbeta genom att måla och göra konst på väggarna. Jag funderar verkligen på att göra det lite längre fram.

Efter Westport så åkte vi till ett väldigt öde ställe som heter Lake Mahinapua. Det är i stort sätt bara ett stugområde som ligger bredvid motorvägen, men det finns inga andra hus eller byggnader i närheten. Men det som var speciellt där är att om man åker med Kiwi Experience så är det en stor kostymfest som är på kvällen och så tävlar man om vem som har bäst kostym. Vinnaren fick även väldigt bra saker, nämligen Canyon Swing och Bungy Dumping och sådana saker, som i vanliga fall är väldigt dyra. Jag och Kamille gick därför för guld. Vi klädde ut oss till två stycken vindruvor, hon var lila och jag var grön, och vi såg helt knäppa ut. Vi hade massa glitter i ansiktet- hon lila och jag grönt givetvis- och rester av kroppen och hade till och med klippt ut löv som vi satte i håret. Men givetvis så vann vi inte utan en annan tjej som också klätt ut sig till en vindruva vann istället. Vi blev inte glada. Definitivt inte eftersom att hon faktiskt såg ut som ett träd istället för en vindruva. Men vår busschaufför var den som bestämde vem som vann och hon gillade hon andra mer. Men ändå vi blev irriterade för vi tyckte inte att hon kunde välja en av druvorna haha.

Men oavsett vad så var kvällen väldigt rolig, och vi följde bland annat med några galna danskar till sjön (Lake Mahinapua) som låg 700 m från vandrarhemmet och badade nakna när det var bäckmörkt ute. Dock så var vi fega så vi hade bikini på men de andra körde fullt ut. Det var även rätt så häftigt för på vägen till sjön så gick man igenom en skog och längst vägkanterna så kunde man se massa lysmaskar.

Idag har vi kommit fram till ett ställe som heter Franz Josef. Jag har ännu inte sett så mycket av det men vandrarhemmet är helt magiskt. Det är väldigt modernt men samtidigt mysigt med bland annat mörkt trä och brasa i samlingsrummet. Men förhoppningsvis så ska jag hoppa fallskärm imorgon här så lite spänning hoppas jag att det blir snart. Speciellt också eftersom att detta anses vara den näst bästa platsen i världen att hoppa fallskärm på, efter Mount Everest. Men vädret är så oförutsägbart här så vi vet inte förrän imorgon om vi kommer kunna göra det eller inte. Men hoppas!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det är otroligt hur trött man kan bli i hela kroppen av för lite sömn. Det var ju nyårsafton igår och den firades i Taupo och varade fram till 4 imorse. Sen var vi tvungna att gå upp vid 8 tiden för att åka med Kiwi bussen till ett ställe som heter River Valley. Dock så är det extremt skönt för detta är nog det mest perfekta stället att vara slutslagen på, plus att det även är deppigt väder idag så ännu bättre.

Vi bor i en slags större stuga som ligger isolerat nere vid en flod. Men jag har inte gått runt och upptäckt så mycket än så länge, för när jag kom hit gick jag i princip direkt till min säng och har sovit sen dess haha (klockan är 9 nu).

Okej så en liten sammanfattning av vad som hänt;

Efter att jag åkte med bussen från Paihia så spenderades en natt i Auckland för att därefter ta mig vidare ner till ett ställe som heter Hot Water Beach. Det speciella med detta stället är att massa människor brukar gå ner till denna stranden för att gräva hål i sanden så att vatten kommer upp och det blir som en slags sandjacuzzi. Vattnet som kommer upp är även väldigt varmt då det liksom kokar under sanden. Därefter rekommenderar de även att gå ner när tidvattnet är som högst, så att man kan svalka ner sig om man vill.

Vi stannade uppe till 1-2 på natten för att det var under denna period som det var bra med tidvattnet. Så jag, Anne, Mia, Julia, Lucy, ”Canada”/Brandon, Frederik, Ben och Mikael försökte hålla oss vakna genom att sitta uppe och snacka ute på verandan.

Efter detta tog vi oss vidare till ett ställe som heter Waitamo. Där valde jag och många av de andra på bussen att göra en aktivitet som innebar att vi var nere i grottor där det finns lysmaskar. Vi hade med oss sådana plastringar som man ofta har på vattenparker, och under vissa tillfällen så låg vi endast och flöt på dessa genom grottan medan lysmaskarna i grottans tak gjorde att det såg ut som en stjärnklar himmel. Vi fick även använda plastringarna för att landa på när vi hoppade nerför vattenfall som fanns inne i grottan. Jag vet att jag säger och förmodligen kommer att säga det ofta, men detta var absolut en av de bästa sakerna jag gjort.

Därefter begav jag mig vidare och hamnade slutligen i en maoriby som heter tamaki. Vi som valde att spendera natten där fick bland annat göra olika maorilekar, lära oss en sång på maori, se en maoriföreställning - där vi även själva uppträdde med vår fina låt- och senare på kvällen så badade vi i varma tunnor och tog några glas i baren.

Dagen efter det så kom en vän och två indiska killar och hämtade upp mig i deras bil utanför byn. Jag åkte sedan med dem till Tongariro och gjorde en av de 9 berömda vandringarna som var 19 km och tog 8 timmar att genomföra. Även om det var helt fantastiskt och jag helt klart skulle gjort det igen, så var jag verkligen alldeles död när jag kom ner. För det är nästan aldrig plan mark utan antingen är det upp/ner eller väldigt mycket upp/ner. Det fanns även partier där du var tvungen att klättra och där det fanns kedjor fastkedjade så att du skulle kunna få lite assistans.

Om man ville så kunde man även bestiga ”Mount Doom” (Berget där de slänger i ringen i ”Sagan om ringen”) men det innebar 4 extra timmar och jag kände redan att jag började bli lite väl trött och yr av törst. Men jag tror att ska sticka dit någon annan gång och bestiga berget för det hade varit en rolig utmaning. Mina bilkompanjoner valde att göra det och de berättade senare att de aldrig hade varit så rädda i hela sitt liv. För det finns inte riktigt någon stig där och marken är ett rent helvete då det är massa lös grus och spetsiga stenar, samt att det är obehagligt brant. Enbart under den vanliga vandringen så kunde man se människor som ramlade överallt på grund av underlaget, men det måste ha varit riktigt illa där uppe.

Så istället för att göra dem sällskap så fortsatte jag och två fransmän ner till slutstoppet. Dock så var de väldigt långsamma så jag valde att gå ensam istället och väntade sedan på dem vid slutet i ca 3 timmar… Var lite rädd ett tag att jag hade missat dem men tydligen så var de bara galet sega.

De körde mig sedan till startplatsen där vi hade parkerat bilen och sen så KÖRDE jag bilen till slutdestinationen igen. Tänk att jag redan var trött, det började bli mörkt ute, jag körde själv och det var första gången jag körde en bil på fel sida av vägen i ett främmande land.. Jag var rätt så nervös från början kan jag säga. Dessutom eftersom att jag även skulle hitta tillbaka till slutstoppet igen och jag redan har dåligt lokalsinne.. Men det gick iaf bra och i princip direkt när jag kom dit så dök Iris och en av killarna upp. Men då började nästa problem haha, för de två förväntade sig att den tredje killen skulle stå och vänta vid slutplatsen eftersom att han inte orkade gå hela rundan och vända tillbaka istället. Så vi fick köra runt och leta efter honom i två timmar utan att få något som helst livstecken från honom och sen när vi väl fick ett sms från honom så hade han tydligen fått skjuts av några tyskar till ett ställe som låg en timme därifrån. Vi kom nog inte hem förrän runt 1 på natten och alla var helt slut. Jag och Iris behövde även sova i bilen då vi inte hade något hostel så vi var inte speciellt pigga. Men tack och lov så hade killarnas hotellrum blivit uppgraderat och de hade fått ett extra rum som vi kunde smyga in och sova i. Det var helt underbart måste jag säga! En stor dusch, en skön säng med extrakuddar och gratis kaffe/te och ett helt eget kök. Livet som backpacker är tufft.

I alla fall så ville killarna sedan fortsätta ner ända till Wellington dagen efter (nyårsafton) men jag ville spendera min kväll i Taupo då många av mina Kiwi kompisar skulle spendera den där och jag ville heller inte stressa så fort neråt. Så de körde och släppte av mig i Taupo i hopp om att jag skulle kunna hitta ett hostel även om allt i princip var fullbokat. Det kunde jag givetvis inte… Men en tjej som jag träffat sen tidigare smög in mig i hennes och hennes rumskompisars rum och så hade jag iaf ett ställe att sova på. Även om det var bökigt och nervöst med sovplats så är jag väldigt glad att jag gjorde det, för kvällen var så underbar. Massa dans, biljardspelande, drinkar, kyssar och skratt.

Likes

Comments

Det var alltså julfirande här idag. Alla går runt med tomteluvor överallt och de har en massa dekorationer också. Dock så känns det inte som att det är julafton för mig i och med att det är ca 30 grader varmare ute och familjen inte är med mig. Det känns i stort sätt endast som att det är någon stor festival som pågår.

Jag valde att inte sticka till det tyska ölspelet som jag kom på hette ”Flunky Time” utan jag och Kerry valde att åka ut med färjan till Oteihei beach som ligger på Urapukapuka island och badade och solade istället.

Från början skulle vi egentligen åkt med en australiensisk kille på hans yacht, men det blev tyvärr inte av för han var dålig på att höra av sig om tid och sen hade vi redan hunnit sticka iväg när han skulle hämta upp oss. Men jag är ändå nöjd med hur dagen blev. Det var så skönt att bara slappna av på stranden och klättra bland klipporna.

På kvällen så ville vi först dra ut och ta ett glas någonstans, men de har någon konstig regel här som säger att de absolut inte säljer någon alkohol någonstans här under den 25e. Så vi drog istället till hennes rum och kollade på ”Pride and Prejudice” och drack vatten. Det var en bra dag faktiskt.

Likes

Comments

Så idag var en riktigt bra dag. Jag gick som sagt upp tidigt imorse för att skypea med hela släkten på mammas sida och sen pratade jag även lite snabbt med pappa och Ninni också. Glömmer hela tiden bort att det faktiskt egentligen är julafton för mig här idag eftersom att kiwis firar det den 25e istället. Men samtidigt så kommer det ju imorgon att vara den 24e hemma så det blir ändå rätt på ett konstigt sätt.

Jag hade inga direkta planer för min dag idag men det slutade med att jag gjorde extremt många spontana saker känns det som, vilket också är något som är så underbart med backpackerlivet och att träffa nya människor hela tiden.Till att börja med träffade jag Iris i köket imorse och hon frågade om jag ville följa med till några vattenfall som ligger ungefär 5 km bort. Jag tycker så mycket om att vandra här så kunde uppenbarligen inte säga nej. Det slutade även med att en amerikanare vid namn Kerry följde med oss. Men vi kom inte så långt innan dess att vi bestämde oss för att prova på att simma bort till en av öarna som ligger utanför fastlandet. Jag personligen hade bikini i min väska men Iris körde bara på i underkläder haha. Dock var vi tvungna att byta om rätt så öppet men man slutar lite att bry sig om sånt på något sätt. Ungefär 3 timmar senare kom vi fram till vattenfallet, efter att vi även hade stannat för att äta lunch, men det var verkligen värt det för vi hade det extremt härligt.

När vi kom hem så gick vi i princip direkt till köket för att börja på kvällsmaten. Dock så fick jag stressa i mig maten för Paulina kom och frågade mig om jag ville med till några slags varma källor då en busschaufför de åkt med samma dag bjudit med oss.

Men det är verkligen sådana saker jag vill göra nu när jag åker runt för jag vill inte bara se de ”vanliga och normala” sakerna. Det fanns 13 stycken bad som man kunde hoppa i men vi hann nog bara med 5/6 stycken tror jag. Bland annat en som kallades för ”the Doctor” (låter som en skräckfilm) och var den varmaste med sina 46°C. Visste inte var jag skulle ta vägen för det gjorde så ont på kroppen och jag höll definitivt på att svimma när jag skulle gå upp. När busschauförren William sedan skjutsade oss hem så stannade han till vid en golfbana och där stod vi i möjligtvis en timme och bara kollade på stjärnorna. Dock så gav han mig även massage under tiden så trodde att jag skulle somna.

Likes

Comments

Pratade precis med mamma, Emma, Kristoffer, Frida och hela släkten på mammas sida. De "påminde" mig om att jag måste göra ett blogginlägg nu när jag har internet i alla fall några timmar till, så här får komma ett lite längre för de senaste dagarna. För min egen skull så kommer jag nog skriva inlägg lite då och då och sen får jag lägga upp dem när jag väl har internet.

I alla fall så började jag med min Kiwi Experience resa i tisdags och kom fram till Paihia runt lunchtid. Jag träffade även en tjej som jag bott med i Auckland som heter Daisy direkt när jag kom fram och följde med henne och några av de hon reste med till Russell på andra sidan vattnet. Det var egentligen den gruppen som jag blev väldigt nära under de tre dagarna som de var här, så lite sorgligt när de stack igen i torsdags. Men jag och Malin ska möjligtvis mötas upp och spendera nyår tillsammans.

Under onsdagen så åkte många av oss med buss till Cape Reinga, vilket är den nordligaste delen av Nya Zeeland. Vi stannade till på vägen vid bland annat "90 miles beach" och "Te Paki Stream". Vid "90 miles beach" så sprang vi mest runt och lekte i vattnet och tog massa bilder. Vi fick inte gå ut långt i vattnet på grund av att strömmen är så galet stark där. I förra veckan var det tydligen en tjej som hade omkommit när hon hade gått för långt ut så kändes bäst att lyssna på vad de sa. Vid "Te Paki Stream" så åkte vi sandboarding och herregud så roligt det var. Vi klättrade i princip upp på ett berg av sand och åkte ner på surfbrädor.

På kvällen så gick vi till en bar som ligger precis bredvid hostelet och spelade "Drag bingo" haha. Detta är något som de har varje onsdag och innebär att du får en bingolott varje gång som du beställer en drink och sen kan du vinna priser. Givetvis var det även en drag som höll i det! Vårt bord vann tre gånger hehe och jag vann en chokladask en av dessa gånger. Vi lärde även känna de två bartenderna Steph och Hayley och Steph bjöd med mig på något galet tyskt ölspel som han och hans vänner ska ha på julafton (imorgon 25e). Vet dock inte om jag ska gå för förra året hade någon brytit näsan och sen planerar jag ändå att vara med Janine och Lucy, men vi får se.

I onsdags sa jag då hejdå till allesammans; Daisy, Emma, Malin, Seraina och en kille som jag inte vågar uttala namnet på haha. Men sen fick jag fyra stycken nya rumskompisar i torsdags som var rätt så sköna. För det första två stycken svenska tjejer som heter Paulina och Karin, och sen en australiensisk kille som heter Thomas och en tysk (surprise) kille som heter Ben. Tycker ändå jag är rätt så duktig på att hålla koll på alla namn haha, men brukar oftast först bara utgå ifrån var alla människor kommer ifrån för att det är mycket lättare.

Igår åkte jag och mina två svenska rumskompisar på en utflykt med båt för att se de olika öarna runt Paihia. Vi fick även se det kända "Hole in the Rock" som båtarna även brukar åka igenom. Dock så var det väldigt blåsigt när vi var ute så de valde att inte göra det denna gången då det var väldigt osäkert. Vi skulle egentligen även badat med delfiner, men då de vi såg hade ungar bland flocken så fick vi inte det. Men det var rätt så skönt eftersom att det var så kallt och blåsigt och dessutom eftersom att vi då fick pengarna tillbaka för just den biten. Men det vi gjorde istället var att vi tog på oss våtdräkterna och åkte fram och tillbaka i något slags nät. Jag orkar inte riktigt förklara haha så lägger upp bilder istället.

Likes

Comments

I förrgår när Janine stack till jobbet så gick jag ner till hamnen för att se om det fanns något intressant som jag kunde hitta på. Så jag frågade bara de som jobbade där och det slutade med att jag åkte till Waiheke Island som ligger 45 min från Auckland. Det var sååå galet fint och roligt att åka dit. Jag mötte en tjej från USA när vi kom fram, så vi åkte runt på en "Hop on Hop off" buss runt hela ön (som egentligen bara var halva), vilket tog ungefär 30 min. Sen efter att vi hade varit ute och vandrat en längre bit så gick vi till en av de mer populära stränderna och så träffade vi två stycken härliga Nya Zeeländare som heter May och Thai, som vi sen gick och åt middag och drack cocktails med. En liten parantes är att det också var en extremt gullig bartender där. Dock kunde han inte riktigt engelska för han var från Italien.. men ändå, han var fin att kolla på.

Idag gick jag och Janine till Mount Eden och mötte upp en tjej där som heter Hanukka (lätt namn att komma ihåg förresten). Det var en härlig liten runda även om vägen upp dit var rätt så jobbig. Men sen när vi gick tillbaka till vårt rum så såg vi att dörren var öppen och när Janine skulle gå in så ramlade det ner en flaska som verkade ha använts bara för att hålla dörren öppen. Sen visade det sig att det låg en kille och låg i min säng men som vi inte hade någon aning om vem han var. Långt, rött och oväntat hår och han sov med keps. Så vi gick ner till Receptionen bara för att höra om någon hade checkat in, och det hade den här "Rubert" tydligen men det var fortfarande väldigt konstigt alltihop. Så vi frågade sen om vi kunde flytta in hos en svensk tjej som jag lärde känna idag då hon hade massa extra sängar. Tack och lov så fick vi det! Vi träffade dock Rubert-människan senare när vi hämtade våra saker igen och han verkade väldigt trevlig men innan han kom så stod dörren på glänt igen och allt kändes bara fel. Så det kändes bättre att flytta ihop med Alice.

Det fanns verkligen vingårdar överallt. Jag tror att det var ungefär 15-20 stycken om jag inte räknade fel, och då var ön också väldigt liten också. Vi fick dock prova ett extremt gott rödvin som var från ön och hette "Passion park" när vi var hos italienaren.

Vi delade på allt men Thai tog egentligen bara några enstaka vindruvor för att han bara kan äta måltider med stora, feta stekar tydligen. Så det blev mer för oss andra!

Det här var när vi var halvvägs upp till Mount Eden ungefär.

Likes

Comments

Min och Lucys upptäcktsfärd igår bestod mest av att vi gick och köpte sushi - som var enorma och superbilliga - och satt och snackade massa skit i parken som ligger mitt i stan. Vi var dock lite runt och kollade i stan och då såg jag bland annat att det fanns ett Les Mills träningsställe som ligger ungefär nere vid hamnen. Jag tänkte att jag skulle gå ner dit idag bara för att jag nästan känner mig tvungen att faktiskt prova då det är just Les Mills.

Idag skulle jag egentligen följt med Janine då hon ska jobba på någon slags tv-inspelning i några timmar. Jag skulle i sådana fall vara någon slags statist på ett flygplan, men det blev inte av då vi var lite sena med att höra av oss till dom.

Något som är väldigt störigt här bara är att Wifi nästan inte finns tillgängligt någonstans och man behöver även köpa det på de flesta vandrarhem/boenden. Det kan givetvis vara skönt att komma ifrån allt sådant, men hade velat kunna uppdatera bloggen rätt så ofta. Så det kommer nog att vara dåligt med uppdateringar emellanåt.

Likes

Comments

Det har hänt väldigt mycket sen jag landade i Auckland känner jag. Igår när jag kom fram till vandrarhemmet (Base Backpackers) som jag bor på så var det första jag gjorde att ta en dusch då jag kände mig riktigt äcklig efter alla flyg. Sen hann jag ta en liten nap innan dess att mina två rumskompisar Janine (UK) och Lucy (Tyskland) dök upp. Alla var egentligen väldigt trötta och vi satt mest och snackade, men sen bestämde vi oss ändå för att sticka ner till puben som tillhör vandrarhemmet och ta några äckliga öl haha. Det är egentligen något som jag måste lära mig att dricka känns det som för alla här dricker öl tydligen. Lucy hann liksom dricka två stycken under tiden som jag lyckades kämpa mig igenom ett halvt. Kände mig misslyckad haha.

Jag träffade även två stycken tjejer från Sverige som tydligen också bor på vårt vandrarhem, så får väl se om jag stöter på dom fler gånger här. Men jag blev lite chockad för att jag inte förväntade mig att jag skulle träffa så många från Sverige, och så var de nästan de första jag stötte på.

Men vi gick iaf och la oss väldigt tidigt, redan vid 10, vilket ändå var väldigt skönt för då var jag utvilad till idag och känner mig inte speciellt jetlaged. Jag och Lucy var nyligen iväg på ett informationsmöte också och fick ordnat allt så att vi nu har vårt nz bankkort och nz mobilnummer och allt sådant. Så det är väldigt skönt att ha allting ordnat nu för då kan man istället gå och kolla på Auckland och njuta av det.

En sista sak som jag märkt är att det redan har blivit mycket enklare med engelskan efter endast en dag! Klart är det en del ord som jag inte kommer på och mitt uttal kan vara skit haha, men det flyter ändå på helt okej tycker jag. Det kan ju även hjälpa att alla människor är så sociala och trevliga här. Blev bland annat så glad för det var en kille som satt framför mig på planet och som jag tyckte var lite söt, men så kom han fram till mig efter vi hade landat och började prata massa.


Bara några få bilder från vandrarhemmet och lite sådant smått. Måste börja ta bättre bilder nu! Men nu ska jag och Lucy gå runt och fixa lite på stan. Kia Hora!

Likes

Comments

För tillfället sitter jag på flygplatsen i London och väntar på att mitt nästa flyg ska gå. Sen bär det av mot Hong Kong och därefter, ca 2 dagar senare, kommer jag att nå slutdestinationen Auckland. Kommer att vara helt slut känner jag. Men det är något som man får ta.

Har i alla fall haft väldigt många hejdån nu under dom senaste dagarna. Det har varit snabba träffar med min vänner men sen har jag även haft firanden av både min mammas släkt och pappas som har inneburit firande för julafton, min födelsedag och sen även att jag åker givetvis. Jag fick även en födelsedagspresenter från mamma samt mormor och morfar som jag har med mig men som jag inte får öppna förrän på min födelsedag.. tortyr.. Funderade först på om man hade kunnat dölja att man har öppnat dom haha, men sen har jag bestämt mig för att jag faktiskt ska vänta till min födelsedag ändå.. Tror jag ;)

Blev förresten lite chockad över mig själv för jag trodde att jag skulle gråta sönder när jag lämnade alla, men jag har faktiskt inte fällt en tår. Var väldigt nära när jag skulle läsa upp en text från min fina syster för mamma och Hanna, och jag blev tårögd och började få problem med att fortsätta läsa, men ingen tår rann över iaf. Så känner mig på ett sätt duktig haha. Men tror att det är för att det fortfarande känns så overkligt för mig med alltihop.


Detta var från igår när jag, Hanna, Veronika och mamma stack en liten stund till väla. Syftet var egentligen att bara sticka dit och få reda på hur min backpackerväska fungerar haha (vilket så klart visade sig vara helt uppenbart) men vi gick runt och kollade på lite olika saker ändå och tog en snabb fika på det frozen yoghurt stället som jag inte kommer ihåg namnet på för tillfället.

Likes

Comments

Idag kommer i princip bara bestå av packning samt att fixa de sista sakerna innan jag sticker. Vill gärna vara klar med allt inför nästa helg i alla fall så att jag inte behöver tänka på något sådant då.

Igår var jag och mammsen i Köpenhamn och gick runt i stan. Det var så härligt och precis det som jag behövde egentligen. Vi köpte ingenting och hade inte planer för det heller, vilket jag brukar tycka gör det tråkigt när man ska gå runt och tortera sig själv bland alla fina kläder, men det var faktiskt riktigt härligt. Vi var även inne i butiker och gömda gränder som man aldrig riktigt ser men är så vackra. Jag blev lite nykär i Köpenhamn som man kanske märker. En lite parantes också är att det var kö in till Lego-butiken haha, hur sjukt? Och jag och mamma var givetvis tvungna att ställa oss i kö som alla andra.


Likes

Comments

Instagram@winbergsara