Publicerat 19.26.

För en vecka sedan landade en smått förvirrad, förväntansfull och svettig människa på Brisbanes flygplats. Det var jag. Nu har en vecka gått och den har varit både lugn och händelserik. Den har inte varit hektisk och proppad med saker att göra, men mer eller mindre allt som har hänt har varit nytt så det i sig har blivit händelserik.

Några saker som har varit bra sen jag kom ner är:
- Jag upplevde inte jättemycket jetlag och det är jag glad för.
- Tre nya jättehärliga vänner.
- Skolan är superstor och jättefin, första intrycket av personal och upplägg är också positivt.
- Naturen.
- Värmen, delvis. Första dagarna var extremt varma och soliga med 34 grader i snitt. Nu har det lugnat sig lite och är nere runt 27 vilket är mycket behagligare.
- Det var enkelt och billigt att ordna ett australiensiskt nummer. Allt som förenklar vardagen är bra och att det är lätt att höra av sig som vanligt är väldigt skönt.

Saker som varit mindre bra:
- Värmen, delvis. Ja jäklar vad varmt det var i början.
- Soleksem.
- Kackerlackor, larver och andra kryp. Fy.
- Stormar och ösregn. Det kommer verkligen från ingenstans, hipp som happ är man dyngblöt eller så har peruken flugit av.
- Jag fattar inte hur långt bort jag är men det kanske är lika bra. Det känns fortfarande lite upp och ner, och jämfört med Sverige är jag ju det...

Det finns mycket att se fram emot och jag längtar tills kurserna drar igång på riktigt. De första dagarna har varit ganska lugna och avslappnande men nu får det räcka med det. Jag gillar struktur och att ha att göra. Helst hela tiden. Jag ser fram emot tiden som kommer, den kommer bli intressant och utmanande på många plan.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Publicerat 20.16. 

Den här dagen spenderades på universitetet eftersom Orientation week har börjat. Det är en introduktionsvecka med olika föreläsningar och workshops som man får delta i innan kurserna börjar nästa måndag. De kan handla om allt från att källhänvisa rätt, lära sig de olika IT-systemen och hur biblioteket fungerar. Tisdag och onsdag är inriktade på de olika fakulteterna som finns, och jag har min dag imorgon.

Likes

Comments

Publicerat 19.07.

Idag tog vi det riktigt lugnt vid poolen på förmiddagen och på eftermiddagen var det dags för grillmiddag för alla internationella studenter. Det bästa med det var helt klart gästerna från ett zoo! Efter att vi hade klappat dom tama djuren blev det ännu bättre när vi fick syn på vilda kängurur på en av skolans gräsmattor.🐨

Likes

Comments

Idag ska vi på utflykt! Skolan ordnar vissa aktiviteter för oss internationella studenter, och idag ska vi på en rundtur med buss. Den kommer åka inåt staden och ut mot havet. Hoppas på en kul tur!

Likes

Comments

Publicerat 16:48.

Idag promenerade jag över till universitetet som ligger i direkt anslutning till campus där jag bor. Att gå tar inte mer än fem minuter. Jag passerade över en liten bro med tätare vegetation runt om och det kändes precis inne som på Universeum. Fåglarna skrek och gjorde konstiga ljud och man såg dom inte riktigt men förstod att dom var där. Enligt prognos skulle det bli moln och regn idag men icke, det har varit strålande sol och väldigt få moln vilket ledde till ännu mer tropisk känsla. Universitetet är stort, uppdelat i flera komplex med grönytor mellan dom och det finns många caféer och en konstutställning. Jag träffade en student där som hjälpte mig att svara på några frågor som jag hade och efter mötet kändes det bättre inför starten. Det kändes inte dåligt innan, men det var bra att få svar på frågor om schema och böcker bl.a. innan det drar igång på riktigt. Jag kunde även få med mig tre kursböcker hem idag, och en fjärde får jag låna hela terminen av en oerhört snäll kvinna som jobbar med studentinformation. Hon hörde vilken bok jag behövde och erbjöd sig låna ut sitt eget exemplar. Fantastisk ⭐️


Likes

Comments

Publicerat 09.20.

Efter gårdagens hejdundrande åskväder som jag råkade hamna mitt i på väg från affären var det väldigt behaglig luft tidigt på morgonen, så jag satt ute och åt frukost runt halv nio. Jag försöker börja dagen med ganska mycket vätska och hjälper kroppen med Resorb. Jag har en bra dricka-vatten-rutin med mig hemifrån, vilket jag är riktigt glad för, men i den här värmen är det omöjligt att behålla vätskan eftersom man svettas mer eller mindre konstant. Vattenmelonerna här är fantastiskt goda! 👌🏼 🍉


Likes

Comments

(Jag ser att tiden i inlägget ser lite konstigt ut, åtminstone hos mig så jag ska försöka rätta till det.) Det här inlägget är publicerat 14:36.

Efter en varm natt med helt okej sömn vaknade jag runt 8 och redan då visade termometern 31 grader. Det har knatat upp några grader till men det har blivit molnigt, vilket är skönt. Var nere och badade förut i poolen, åkte och handlade med min rumskamrat och ordnade med papper. Det är mycket att skriva på och tänka på men nu är det mesta administrativa helt klart.

Sedan en stund tillbaka sitter jag med datorn och planerar en del framåt. Imorgon har jag bokat tid med en student från USC (förkortningen för University of the Sunshine Coast) som jag kan träffa för att ställa frågor om skolgången nu inför uppstart. Det är skolan som ordnar med de här mötena och det känns bra att ha det inbokat!

Igår kväll mörknade det tidigt och fram tittade lite åska i horisonten. Just igår är jag glad att det var långt bort 🤓

Likes

Comments

Jag landade i Brisbane 9.45 lokal tid och efter det har jag tagit mig till Sunshine Coast och UniCentral där jag ska bo. Försöker att hålla igång för att komma in så bra som möjligt i rätt dygnsrytm ☀️

Likes

Comments

Flygning 1 är avklarad och av flygning 2 återstår ca 8 timmar och 30 minuter. Det är oerhört turbulent och de första timmarna har minst sagt varit skakiga(vem beslutar om att det ska vara så väldigt många farthinder i luften egentligen??). Inte så lattjolajbans but what to do🤷🏼‍♀️ Utanför är det -37 grader men vad jag hört ska det vara något behagligare på slutdestinationen ☀️

Likes

Comments