Vuosi asuissa

Viime vuonna kertasin blogiin päätyneitä asuja mun vuosi bloggaamista postauksessani, mutta tänä vuonna päätin omistaa asuille ihan oman postauksen. Jätin tästä postauksesta pois arkikuvissa esiintyneet peilin kautta otetut asukuvat sekä sellaiset muissa postauksissa käytetyt kuvat, joissa on kuvattu vain vyötäröstä ylöspäin. Nyt on aika katsoa taaksepäin, millaisia asuja vuodenaikana käytin ja joskos niistä saisi inspiraatiota myös tulevalle vuodelle!

1. Tykkään yhä eri printtien yhdistämisestä, mutta mua harmittaa ettei tästä asusta saatu sen parempia kuvia - sitä se suomalainen talvi teettää. Vaihtaisin ehkä tuon raidallisen vyön esimerkiksi vähän ohuempaan nahkaiseen viininpunaiseen vyöhön.

2. Nämä asukuvat onnistuivat itseasiassa yllättävän hyvin! Bongaatko taustalta doggon? Tämä postaus oli myös yksi suosikeistani edelliseltä vuodelta ja olenkin ajatellut ehkä kirjoittavani sille ehkä jatkoa.

3. Tää on aika tyypillinen asu multa sinällään, että siinä on a) farkkuhaalari b) poolopaita c) jakku d) punaista e) ruutua f) värikkäät sukat. Tykkäsin tästä asusta kyllä, mutta kuvat ei taas vaihteeksi olleet maailman parhaat. Näissä kuvissa mulla oli muuten vielä tuo ”verho”-otsatukka, siitä mulla on vähän mixed feelings, jos se asettui hyvin niin se näytti kivalta, mutta välillä se ei asettunut hyvin ja silloin sen kanssa sai aina tapella.

Tässä on mun talven kolme lemppariasua!

4. Tästä asusta tykkään tosi paljon! Tuo kissa-hattu on mun ihan lemppari, samoin tuo kiltti. Tykkään tässä asussa erityisesti myös tästä sävymaailmasta, viininpunainen, vaaleanpunainen, lila ja valkoinen.

5. Again tästä asusta tykkään tosi paljon. Musta ei oo yleisesti ihan mun lemppariväri, mutta tykkään punaisen ja mustan yhdistelmästä. Iso lemppari eli ruutu ja myös mun lempiväri punainen ovat molemmat esillä tässä asussa. Asustelasit eivät ole kaikkien lemppareita, mutta mun mielestäni ne ovat aika makeita!

6. Okei, nämä eivät olleet varsinaisesti asukuvia, mutta lisäsin ne postaukseen sillä tykkäsin asusta kovin ja näin sain myös tasaisen määrän kuvia tähän postaukseen. Tämä Gantin jakku on yksi mun lempparijakuista, etsin tällaista vuosien ajan kunnes pari vuotta sitten siihen törmäsin. Tykkäsin kokonaisuudessaan tästä asun sävymaailmasta ja näistä kuvista yleisesti.

Näitä kolmea yhdistää se, että kuvia ottaessa on ollut kauhea tuuli ja järkyttävän kylmä, mutta mitä sitä ei tekisikään blogikuviensa eteen!

7. Nämä kuvat napsittiin ennen mun kaverini syntymäpäiväbrunssia. Tykkäsin todella paljon tästä asusta, ainoana ongelmana ettei tuo mekko anna mitenkään turhan paljoa liikkumavaraa. Pidän eri punaisten yhdistelmästä, mutta kuvat jälleen eivät olleet mun lemppareita, sillä ne napsittiin kiireessä eikä tausta ollut ihan paras. Tässä on pakko huomauttaa myös editoimisesta - en ollut vielä kauhean pitkään muokannut lightroomilla, enkä osannut poistaa tuota punaisuutta mun hiuksista tai laukusta yms. Koska halusin tuoda esiin tuon haalarin oikean värin, piti sitä korostaa kuvissa niin paljon, että kaikesta muustakin tuli viininpunaista.

8. Helsingissä oli aivan järkyttävä tuuli, kun näitä kuvia otettiin, kuten ehkä myös näkyy. Edellisten kuvien jälkeen olin muuten täysin kyllästynyt tuohon mun otsatukan malliin ja kävinkin kampaajalla juuri ennen näitä kuvia. Sen jälkeen olen pitäytynyt tässä samassa tyylissä ja se sopii mielestäni kasvoilleni paljon paremmin. Tykkäsin tämän paidan ja mekon yhdistelmästä, mutta en hirveästi välittänyt mun takkivalinnastani. Tähän asuun parempaa mulla ei tuolloin löytynyt. Yleisesti noihin kuviin olin tällä kertaa aika tyytyväinen!

9. Lontoossakin oli tuulista ja kylmää, joten suosin kerroksia - etenkin kun lähdin reissuun vielä aika puolikuntoisena influenssan jälkeen. Tuota mekkoa ei ole kyllä tullut käytetyksi tarpeeksi, mutta se johtunee siitä ettei se ole kovin kesäinen ja syksyllä/talvella tulee vähän harvemmin liikuttua kodin ja töiden ulkopuolella. Yleisesti kyllä ihan tykkäsin tästä asusta, etenkin kun ottaa huomioon sen olleen reissuasu. Se siis koottiin tuotteista jotka ostin reissusta, eikä niitä koskaan voi suunnitella etukäteen. Kuvattiin näitä otoksia Brick Lanen sivukadulla ja valitsin taustan tuon värikkään graffitin tähden.

Helmikuu oli viime vuonna aika kylmä ja sen tähden sukkahousujen päälle ei puettu hametta vaan housut.

10. Tässä oli kyseessä talvisen arkipäivän asu - mitä mulla on ylläni silloin kun en tee mitään sen erikoisempaa kuin ehkä käyn kaupassa tai vastaavaa. Todella yksinkertaista farkut ja villapaita yhdistelmää. Tämä villapaita on yksi mun aivan lemppareista! Vaikka yleensä luotan villapaitoihin joissa on ihan vaan palmikkoja, mutta tästä villapaidasta tykkään nimenomaan tuon printin ja värien tähden. Siinä on ihanat punaiset sukset ja hihat kun taittaa niin myös hihansuista pilkottaa punainen väri.

11. Kutsuin tätä pappa-asuksi, sillä mielestäni näytin vähän joltain vanhalta papalta. Tuolloin oli kuitenkin ulkona muistaakseni noin -20 astetta. Mulla oli siis yllä pitkähihainen, villapaita, jakku, toppatakki, sukkahousut, paksut sukat ja housut - silti oli ihan jäätävän kylmä räpsiessä näitä kuvia. Pidän tästä asusta teoriassa, mutta näytän kyllä aika täytetyltä eikä ihme!

12. Nämä kuvat eivät olleet parhaimmasta päästä, vaikka itse asusta tykkäsinkin. Tämän jakun ja t-paidan yhdistelmä oli ihan lempparini, sillä niissä kulkevat samat värit, mutta eri kuoseissa. Tästä asusta ei ole sen kummempaa sanottavaa, pidän siitä, mutta siinä ei sinänsä ole mitään kovin erityistä.

Täällä olen jo pariin kertaan uskaltanut vaihtaa housut hameisiin, mutta kylmää muistan olleen tällöinkin!

13. Suuntasin Fuze Tea -jääteen lanseeraukseen ja luvassa oli joogaa joten kutsussa pyydettiin pukeutumaan rentoihin vaatteisiin. Siispä valitsin mun lempparin eli farkkuhaalarin ja hupparin sen kaveriksi. Jotta saisin asua vähän kiinnostavammaksi, lisäsin asuun tuon karvahatun. Vaikka asu on mulle vähän epätyypillinen, niin tykkäsin tästä kovin! Tämä asu on ehkä niin normcore kuin mun asut voivat olla.

14. Tätä asua käytin suunnatessani bloggaajien miittiin Tampereella. Ulkona oli vielä melkoisen kylmä, mutta mun inspiraatio oli täysin kevään pukeutumisessa ja halusin pukeutua pastelleihin. Mun mielestä tämä asu on ihana, mutta tuota laukkua on tullut loppujenlopuksi käytettyä todella vähän, mikä on hiukan harmi. Baskereissa ja otsatukassa on muuten aina se ongelma, että jos hatun laittaa päähän ilman peiliä, se saattaa näyttää tältä..

15. Tahdoin kuvata mun Rat Boy t-paidan blogiin ja ykkösidea oli mustan farkkuhameen kanssa ja näin myös tein. Nämä kuvat onnistuivat todella hyvin kiitos isojen lasi-ikkunoiden joista tulvi sisään kevätaurinkoa.

16. Tämä on mun klassinen school girl look - tai ainakin yksi niistä. Vaikka asussa onkin aika paljon mustaa niin tää on aika klassista mun tyyliä ja juuri sellainen asu jota olen käyttänyt vuosien ajan.

17. Vaikka asusta toisaalta tykkäsinkin, niin nämä ovat ehkä huonoimmat asukuvat blogini aikana. Kuvasin kevään asuja etukäteen, mutta en halunnut talvella kuvattuihin asuihin lunta taustalle, sillä ne tulisivat ilmestymään vasta huhti-toukokuussa. Siispä tämä on kuvattu noin 2m X 2m alueella katoksen alla ystäväni kämpän edessä. Nämä kuvattiin niin pienessä tilassa, että kuvat näyttävät väkisinkin vähän kömpelöiltä. Pidin kuitenkin tästä double denim yhdistelmästä ja nämä molemmat sopivat mekon sävyihin niin hyvin.

18. Tämä asu nousee taas yhdeksi lemppariksi tältä vuodelta. Tuo paita on todella nätti ja jälleen vaikka mustaa välttelenkin niin pinkin/punaisen ja mustan yhdistelmä on myös mun mieleen. Nuo lasit näissä kuvissa on ihan mun lempparit! Tykkäsin yleisesti myös näistä kuvista, Lontoosta kun löytyy niin paljon ihania tiilitaloja ja pensasaitoja.

19. Tässä ensimmäisessä asussa tahdoin päästä pukemaan yhden kevään/kesän trendeistä eli läpinäkyvän mekon. Yhdistin kaksi mekkoa, joita en oikein koskaan tule käyttäneeksi. Niiden yhdistelmä toimii kuitenkin yllättävän hyvin! Pitäisin tästä ehkä hiukan enemmän pelkkänä hameena, tai jos läpinäkyväkin mekko olisi pitkähihainen. Pidän tästä asusta, mutta en ehkä käyttäisi sitä uudestaan. Vastaavaa hametta käyttäisin ehdottomasti, mutta tuo yläosa mua jotenkin häiritsee. Tai ehkä jos alempi mekko olisi täysin hihaton, toimisi se jälleen paremmin. Voisin kyllä kuvitella lukio-Saran käyttävän tätä asua koska tahansa.

20. Yksi vuoden lemppareista taas tässä. Asuni Inspiration Blog Awardseista. Tahdoin kokeilla yhtä toista sesongin trendeistä eli kaikkien eri värien yhdistämistä. Vaikka tässä onkin hurja määrä eri värejä, pari pinkin sävyä, vihreää, kultaa, sinistä, valkoista ja oranssia, niiin jotenkin ne kaikki toimivat niin hyvin yhdessä. Myös mun hiukseni menivät tosi kivasti tuona päivänä! Jotenkin tämä on niin pirteä asu ja onnistuneet kuvat myös.

21. Myöskin tämän listaisin yhdeksi mun lemppari asuista tänä vuonna. Tällä kertaa luotin vaan yhteen väriin eli vaaleanpunaiseen. Jotenkin nuo lasit, laukku ja lahkeet saavat tähän vähän 70-luvun retroviboja, vaikka se on myös hyvin tätä päivää. Tätä asua täytyisi kyllä päästä käyttämään uudestaan keväällä! Tässä vaiheessa rupesin myös hiljalleen kiinnittämään vähän enempi huomiota mun editointiin ja opettelemaan lightroomin käyttöä paremmin!

22. Luotan aina trenssiin, baskeriin, shaaliin ja raidalliseen mekkoon. Tämä asu tai variaatio siitä on varsin tyypillinen asu mulle silloin kun käyn kaupungilla tai hoitamassa asioita ja haluan näyttää asiallisesta, mutta en ehkä ihan niin "out there" kuin kaksi edeltävää asua. Pidän tästä kovin ja käyttäisin ehdosttomasti asua uudestaan.

23. Tämä kuva on Sofia Iivarisen ottama ja lisää näitä voitte löytää hänen sivustoltaan SoivaCreative. Tästä asusta mun on oikeastaan vaan kengät ja sukat. Mekon lainasin äidin kaapista, laukku oli lainassa Lumi -brändiltä ja nuo sydänlasit olivat Sofian. Tuollaisen salkun haluaisin kyllä itsellenikin, mutta vielä en ole kehdannut sellaiseen rahojani sijoittaa, sillä hyvin valmistetut salkut ovat tyypillisesti aika arvokkaita. Kokonaisuudessaan tykkäsin asusta kovin, vaikkei tuotteet omiani olleetkaan!

24. Tälle asulle antaisin taas palkinnon yhtenä lemppariasuista. Eikä ihme, sillä tässä on mun housut ovat mun suosikkini, jakku on mun suosikkini, kengät ovat mun suosikkini ja t-paita myös suosikkini - tuo valkoinen t-paita oli varmaan kesän käytetyimpiä vaatteita. Mua vaan harmittaa, etten ole vieläkään saanut noita kenkiä täysin sisäänajetuksi, vaan ne hiertävät edelleen. Musta tuntuu, että tässä vaiheessa tapahtui pieni käännekohta mun tyylini kanssa. Tässä vaiheessa aloin mieltymään ajatukseen capsule kaapista, siitä että kaikki sopisivat yhteen ja shoppailun vähentämisestä. Kolme seuraavaa asua ovat mökkiasuja eikä niitä ehkä lasketa mukaan, mutta muutoin ainakin itse koen asukuvieni muuttuneen tämän jälkeen.

Nämä kolme ovat asuja bloggaajien mökkireissulta ja sen tähden eivät ihan niitä perinteisempiä asuja, tai sellaisia joista olisi kummempaa sanottavaa. Hyvin yksinkertaisia mökkiasuja!

Kaikki tulevat varmasti muistamaan tämän kesän aikamoisena hellekesänä, etenkin monen huonomman kesän jälkeen. Vaikka lämpö onkin toisaalta ihan mukavaa, niin helle on aiheuttanut vähän ongelmiakin, sillä tänä kesänä on ollut oikeastaan liian kuuma! Näistä kuvista alkaen itse ainakin koen huomaavani eron mun kuvissa - aloin käyttämään paljon enempi ajatusta mun kuviin ja niiden editointiin, mutta myös tyylini tuntuu hiukan muuttuneen tässä vaiheessa.

28. Meillä oli kesäjuhlat kotona ja veljeni tyttöystävä räpsi musta parit kuvat juhlien jälkeen ja käytin niitä sitten asiapostauksen kuvituksena. Ihastuin tähän mekkoon kesällä J.Crewssa, se sopii mielestäni niin arkeen kuin juhlaan ja siinä on ihana sininen gingham printti. Oli niin lämmin, etten viitsinyt edes pitää kenkiä jalassa vaikka juhlat olivatkin.

29. Tämä asu on kesäiseltä reissulta Fiskarsiin. Olin juuri saanut valmiiksi tuon hatun tuunaamisen ja se on mun mielestäni nyt ihana! Muutenkin tykkään tästä yksinkertaisesta mutta kesäisestä asusta, tuo korilaukku on mun ihan lemppari.

30. Oli niin kuuma, etten tahtonut käyttää mitään muuta kuin valkoista. Lähdettiin Tukholmaan ja etenkin tuo ilta siellä oli aivan tukahduttavan kuuma. Todella oli liian kuuma. Olin pukeutunut valkoiseen puuvillaan ja silti istuessani ravintolassa olin hiestä märkä ja olo oli yksinkertaisesti epämukava. Mutta asuna tykkäsin tästä kovin! Ainoastaan vaihtaisin kengät mun kokovalkoisiin Supergan tennareihin, mutta ne tulin ostaneeksi vasta syksyllä. Myös instrumentarium julkaisi yhden näistä kuvista ig-sivullaan, mikä oli tosi kiva!

31. Kesä jatkui yhä yhtä kuumana, mikä aiheutti ongelmaa sen suhteen mitä materiaaleja tahtoi käyttää. Pellavahousut ja ohut puuvillapaita oli paras vaihtoehto hiostavalla ukkoskelillä. Noista housuista tykkään kyllä todella paljon ja pidän yleisestikin tästä asukokonaisuudesta ja kuvien tausta on ihana.

32. Tällä kertaa kameran takana oli äitini, joten kuvat eivät sinällään olleet aivan maailman parhaimpia niiden asettelultaan. Tässä vaiheessa olin kuitenkin juuri hankkinut uuden objektiivin, joten sitä oli pakko päästä kokeilemaan. Vakkaripöksyt ja väriyhdistelmä, joten aika luottoasu. Rakastan noita kenkiä ja nuo aurinkolasit ovat myös aivan ihanat, jos vaan se aurinko taas vaihteeksi pääsisi paistamaan.

33. Vähän erityyppinen asu kyseessä, sillä tässä on mun asu Flow-festareille. Nähdessäni tuon paidan Hollisterilla ruotsissa, oli festarit aika pian mielessäni ja paita määritteli koko muun asun värimaailman. Ihan tällaista asua en ehkä yleensä käyttäisi, mutta festareille se oli aivan täydellinen ja tykkäsin siitä tosi paljon! Huvittavaa, kun en kenelläkään spotannut samanlaisia laseja, kun taas briteissä samantyyppisessä tilaisuudessa varmaan jokatoisella olisi olleet samat lasit päässä.

34. Nämä Miljan ottamat kuvat ovat ehdottomasti mun lemppari kuvat, jotka blogissani ovat olleet ja asukin pääsee kyllä rankingissa aika korkealle. Tämä asu koostuu jälleen mun lemppareista, mutta ihan yleisesti nämä kuvat vaan ovat niin hienot kiitos Miljan.

35. Tässä asussa pelattiin jälleen klassikoilla ja siksi siitä niin pidänkin. Vaikka oli syksy, niin oli yhä todella lämmin - mikä oli osin turhauttavaa, sillä olisin tässä vaiheessa jo mieluusti pukeutunut villapaitoihin. Siispä kompromissina puin päälleni sentään pitkähihaisen, mutta ohuen sellaisen. Näissä kuvissa tykkäsin paljon tämän asun ja taustan sävymaailmoista.

36. Syksyn ensimmäinen Lontoon reissu, syyskuussa siellä(kin) oli vielä +20 astetta. Etenkin Lontoon tyylisessä kaupungissa (ja metrossa) se kuumuus tuntuu usein entistä kuumemmalta. Tässäkin mekossa tuli lähestulkoon hiki! Rakastan kyllä tätä mekkoa, se on yksinkertainen, mutta silti erikoinen ja siinä on paljon tilaa liikkua. Tästä asusta vaihtaisin jälleen kengät, mutta ne ostin vasta seuraavalla reissulla. Tämä mekko sai muuten hurjasti kehuja Lontoossa mun shoppailupiävänä, mikä oli aika virkistävää!

Syksystä asukuvia tuli julkaistua blogiin vähän vähempi, vaikka mulla on muutamat kyllä tallessa. Ihan nyt talvella ei ole tullut asukuvia otettua, mutta tulen kyllä julkaisemaan mun marraskuussa Lontoossa ja Roomassa napsitut kuvat täällä blogin puolella nyt kohtapuoliin.

37. Jälleen niin tyypillistä mua a) farkkuhaalari b) korkea kaulus c) valkoinen(puuvillla)paita d) trenssi e) kävelykengät f) printtiä. Tästä asusta tykkään ihan huimasti ja jälleen kuvastaa hyvin mun tyypillisiä arkiasuja ja sitä tyylisuuntaa, mihin olen pukeutumisellani viimeaikoina pyrkinyt. Klassista, mutta hauskaa.

38. Tämä on jälleen Miljan kuvaama asu. Oikeasti kuvattiin nämä asut samana päivänä, niin että vaihdoin vaatteet jossain porttikäytävässä, niin että Milja piteli mun shaalia ympärilläni - sellaista "bloggaajan glamour-elämää". Tänä keväänä ihastuin tuollaiseen pistaasin vihreään, joten tykästyin mekkoon kovasti. Pidän siitä kuinka kasuaali tämä asu on. Mut tunnettiin aika pitkään ihmisenä joka pukeutuu arkenakin kuin juhlaan, joten välillä on mielestäni virkistävää käyttää näin kasuaaleja asuja - tosin tyylini on arkipäiväistynyt lukioajoista yleisesti. Itse tykkään niin asusta kuin näistä kuvista ihan todella paljon. Harmikseni Milja muutti vähän näiden kuvien ottamisen jälkeen pois pk-seudulta, mutta toivottavasti päästään taas ehkä kesällä yhdessä kuvailemaan!

39. Again klassinen Sara 2018 syksymalliston asu. Ruutupöksyt ovat olleet jalassa joka viikko, tuota Sézanen paitaa olen käyttänyt enemmän kuin mitään muuta yläosaa, leopardikuvioiset kävelykengätkin olivat jalassani day in day out kunnes maa kävi liian kylmäksi niille. Tuo Mulberryn laukku on myös ollut vakkari heti ostohetkestä alkaen.


Jos mun pitäisi valita asuistani TOP 3, ne olisivat varmaankin 20, 21 ja 24, mutta vaikea näistä oli kyllä tuota kolmatta valita, sillä tykkäsin niin monesta. Kuvina taas tykkään oikeastaan kaikista meidän mökkireissun jälkeisistä kuvista, mutta erityisiä lemppareita ovat nuo Miljan ottamat kuvat. Tosiaan, noiden mökkiasujen jälkeen huomaan ainakin itse käyttäneeni paljon enemmän huomiota kuvien editointiin ja jotenkin niin kuvat kuin asutkin vaikuttavat enempi koherenteilta keskenään. Huomaatteko te mitään eroa näissä? Pyrin julkaisemaan yhdet asukuvat viikossa ja vaikka loppuvuodesta blogi vähän hiljeni sekä asukuvien julkaiseminen jäi, niin 39 asua on kuitenkin mielestäni ihan kohtuullinen määrä! Tästä tulikin ajateltua pidempi postaus, mutta kiitos kaikille jotka jaksoitte lukea tämän postauksen loppuun asti, tai vaikka olisitte vaan silmäilleet niin kiitos siitä ja kiitos siitä, että olette jaksaneet katsoa ja kommentoida mun asujani koko vuoden verran!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Taru,
Niin monta asukuvaa! Tää on sellanen määrä mihin pyrin mutta oon tavoitteesta aika kaukana! 😃
Tykkään kyllä kaikista asuista, mutta ne suosikit on ehkä 29, 34 ja 39! <3
taruanuelina.blogspot.fi/
SaraV
SaraV,
Hahah itestä kun tuntuu että aika pieni määrä, mutta ehkä se nyt on ihan kunniallinen 😄 Ite kyllä tykkäsin kans tosi paljon noista ja olivat kaikki mahdollisia mun top kolmessa! Kiitos Taru ❤️
nouw.com/sarav
Elli,
Mun eka huomio tästä postauksesta oli että oho miten paljon housuja Saralla 😃 Oon mieltänyt sut jotenkin niin hametytöksi ja tuntui aina, että sulla on tosi harvoi housuja, mutta tää postaus käänsi sen ajatuksen kyllä päälaelleen. Mutta hyvältä näyttää joka tapauksessa 😊 Onkin muuten vähän ikävä meidän kuvailuita! Vois ottaa uusiksi jos vaan sua enää innostaa 😊
www.ellileppiniemi.fi
SaraV
SaraV,
Noh tässä on kuitenkin vaan 39 asua ja vuodessa 365 päivää, että kyllä mä yhä sanoisin tykkääväni enempi hameista 🙈 Oon kyllä yrittänyt tänä vuonna ihan tarkoituksella käyttää enempi housuja, mutta tässä on ehkä käynyt ihan vaan sattumaa että on tullut näin ”paljon” housuja just asukuviin, sillä esim. reissussa käytän enempi housuja yms 🤔 Tottakai voitais lähtee kuvailemaan jos vaan aikatauluihin sopii 😊
nouw.com/sarav
saaraw
saaraw,
Sulla on kyllä niin upea tyyli! tykkään kaikista sun asuista, niin inspiroivia kaikki 😊
nouw.com/saaraw