Viikonloppu Tukholmassa - hotelli- ja ravintolavinkit

Mulla oli alunperin tarkoituksena tulla tänään käydä läpi kesän arkikuvia kännykästä, mutta niitä läpikäydessäni päätkinkin ottaa tämän ruotsissa vietetyn viikonlopun vähän lähempään esittelyyn. Matkattiin siis siskoni kanssa viikonlopuksi Tukholmaan noin kuukausi sitten, sillä meillä oli liput Ed Sheeranin keikalle. Taidettiin varata hotelli noin kaksi viikkoa ennen matkaa, eli aika viimetipassa. Lähes kaikki hotellit olivat täynnä tai hinnat pilvissä, mutta lopulta löydettiin sopiva hotelli, joka olikin aikas erinomainen.

Yövyttiin siis Hobo hotellissa, joka sijaitsee Brunkebergstorgilla, eli aivan keskustassa. Hotelli on yhteydessä Gallerian ostoskeskukseen, eli ei muuta kuin ulos hotellista ja kymmenen metriä rakennuksen viertä ja olet ostoskeskuksen ovella - eli toisaalta vähän vaarallinen sijainti... Hotellin fiilis oli erittäin urbaani ja täysin erilainen, kuin mikään muu hotelli jossa muistan yöpyneeni. Tästä hotellista tuli juuri sellainen viba, että tähän varmasti ihastuisivat kaikki kallion hipsterit.

Yksi seinä meidän huoneestamme oli päällystetty isolla puulevyllä, johon oli porattu aukkoja. Aukoista sitten tuli erinäisiä tikkuja, joihin pystyi ripustamaan tavaroita. Hotellin jokaisessa huoneessa on oma valikoimansa tavaroita, joita saa vapaasti lainata reissunsa ajan. Kuten näkyy, niin meidän seinällämme oli Tukholman kartta, kangaskassi, sateenvarjo ja pullonavaaja. Emme tulleet tällä kertaa näitä käyttäneeksi, mutta hauska idea tämä oli kuitenkin!

Näiden seinällä roikkuvien tarpeellisuuksien lisäksi huoneesta löytyi myös supersankari sarjakuvia, kuvitettu kirja hasukoista eläin faktoista (osa niistä oli kyllä todella kummallisia!) ja tärkein kaikista - vesipyssy kylppärissä. Selvästi tämä hotelli ehkä pyrkiikin olemaan fun & quirky, jotta se jäisi ihmisten mieleen.

Kylppäristä löytyivät nuo tyypilliset lasit jotka tuntuvat olevan jokaisessa hotellissa, sekä hotellin omat saippuat, shamppoot ja hoitoaineet.

Varatessamme huonetta heillä oli enää yhtä huonetyyppiä vapaana ja se oli heidän pienin huoneensa "Hobo Sleeper". Tuo on kyllä kätevä huone, jos ei todella aio muuten huoneessa viipyä kuin nukkuakseen! Kokoa huoneella oli 12m2, eli "makuuhuoneeseen" mahtui parisänky ja sen ympärille noin metri kävelytilaa sängyn ympärille ja sen lisäksi huoneessa oli vessa ja suihku. Huone oli siis todella pieni ja tiivis, mutta tällä reissulla se ei haitannut. Yksi ominaisuus josta myös tykkäsin oli se, että huoneita ei siivottu, ellei erikseen pyydetty. Tämä säästää turhaa pyyhkeiden ja lakanoiden vaihtoa (toki ne vaihdetaan aina vieraitten lähdettyä, mutta reissun aikana siis!), sekä turhaa koputtelua ovelle aamuisin.

Aamiaisen pystyi ostamaan joko varausta tehdessä tai aamiaiselle mentäessä, eikä hinnassa ollut eroa. Osa hotelleista veloittaa erikseen maksetusta aamupalasta selkeästi enemmän, mikä on mielestäni vähän turhauttavaa. Aina ei nimittäin tiedä haluaako syödä hotellilla vai muualla - itse en esimerkiksi usein välitä hotelliaamiaisista juurikaan tai ylipäätänsä en välitä aamiaisruuista turhan paljoa. Hotellin aulassa sijaitsi myös tämä pieni pop up kauppa Tictail x Hobo ja kauppaan oli onnistuttu valitsemaan mielestäni todella kivoja ja trendikkäitä tuotteita - jotain saattoi myös tarttua itselleni mukaan. Lisäksi aulassa oli tuoleja ja kirjoja, joita saattoi pysähtyä lukemaan. Valikoima oli laaja, luettavaa löytyi niin Tintti sarjakuvista romaaneihin.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin hotellista tosi paljon, ja voisin hyvinkin kuvitella yöpyväni siellä uudestaan! Nyt kuitenkin päästään kurkkaamaan mitä me ehdittiin Tukholmassa tekemään. Me lennettiin Tukholmaan lauantaina, joten silloin emme ehtineet muuta tekemään kuin syömään ja käymään konsertissa. Meillä oli siis käytännössä vain yksi päivä ja pari tuntia maanantaina ennen lentoa.

Niin mitä olisikaan matka ilman shoppailua? Tästä kuvasta tosin näkee kuinka järkyttävän kuuma Tukholmassa tuolloin oli. Lämpötila oli noin 33 astetta ja kaupungissa se tuntui aivan järkyttävältä. Ottaessani kuvan olin siis ehtinyt olla ulkona ehkä viisi minuuttia ja silti olen "a hot mess" kirjaimellisessa merkityksessä. Kuvan jakku saattoi kun saattoikin päätyä mukaani, mutta leggingsit harmi vaan eivät. Ne oli huonosti valmistettu, sillä niistä tuli langanpätkiä ulos ja ne eivät myöskään istuneet mitenkään erityisen hyvin. Harmi, sillä tuo olisi muuten ollut kivan "sporttinen" yhdistelmä.


En enää kuuntele Ed Sheerania ihan siinä määrin kuin vielä joskus, mutta pakko se on myöntää, että erittäin taitava hän on! Livenä on kyllä mahtava seurata häntä ja hänen loop pedaalin käyttöä.

Pakollinen kierros vanhassa kaupungissa. Tuosta kävelystä ja erityisesti tuosta ravintolasta päälimmäisenä on jäänyt mieleen kuumuus ja hiki. Ei sitä meinannut jaksaa edes nostaa haarukkaa suuhun, kun tuntui istuvansa kiehuvan kuumassa ilmassa. Kuumuus ei siis johtunut ravintolasta, vaan siitä yleisestä lämpötilasta. Alku ja pääruat olivat todella hyviä, ja jälkiruokakin ihan hyvä, muttei mikään tajunnan räjäyttävä. En millään kyllä muista ravintolan nimeä, mutta vanhasta kaupungista tämäkin löytyi. Valittiin meidän ravintola sen perusteela, että tässä istui enempi ihmisiä kuin muissa italialaisissa (vaikka kuvassa ei siltä näytä - kaikki asiakkaat vaan taidettiin istuttaa mahdollisimman kauas keittiöstä, sillä jos ei tullut selväksi niin siellä oli tosiaan jo valmiiksi kuuma).

Käveltiin vanhan kaupungin keskustasta takasin tuonne satama-alueelle ja istuskeltiin siellä, kun siskoni tahtoi katsoa MM-kisojen ottelun loppua. Haettiin korvapuustit Bröd & Salt ketjuun kuuluvasta kahvilasta, josta kuva vasemalla yllä. Olin aivan varma, että otin kuvan myös meidän istumapaikasta, mutta näköjään en, sillä en löydä sitä mistään. Heillä oli kuitenkin terassilla valtavia keinuja pöytien ääressä, joten valittiin tietenkin sellainen pöytä, jossa oli keinu. Tosi hauska idea ja tuollaisia näkisi mielellään myös muualla!

Sunnuntaina ei sitten jäätykään hotellille syömään, sillä ystäväni oli vinkannut mulle tästä Gretas kahvilasta, joka sijaitsee Haymarket by Scandic hotellin yhteydessä. Ja voi apua, oli kuin oisin astunut mun unelmieni ravintolaan. Upeita kivitasoja, valkoista, vaaleanpunaista ja kultaa. Kahvilassa soi sopivalla volyymilla 20-luvun musiikki, joka ehosti decorin luomaa 20-luvun tunnelmaa. En voi uskoa miten ihana paikka tuo olikaan! Ja siis se aamiainen - ah! Niin herkullista. Tilasimme avokadoleivät, minun oli fetalla ja siskoni kananmunalla - molemmat erinomaisia. Tällä kertaa kuitenkin parasta oli tuo jogurtti - eikä edes ne tuoreet marjat siinä vaan yksinkertaisesti se jogurtti. Se maistui juuri siltä, miltä jogurtin toivoisi maistuvan, mutta miltä se ei todellisuudessa koskaan maistu. En tiedä ymmärtääkö kukaan mistä puhun, mutta sitä ei voi selittää vaan se täytyy maistaa. Oi jos saisin tuon makuista jogurttia joka päivä, niin saattaisin jopa alkaa suosia aamiaista.

Käytiin hotellilla vessassa ja samalla huomasin myös tämän upean baarin. Sielläkin oli kultaa, kiveä, vaaleanpunaista ja niiden lisäksi myös tuota ihanaa petroolia, johon olen niin ihastunut. En voi päästä yli siitä, kuinka kovasti molemmat näistä tiloista edustivat mun estettisiä mieltymyksiäni - ystäväni tuntee minut hyvin totesin vain. Vaikka tuosta Hobostakin pidin, niin tänne tahtoisin ehdottomasti joku kerta myös yöpymään. Taisin vilkaista tätä etsiessäni hotellia, mutta tuolloin hinnat olivat pilvissä. Nyt kuitenkin katsoin hintoja, ja ne näyttivät olevan noin 150€/yö, mikä on mielestäni varsin kohtuullinen hinta. Mulla on maaliskuussa edessä yksi keikka Tukholmassa, joten tällä kertaa täytyy olla ajoissa varaamassa hotellia, niin kenties päädynkin tänne seuraavalla kerralla! Jos en sitten tuolla yöpyisikään, niin sitä jogurttia on kyllä pakko saada uudestaan believe me...

Mitkä on teidän parhaat suositukset Tukholmaan?

Ehkä voin kurkata ne mun seuraavalla reissulla!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

NooraMaijaKatariina
NooraMaijaKatariina,
Oi teidän reissu kuulostaa ihanalta! 😍 Vitsi muuten on upea toi hotelli, vau. Ja muutenkin ihania kuvia ❤️
nouw.com/nooramaijakatariina
SaraV
SaraV,
Kiitos Noora! Tuohon hotelliin kyllä ihastuin 😍
nouw.com/sarav
Taru,
Oi mitä kuvia! <3 Mä oon ehdottomasti sitä mieltä, että hotelleissa parasta on aamupala! Toi jogurttiannos näyttää niin hyvältä, tästä tulikin huomisaamuksi aamupalainspistä! 😊
taruanuelina.blogspot.fi/
SaraV
SaraV,
Musta taas tuntuu että muhun ei semmonen perinteinen hotelliaamupala iske, mutta sekä tuo jossa käytiin toisena päivänä syömässä että se hotelli jossa yövyttiin selvästi houkuttivat myös paljon hotellin ulkopuolisia ruokailijoita ja selvästi aamupalaan panostettiin eri tyyliin kuin yleensä hotelleissa 😊 Tykkäsin myös tuolla toisessa juuri siitä että aamiainen tilattiin menusta ja ne olivat varsinaisia annoksia. Turhan usein buffet aamiaiselta löydän kuin ihan vaan muutamaa juttua jotka ovat mun mieleeni 😅
nouw.com/sarav
Henna,
Tukholma on kyllä ihana! <3 Vietettiin siellä myöskin yksi viikonloppu alkukesästä, kun käytiin morjestamassa Eminemiä! 😊 Täytyy kyllä vielä päästä uudestaan joskus ajan kanssa kiertelemään!
www.hennam.fi
SaraV
SaraV,
No niin kyllä on❤️ Pitäis ehdottomasti käydä siellä useammin! Hitsit kun olisin kanssa halunnut Eminemin nähdä, mutta olin just sillon festareilla Briteissä 🙈
nouw.com/sarav