Syksyn inspiraatiota ja Lontoon ostoslistan pohdintaa

Teidän lukiessanne tätä olen todennäköisesti seikkailemassa ympäri Lontoota kenties shoppailen ja siispä ajattelin jakaa teille vähän mikä mua tällä hetkellä inspiroi ja mitä tai minkä tyyppisiä tuotteita mun ostoslistalta tällä hetkellä löytyy. Uskokaa tai älkää, mutta yritän tällä hetkellä vähän vähentää ostamieni vaatteiden määrää. Aika moni on viimeaikoina herännyt eettisen kuluttamisen tärkeyteen, ja niin osin myös minäkin. Kyllähän minäkin olen ongelman jo pitkään tiedostanut ja pysytellyt kaukana niistä ehkä pahamaineisimmista fast fashion merkeistä kuten Zara ja H&M (okei, Monki on kyllä toisinaan mun heikkous, mutta sielläkin shoppaan suhteellisen vähän ja pyrin suosimaan heidän organic cotton linjastoaan). Mutta jotenkin tuntuu siltä, että viime aikoina isompikin osa ihmisistä on ryhdistäytynyt tämän ongelman edessä ja niin ehkä minäkin. Etenkin olen alkanut kiinnittämään huomiota vaatteitteni määrään ja siihen, kuinka osa vaatteistani jää vuodesta toiseen täysin käyttämättä ja kuinka suuri osa vaatteistani saa koko elinikänsä aikana osakseen ehkä yhden tai kaksi käyttökertaa. Tai no ei ehkä elinikänsä aikana, sillä vanhat vaatteeni kyllä pistän aina kierrätykseen, ellei kyse ole jostain täysin reikiintyneistä yöpuvunpöksyistä. Anyways, nyt kyllä eksyttiin vähän aiheesta. Eettinen kulutus on kyllä aihe, josta olen tahtonut viime aikoina kirjoittaa, joten eiköhän palata siihen joku toinen päivä. Nyt siis kyse oli kuitenkin siitä shoppailusta, joten aika esitellä muutamia mua viime aikoina kiinnostaneita vaatteita sekä asusteita.

Ruutu kiinnostaa kuten aina, mutta tällä kertaa mun kiinnostus jakautuu kahteen erityyppiseen ruutuun: toisaaltakiinnostaa tuommoinen "erikoinen ruutu". Yllä olevissa Topshopin alaosissa on ihanasti käytetty kahta eri ruutua sekä ruudun ja leopardikuvion yhdistelmää. Harmi vaan nuo molemmat näyttivät ainakin netissä olevan aika loppuunmyyntyjä, sillä erityisesti nuo housut mua kiinnostaisivat. Tosin, Topshop on kyllä myös yksi niistä pahimmista fast fashion brändeistä ja siellä shoppailuun mulla on kyllä tapana toisinaan sortua. Usein yritän välttää siellä käymistä aivan täysin, sillä heidän myymälänsäkin ovat toisinaan ahdistavan pullollaan vaatteita, mutta sitten kun sieltä tekee niitä löytöjä... Saaa nähdä miten nyt käy.

Toisenlainen ruutu joka kiinnostaa, on puolestaan hyvin perinteisen näköinen ruutu; usein dogtooth ruutua ja värimaailmaltaan beige/harmaata. Haluaisin kovasti ruudullisen beige/harmaan herraintakin, ja yritin juuri tätä yksilöä Willsiltä tilata, kun se myytiin loppuun... Harmittaa kun siinä oli silloin kamppanja, jolla sai £40 alennusta ja takki kun maksaa £190 niin alennus olisi ollut ihan tuntuva. Täytyy katsoa jos Lontoosta löytyisi tätä tai jotain vastaavaa. Tuon Willsin hameen haluaisin niiiin kovin. Malli on sama kuin mun tässä Willsin hameessa, jonka ostin vuosi sitten. Tätä hametta ei vaan toistaiseksi ainakaan netistä saa, mutta toivottavasti sitä löytyisi myymälästä tai se tulisi pian nettiin.

Leopardi kuten muutkin eläinprintit ovat yksi tämän hetken isoimpia trendejä. Aloin viime talvena leopardikenkiä metsästämään, mutta vieläkään en ole sopivia löytänyt. Oon tosi tarkka siitä, ettei kuvio saa olla esimerkiksi liian tumma tai muovisen näköinen. Löysin keväällä Lontoosta aivan täydelliset kävelykengät leopardikuosissa. Ne olivat pienestä putiikista Brick Lanen lähettyviltä ja olivat muistaakseni Marokkolaista käsityötä. Kokeilemani kenkä sopi jalkaani aivan erinomaisesti, mutta arvatkaapa mitä - sille ei löytynyt paria! Mikä harmittaampaa, todennäköisesti sen pari oli varastettu. Myymälässä oli nimittäin ollut kaksi paria noita kenkiä ja parit olivat eri kokoa. Putiikkia pitänyt nainen etsi minulle sovittamani kengän paria joka nurkasta ja varastosta, mutta ei löytänyt sitä mistään. Sitten hän keksi etsiä toisen kengän paria, mutta ei löytänyt sitäkään. Kengistä toinen oli vasempaan ja toinen oikeaan jalkaan, joten ainoa looginen selitys oli, että joku oli varastanut eripari kengät. Varastaminen on muutenkin niin inhottavaa ja sitten vielä tuollaisilta pieniltä putiikeilta varastaminen... ja varas kun oli vienyt eripari kengät, niin myymälään jääneet kengät olivat myös myyntikelvottomat. Niin inhottavaa! Lähetin ystäväni vielä myöhemmin myymälään tiedustelemaan jos niitä olisi saatu lisää, mutta ei. Höh. Anyways, nilkkurit tai kävelykengät tuossa printissä olisivat varmasti kätevimmät, mutta nuo korot on kyllä kanssa niin nätit!

Muhun iskee usein syksyisin nilkkurivimma, ja tällä hetkellä tahtoisin punaiset, valkoiset sekä ruudulliset nilkkurit. Nämä olisi aika nätit, mutta täytyy nähdä mitä Lontoossa tulee vastaan! Nuo tennarit niiden vierellä ovat myös tosi tyylikkäät! Eivät ehkä ihan mun perinteistä tyyliä, mutta halusin kuitenkin jakaa ne teidän kanssanne. Jotenkin tuosta tyylistä, valkoisesta pohjasta ja tuosta raidasta tulee vähän mieleen muodikkaat Guccin tennarit. Tässä on mun mielestä varsin hyvä esimerkki tuotteesta, joka on tyyliltään hyvinkin samankaltainen, mutta ei kopioitu. Löysin myös Marks & Spenceriltä edullisemman version mun Michel Korsin kengistä! M&S kengät löytyy täältä, en tiedä saako niitä Suomen myymälöistä, mutta netistä ainakin.

Nämä paidat ovat molemmat Madewell merkiltä, joka on J.Crewn sisarbrändi. Molempia olen ihastellut viime aikoina yhä enemmän ja enemmän, joten Regent Streetin J.Crewn liikkeeseen täytyy suunnata. Paidoissa yritän kiinnittää huomiota kahteen asiaan, siihen että ne toimivat yksin sellaisinaan, mutta niiden täytyy talvella olla myös kerrosteltavissa. Nämä paidat sopisivat molemmat niin hameiden kuin haalareiden kanssa. Raitapaidan päälle olisi helppo pukea villapaita tai -takki. Tuosta toisesta en ole aivan varma, mutta se on kyllä kaunis! Se sopisi tyyliltään niin arkeen kuin juhlaan, joten sikäli sekin on aika monipuolisen oloinen. Täytyy nähdä löydänkö kenties näitä tai tai jotain samankaltaista!

Nämä toimivat kyllä sikäli varsin hyvinä esimerkkeinä mua viimeaikoina inspanneista paidoista. Tuntuu siltä, että haluan kaikkea korkeakauluksista sekä valkoisia kauniita vintagehenkisiä paitoja, jotka näyttäisivät niin suloiselta lappuhaalareiden kanssa!

Ranskalainen Sézane avasi vastikään ensimmäisen liikkeensä Lontooseen ja heidän myymälässään tahdon ehdottomasti vierailla! Olen ihaillut merkin vaatteita nyt jo pidemmän aikaa, mutta en ole viitsinyt tilata netistä, sillä ranskalaisilla merkeillä on usein aika pienet koot, joten tahtoisin päästä sovittamaan näitä ensin livenä. Liike sijaitsee Notting Hillissä, kuten myös yksi suosikeistani eli Sister Jane! Ne ovat vain viiden minuutin kävelymatkan päässä toisistaan, joten näissä täytyy ehdottomasti käydä - etenkään kun Notting Hilliin en ole parilla edellisellä reissulla ehtinyt. Tämä Sézanen paita on jälleen korkeakauluksinen vintagehenkinen valkoinen paita, jonka ehdottomasti laittaisin farkkuhaalareitteni alle. Tuo Sister Janen mekko on myös niiin ihana ja rakastan myös tätä stailausta. Mekko on viskoosia, mutta kyllähän mä aina toisinaan lipsun pois puuvillasta, joten täytyy käydä sitäkin ehkä kurkkaamassa... Heidän uusin kokoelma näytti muutenkin ihanalta!

Yksi asia joka minua tällä hetkellä todella paljon inspiroi on vakosametti. Tämä mekko olisikin aivan super söpö, mutta se näyttää kovin lyhyeltä. Itseasiassa tätä tekstiä kirjoittaessani löysin hyvin samantyyppisen mekon itsenäiseltä Vintage Style Me -merkiltä! Juuri kun puhuin eettisestä shoppailusta, niin ehdottomasti tilaisin mieluummin tuolta itsenäiseltä merkiltä tämän mekon, kuin ostaisin Topshopin tusinatuotantoa. Vintage Style Me tekee kaikki vaatteet tilauksen mukaan, heillä on valtava kokovalikoima ja he tekevät myös pyydettäessä muutoksia valmiisiin kokoihin. Täältä tahdon kyllä jotain ehdottomasti tilata, sillä nettikauppa on täynnä suloisia mekkoja! Vakosametti kiinnostaa kovasti muutenkin; sellainen ruskea vakosametti puku olisi niin tyylikäs! Tällä hetkellä olen myös aivan ihastunut samettisiin vintagehenkisiin korkokenkiin/sandaaleihin, mutta pelkään, etteivät ne suomessa oikein saisi tarpeeksi käyttöä.

Tällä hetkellä yritän myös löytää muita kuin yksivärisiä baskereita. Tämä käärmeennahka baskeri on varmasti mielipiteitä jakava tuote, mutta mun mielestä se olisi aika cool. Myöskin leopardikuvioinen baskeri kiinnostaisi tai sitten nahkainen tai vinyylinen.

Eli jokseenkin tällaiset vaatteet, värit ja kankaat mua tällä hetkellä inspiroi!

Oliko tässä mukana jotain, josta myös sinä tykkäsit?

Tykkää-merkinnät

Kommentit