Postikorttikuvia Vatikaaanista

Vietettiin ystäväni Anrin kanssa pitkää viikonloppua Roomassa marraskuun alussa. Marraskuu oli oiva aika mennä Roomaan, sillä sää on niin paljon lämpimämpi ja mukavampi siellä. Tosin pakko sanoa, että juuri meidän reissulle sattui yksi aamu kun ulkona melkein myrskysi. Ukkonen jyrisi aamiaisella ja ulkona tuli vettä kuin saavista kaatamalla. Huonosta säästä huolimatta Rooma oli kuitenkin kaunis. Vietettiin aamupäivä Vatikaanissa ja vierailtiin Pietarinkirkossa. Onhan se kyllä niin vaikuttavan näköinen! Huokailin ihastuksissani sen kultaista kattoa katsellessani ja kaiken suuruus vetää kyllä helposti hiljaiseksi.

Oltaisiin mielellämme käyty myös Sixtuksen kappelissa, mutta oltiin molemmat oltu niin kiireisiä, että unohdettiin lippujen varaaminen etukäteen täysin. Tai oikeastaan ei unohdettu, mutta siinä vaiheessa kun asiasta muistettiin niin meille sopivat päivät oli jo varattu täyteen. Mentiin kuitenkin sinne jonottamaan. Seisottuamme jonossa 45 minuuttia ja kuljettuamme tuossa ajassa ehkä 30 metriä, kun koko kappeli ei edes ollut näköpiirissämme ja kännykän kartan mukaan sinne käveli vielä kolme minuuttia - me luovutimme. Sanottiin toisillemme, että kappeli on ollut sillä jo niin pitkään, että eiköhän se siellä pysy seuraavaa reissua varten. Sinne siis suosittelen vahvasti lippujen varaamista etukäteen, sillä tuolloin pääsee jonojen ohi! Tänne Pietarinkirkkoon sen sijaan emme juuri joutuneet odottamaan. Vaikka jono näyttikin pitkältä, niin se kulki todella nopeasti ja aina välillä kun jono seisoi niin napsittiin siinä välissä sitten kuvia.

Rooma on kyllä niin kaunis kaupunki, mutta suosittelen vierailemaan siellä turistisesongin ulkopuolella. Marraskuussakin ja huonostä säästä huolimatta turisteja oli paikalla nimittäin aivan tarpeeksi, joten voin vain kuvitella millainen tungos siellä koittaa kesällä. Multa saattaa jossain vaiheessa tulla vielä toinen postaus Roomasta tai sitten säästän kuvia täytteeksi johonkin muuhun matkustelua käsittelevään postaukseen. Olen esimerkiksi harkinnut kirjoittavani yksin matkustamisesta, jos se kiinnostaisi teitä lukijoita?

Julkaisin tällä viikolla insta-stoorissani kyselyn haluaisitteko mieluummin nähdä postausta vain uusimmista ostoksista, vai myös syksyn ostoksista. Lopullinen tulos oli noin 40/60, uusimpien ostosten voitoksi, mutta koska sain monta viestiä siitä että halutaan nähdä myös syksyn ostokset, niin tällä kertaa äänekkäämmät voittivat enemmistön. Sitä paitsi jos "vanhat" ostokset eivät kiinnosta, niin eipähän tarvitse postausta lukea. Kiinnostusta kuitenkin näytti olevan, joten seuraavaksi varmaankin tutkiskellaan mitä kaikkea kaappiin syksyllä päätyi :)

Oletko itse käynyt Roomassa?

Entä mitä toivoisit lukevasi multa tänä keväänä?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kata,
Rooma on kylä mahtava, kuten Vatikaanikin. Olen käynyt tosiaan kerran, mutta vielä olisi haaveissa käydä toisenkin kerran, sillä Fontana di Trevi oli silloin rempassa ja mä haluan nähdä sen joskus omin silmin ihan kunnossa, lisäksi Trasteveren alue jäi kiertämättä kokonaan ja senkin haluan nähdä, koska se on kuulema melkosen tunnelmallista aluetta - jospa sitä ottais hotellinkin sieltä enskerralla, ken tietää.. 😃

Lisäksi ihastuin kyllä kovasti koko kaupunkiin, joten en pistä pahakseni mennä uudelleen. :') Kesällä mä sinne kyllä haluan, olin elokuussa mjuutama vuosi sitten siellä ja onhan siellä kyllä populaa paljon, mutta kyllä siellä esimerkiksi jonot menivät nopsaa. Tosin ainoa juttu mihin jonotettiin siellä, oli Pietarinkirkko, ja en ehkä koe tarvetta mennä sinne uudelleen, vaikka vaikuttava se olikin (ellei toki matkaseura halua, koska tällä kertaa mahdollinen matkaseura ei ole käynyt siellä).

Mä voisin höpötellä lisää Roomasta, mutta jätän ehkä nyt tähän. Odottelen innolla toista postausta Roomasta, jos satut sen tekemään, mutta väliin ostoksetkaan ei oo paha 😉
www.katzariina.fi/
SaraV
SaraV,
Trevin suihkulähde on kyllä tosi kaunis! Ja Trasteverestä tykkäsin paljon, käytiin siellä yks ilta syömässä ja kiertelemässä, mutta siellä voisi joku kerta pyöriä vähän enemmänkin 😊

Musta tuntuu että mä vähän välttelen yleisesti kaikkia turistikohteita kesäisin, vaan ollaan esim. Italiassa tykätty käydä kesäisin semmosissa pikkukylissä, joissa tapaa lähinnä Italialausua lomailijoita 🙈 Vaikka jonot meniskin nopeesti niin jotenkin turhaudun aina niihin ihmismassoihin, kun mun mielestä niitä oli marraskuussakin jo aivan tarpeeks ellei liikaa 😅

Ihana kuulla että kiinnostaa! ❤️
nouw.com/sarav
Kotkotuksia
Kotkotuksia,
Oii tuolla olisi niin kiva käydä! Näyttää nin mahottoman sievältä ja sinne voisi vain eksyä ihailemaan ja haaveilemaan <3 Rooma on muutenkin jotenkin niin satumainen kaupunki!
nouw.com/kotkotuksia
saaraw
saaraw,
upeita kuvia!! Mulla on ihan hirvee matkakuume niin näiden kuvie myötä varsinkin jonnekki kaupunki lomalle ois kiva päästä! En ole koskaan nimittäin roomassakaan käynyt!
nouw.com/saaraw
Saara,
Ihania kuvia, vaikka nyt tuli ikävä Italiaan! Asuin Roomassa yhden kesän viitisen vuotta sitten, ja vietin vielä myöhemmin vaihtovuoden Sienassa, josta oli helppo tulla viikonlopuiksi ikuiseen kaupunkiin.
www.pilkunviilaamo.com