Lontoon syksyiset ostokset - kuvina!

Nyt olisi taas aika vilkaista, mitä toin mukanani Lontoosta. Tällä kertaa täytyy sanoa, että olen vielä jotenkin erityisen tyytyväinen ostoksiini ja todella innoissani kaikista. Paljolti ostokseni seuraavat samaa linjaa, kuin postaukseni syksyn ostoslistasta. Suosittelenkin lukaisemaan sen ensin, niin huomaatte miten vaikka ostankin usein paljon tai vähän arvokkaampaa, niin lähes kaikki ostokseni ovat etukäteen harkittuja ja suunniteltuja.

Olen tainnut mainita ranskalaisen merkin Sézane muutamaan kertaan blogissani ja nyt he ovat tosiaan avanneet putiikin Notting Hilliin. Mun täytyi tietenkin päästä vierailemaan heidän putiikissaan ja pari tuotetta sieltä kotiutin. Tähän villatakkiin ihastuin aivan täysin. Ainoa ongelma oli värin valitseminen! Lopulta päädyin tähän marjapuuron sävyiseen villatakkiin. Ajattelin tämän sävyn toimivan ympäri vuoden. Olen nähnyt saman villatakin nyt muun muassa ihailemani Olivia Purviksen yllä valkoisena ja juuri tätä kirjoittaessani bongasin tämän tismalleen saman myös toiselta seuraamaltani instagram käyttäjältä @estelle_spch! Tämä on kyllä päässyt käyttöön jo muutaman kerran ja odotan kovasti että pääsen nappaamaan tämän kanssa asukuvia!

Tätä paitaa lähdin nimenomaan Sézanelta hakemaan. Mikäli luitte mun Syksyn inspiraatiota ja Lontoon ostoslistaa -postauksen, niin tunnistatte tämän paidan sieltä. Rakastan yhä kauluspaitoja muiden vaatteiden alla, mutta en niin paljon käytä niitä enää sellaisenaan. Sen sijaan olen siirtynyt poolokauluksiin ja halusin kauniin puuvillaisen poolokauluksisen paidan. Ajattelin tämän näyttävän ihanalta lappuhaalarin alla ja talvella tämän voi pukea villapaidan alle, niin että kaulukset ja hihansuut kurkistavat villapaidan alta! Tämä paita on super nätti ja monikäyttöinen. Ihastuin myös muutamiin Sézanen kenkiin ja täytyy ehkä käydä siellä uudestaan seuraavalla reissulla...

Sézanelta sai myös käytännöllisen kangaskassin mukaan! Kassalla sai valita haluamansa värin, mutta tällainen tulee kuulemma myös kaikkiin online tilauksiin mukaan. Siellä oli myös toinen punaisen sävy, pari vihreää ja valkoinen vaihtoehto. Ihan vaan tämän tähden sitä voi mennä takaisin eikös?

Notting Hillissä sijaitsee myös Sister Jane -merkin putiikki ja siellä piti pyörähtää. Vaikka muuten yritän nyt panostaa klassisiin ja yksinkertaisiin vaatteisiin, niin aina välillä on kiva olla tällaisia vähän erikoisempiakin vaatteita varastossaan. Toisaalta värit, ruutu ja helmet ovat hyvin klassisia, mutta tämän leikkaus on aika eksentrinen. Kaulus on paksu ja pyöreä ja hihat tässä ovat valtavat. Tämä paita on myös hyvin painava. Ajattelin yhdistäväni tämän mustavalkoisen paidan värikkäisiin housuihin, kuten mun Marks & Spencerin punaisiin housuihin tai alla oleviin uutuuksiin.

Mikäli seuraatte mua instagramissa, niin saatatte muistaa kuinka yritin tilata Jack Willsiltä ruudullista takkia, mutta se ehdittiin myydä loppuun alennuksen ollessa voimassa. Siispä lähdin metsästämään Lontoosta samantyyppistä takkia ja päädyin tähän yksilöön Marks & Spenceriltä. Tässä on hyvin samantyyppinen, mutta hiukan rennompi leikkaus. Väreiltään tämä on myös hiukan erilainen, sillä Willsin väritys oli ruskeampi. Tässä kulkee dogtooth printissä mustaa ja sinistä raitaa sekä muutama vihreä pysty sekä vaakaraita. Otin tarkoituksella takista koon verran liian ison koon, jotta sinne mahtuisi oikein paksuja villapaitoja sisään ja takki olisi tällöinkin rento ja hiukan yli-iso. Samaisesta kaupasta löysin myös nämä suorat vihreät housut, jotka ovat mukavan pehmeää ja rentoa kangasta. En ole vieläkään keksinyt hyvää tapaa ottaa kuvaa housuista niiden ollessa henkarissa... Mutta nämä tulevat varmasti näkymään ylläni syksyllä ja talvella. Mulla oli vuosia sitten vastaavat, mutta käytin ne niin puhki, ettei niitä pystynyt enää edes korjaamaan!

Yritän tällä hetkellä rakentaa vaatekaappiini parempaa basic vaatteiden kokoelmaa ja tämä oli yksi lisäys näihin. Poolokaulukset ja raidat kuuluvat mun vaatekaappini vakkareihin, joten mikä voisi olla sitä parempi basic pitkähihainen? Hyvin samantyyppinen paita oli mun ostoslista-postauksessa. Viime syksynä yksi mun käytetyimmistä vaatteista oli sini/vihreä-raidallinen poolokauluksinen pitkähihainen. Sen materiaali on vähän paksumpaa kuin tämän, mutta tämän kanssa sopiikin hyvin yhdistää vaikkapa villatakki tai college. Tämäkin oli siis Marks & Spenceriltä. Kannattaa muuten pitää mielessä, että Marks & Spencerillä on hiukan pienet koot. Itse valitsen tyypillisesti aina kokoa isomman vaatteen kuin muissa myymälöissä. Tuossa takissa otin siis käytännössä kaksi kokoa isomman koon kuin yleensä takeissa.

Nämä nilkkurit!! Näin samantyyppiset vinyyliset punaiset saappaat Polhemin PR päivillä, mutta saappaat ovat mulle vähän hankalia kenkiä. Mun kenkäkokoni on tyypillisesti 37 ja koon 37 saappaat ovat yleensä suunniteltu ihmisille, joiden pohkeet mahtuvat alle 40 koon housuihin. Eli ei siis minun pohkeille. Siispä nilkkurit ja kävelykengät ovat minun valintani. Olin itseasiassa etsimässä ruudullisia nilkkureita Marks & Spenceriltä, kun törmäsin näihin ihanuuksiin! Punaiset nilkkurit olivat myös ostoslistallani tälle syksylle, ja nämä olivat täydelliset. Kiitos matalan koron näillä jaksaa kävellä koko päivän ja mukavuutta editstää se, että kengissä on ihanat pehmustukset sisällä. Mulla on tapana löytää vain mokkanahkaisia kenkiä, jotka eivät ole ihan käytännöllisimpiä Suomen syksyssä. Sen sijaan nämä varmasti pitävät sadetta paljon paremmin! Ja siis, punaiset vinyyliset nilkkurit - 60's vibes anyone?

Tästä paidasta oli kontrastin tähden hyvin vaikeaa saada kuvaa, jossa tausta ei palaisi tai paita ei olisi niin musta, ettei siitä saa mitään selvää. Mun päällä nähdään harvemmin mustaa, ja alunperin olisinkin halunnut tämän valkoisena, kuten kenties mun ostoslistalta muistatte. Liikeessä ei kuitenkaan ollut tästä valkoista versiota, joten päädyin lopulta ostamaan tämän mustana. Meillä Iittalalla saa töissä käyttää vaan mustia vaatteita, joten totesin tämän olevan hyvä paita töihin. Suurin osa mun työvaatteista on aika rentoja ja kasuaaleja, joten ajattelin tämän olevan pieni piristys! Tässä on niin kaunis leikkaus ja ihanat yksityiskohdat: kaulus, hörhelöt, rusetti takana ja hiukan pussimaiset hihat. Tämä on tosiaan Madewell nimiseltä merkiltä, joka on J.Crewn sisarbrändi ja heillä on nyt oma pieni putiikki J.Crew:n Regent Streetin myymälässä.

Olen aina tykännyt J.Crewn koruista, joten myös Madewellin valikoima oli mieleeni. Tällaiset ympyräkorvikset nousivat pinnalle pari vuotta sitten ja ryhdyin jo silloin etsimään täydellisiä. Ongelmana oli kuitenkin, että täysin koristeettomat kultaiset ympyrät olivat mielestäni liian tylsät ja täysin kristalleilla tms. koristellut ympyrät olivat mielestäni liian bling. Nyt lähes kahden vuoden etsinnän jälkeen löysin mun täydellisen matchin! Kultaiset ympyrät, joista 1/3 on koristeltu. Tarpeellisen koristeelliset ja yksityiskohtaiset, mutta silti ihanan pienet ja kasuaalit. Korvakorut on ehdottomasti mun käytetyin korutyyppi, sillä korviksia pidän viikottain, kun taas muita koruja vain toisinaan.

Yksi asia joka ehdottomasti oli ostoslistallani, mutta josta en löytänyt hyvää esimerkkiä mun ostoslista-postaukseen, oli chunky knits. Tämä J.Crewn villapaita on ehkä yksinkertaisesti täydellisin villapita, jonka olen koskaan pukenut ylleni. Tämä juuri sopivan löysä ja rento oikeista kohdista ja taas istuvampi sieltä mistä kuuluukin. Kaulus on korkea ja näyttää ihanalta pilkistäessään takin tai bleiserin alta. Hihat ovat juuri sopivan muhkeat. Ihastuin tähän ylläni aivan täysin ja pidin tästä niin paljon, että ajattelin ostavani sen useammassa värissä. Sitten katsoin hintalappua... Tämä olikin osa J.Crewn "J.Crew Collection" mallistoa, joka on hintaluokaltaan arvokkaampi, kuin merkin "normaalit" vaatteet (jotka nekin toki huomattavasti hinnakkaampia kuin esim. H&M tai vastaavat). Tämä oli kuitenkin niin täydellinen ja koska juuri olin miettinyt sitä, kuinka mieluummin sijoitan laadukkaisiin ja täydellisiin vaatteisiin, kuin ostan halvemmalla "ihan ok" vaatteita tai enemmän vaatteita, niin päätin kuitenkin kotiuttaa tämän. Mulla on usein uusien vaatteiden kanssa semmoisia ajatuksia, että en halua käyttää niitä ennen kuin otan niistä asukuvia, sillä en ehdi uudelleen käyttää vaatteitani kovin tiheään tahtiin. Tämä on kuitenkin ollut ylläni jo kolmesti, joten se kertoo jo jotain siitä, kuinka kovasti tästä villapaidasta pidän. Tahtoisin kotiuttaa tämän kaikissa väreissä, mutta ehkä minun täytyy vain etsiä samantyyppistä lankaa ja yrittää neuloa se itse. Pakko vielä mainita paidan väristä - se on täydellinen. Tämä yhdistyy kauniisti niin tummiin kuin vaaleisiin sävyihin. Tämä sekä mustat lappuhaalarit olivat ylläni myös ostaessani uuden Mulberryn Darley -laukkuni ja paidan väri osin inspiroi värivalintaani myös laukun kohdalla.

Mun luottomerkiltäni Jack Willsiltä kotiutin tällä kertaa vain yhden tuotteen! Sehän on harvinaista. Yksi syistä miksi pidän Willsistä niin paljon on se, että he tekevät vuodesta toiseen samantyyppisiä ja yhteensopivia vaatteita pienin päivityksin. Nyt vaan oli sellainen tilanne, että kaikki kivat jutut olivat sellaisia, että minulta löytyi jo hyvä vastine niille kotoa. Viime syksyn mallisto oli kyllä niin hyvä, että ehkä tämä on vain jotain tasapainoa sille. Innolla odotan kyllä, mitä joulun mallistosta löytyy! Vaikka nyt teinkin vain yhden löydön, niin tämä hame joka nyt kuitenkin tarttui mukaani, oli sitäkin ihanampi. Juuri tätä hametta lähdin Willsiltä etsimään ostoslistani kanssa. Tänä syksynä minä, kuten kaikki muutkin, olen ihastunut ruskeaan ja beigeen. Se on oikeastaan värimaailma, jota olen aina halunnut käyttää, mutta en ole osannut, eikä siitä ole ollut kauheasti tarjontaa. Hameessa kulkee punaista ja mustaa (tai aivan tummansinistä?) raitaa luonnonvalkoisella pohjalla, luoden beigehkön luonnonläheisen sävymaailman. Saatatte muistaa minun samanmallisen kilttihameen, joka on esiintynyt täällä . Se oli tosiaan viime syksyn mallistosta - sama malli, mutta täysin eri värimaailma ja materiaali.

Tämmöistä a-linjaista mokkanahkaista hametta olen etsinyt pidemmänkin aikaa, mutta ne ovat aina olleet turhan lyhyitä. Nyt löysin kuitenkin viimein myös itselleni sopivan yksilön, joka on super mukava yllä. Mokkanahka on ihanan pehmeä materiaali. Ruskea on aikamoinen trendi tänä syksynä, mutta jotenkin se oli tällaisessa hameessa mulle muutenkin ilmiselvä värivalinta. Tästähän tulee nyt ihan 70-luku mieleen!

Tarkkasilmäisimmät saattavat olla sitä mieltä, että sullahan oli tämmöiset korvakorut. Kyllä, ystäväni Anri unohti korvakorunsa kesällä meille, joten minä ne putsasin ja otin omaan käyttöön, kunnes häntä taas näin. Siitä lähtien olen etsinyt vastaavia itselleni, löytämättä kuitenkaan niin täydellistä paria kuin ne hänen. Niissä oli täydellinen renkaan koko ja paksuus. Korvakorut olivat kuulemma Weekdaylta, joten nähdessäni Weekdayn myymälän Lontoossa päätin siellä pyörähtää. Sieltä onneksi löytyi näitä tismalleen samoja renkaita, joten nyt mulla on ihan ikiomat sellaiset!

Tässä puolestaan taas vähän keikka merchiä. Arctic Monkeys keikalta mukaani tarttui Tranquility Base Hotel + Casino valokuvakirja, sukat sekä pinssi. Pinssin kiinnitin samantien pinkkiin farkkutakkiini, jonka kauluksiin olen alkanut pinssejä keräilemään. Juuri satuin kesällä ostamaan Levikseltä pinssin, jossa on kultaisin reunoin varusteltu musta vinyyli. Tämä sopi sen pariksi aivan täyydellisesti! Bändisukista on selvästi tulossa mulle keräilytuote, sillä Yungbludin keikalta ostin myös sukat, sekä Ritalin club -kangasmerkin. Tuon merkin ajattelin myös siihen pinkkiin farkkutakkiin kiinnittää.

Satuin Covent Gardenissa kävelemään muumikaupan ohi ja pakko oli kurkata sisään heidän tuotevalikoimaa ja hintoja. Sieltä löytyi näitä hauskoja lasinalusia, joita olen pariin otteeseen netistä silmäillyt. Päädyin nämä kaksi kotiuttamaan, sillä rakastan jazzia ja tästä toisesta tuli mieleen minä ja parhaat ystäväni hahah.

Matkaani lähti myös kaksi kirjaa. Tätä Alice Osemanin kirjaa olin nimenomaan kirjakaupassa etsimässä, mutta nappasin mukaani myös Deborah Frances-Whiten The Guilty Feminist. Sitä en ole vielä ehtinyt aloittamaan, mutta tämän kuun kirja kuussa tulee käsittelemään Osemanin Solitaire kirjaa.

Suuntasin Covent Gardeniin alunperin tämän Kikki K merkin perässä. Kyseessä on ruotsalainen paperitavaraa valmistava brändi ja olen muutamaan otteeseen netissä heidän tuotteitaan ihaillut. Voi kunpa saataisiin tämä Suomeenkin! Tällä kertaa tyydyin tällaiseen to do -lehtiseen. Käytän tätä kalenterin ohella, sillä olen irrottanut tästä muutamia lehtisiä, joissa on yleisiä esim. tämän kuukauden to do listoja. Kalenteriin lisäilen tapahtumia ja juttuja jotka pitäisi tehdä tiettynä päivänä tai sen lähettyvillä. Tätä käytän sitten taas päivittäisten tarkkojen listojen tekemiseen. Haaveilen kyllä sellaisesta Kikki K planneristä, mutta niillä on hintaa yli 80€.. Ihan mielelläni maksoin Ban.Don kalenterista sen £30, mutta sitä isompi summa on jo vähän nihkeämpi. Toisaalta noissa plannereissä ei ole merkattu sivuihin päivämääriä, joten jos esim. ei joka viikko sitä tarvitse, niin se kestää pitkään. Mulla on kuitenkin Ban.Don kaenteria jäljellä vuodenvaihteeseen saakka, joten täytyy tässä vähän mietiskellä vielä. Kuinka moni teistä olisi valmis käyttämään £80 kalenteriin?

Eli tällaisia juttuja tällä kertaa!

Mikä oli sun suosikkisi täältä ja mitä olet viimeksi itse ostanut?

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kata,
Tuo ruskea mokkanahkainen hame <3 Mokka ja sametti on sellaisia mitä en koskaan vielä oo vaatteissa oikein osannut pitää, mutta tuon voisin samantien ostaa, aivan ihana <3 Muutenkin todella paljon kivoja ostoksia 😊 Pakko varmaan hommata tuollaiset sisustustikkaat, koska on muuten tosi kätevä esitellä vaatteet blogissa niiden avulla! 😃
www.katzariina.fi/
stepstoselflove
stepstoselflove,
Oooo aivan ihania kaikki noi ostokset, etenkin toi ruskea mokkahame ja valkoinen Sézanen paita <3 ja en kestä tota muistivihkoa, toi ois niin ihana, kun tykkään itekkin hulluna tehdä kaikkia to do listoja ja muita 😎
nouw.com/stepstoselflove
Taru,
Jos kyllästyt näihin niin mulle voi lähettää kaikki ylimääräiset vaatteet! <3 Tuo Marks & Spencerin takki on täydellinen! <3
taruanuelina.blogspot.fi/