Ihanat LomaLeivon Mökit

Yhteistyössä: LomaLeivon Mökit kanssa

Vaakakuva olohuoneesta: @emmikristiinan

Pystykuva olohuoneesta: @NooraMaijaKatariina

Lähdettiin ihanalla bloggaaja-porukalla Joutsaan LomaLeivon mökeille viettämään rentouttavaa viikonloppua. Asuttiin kahdessa mökissä, Kielo ja Kissankello, jotka olivat pohjapiirustuksiltaan ja varustukseltaan samankaltaisia. Mökeistä löytyi kahdeksan petipaikkaa, tv ja DVD-soitin sekä täysin varusteltu keittiö, jossa esimerkiksi mikro, hella, jääkaappipakastin, kahvinkeitin ja kylppäristä löytyivät myös niin pesukoneet kuin kuivauskaapitkin. Mökeistä löytyi myös lautapelejä ja leluja lapsille. Mökit sijaitsivat lähellä rantaa ja rannalta löytyi niin soutuveneet kuin polkuvenekin. Mökkien takapihoilta puolestaan löytyi niin kesäkeittiötä, grilliä, porealtaat ja lapsille leikkimökit sekä muuta puuhaa. Lisätietoa mökeistä löydätte täältä.

LomaLeivon mökit omistaa Viola ja Kalevi Fredin ja mökit sijaitsevat Kalevi Fredin perhetilalla - osa rakennuksista on yli sata tai kaksisataa vuotta vanhoja. Tilalla on siis ihanaa historian havinaa. Mökeillä saa myös kuunnella ihanaa lampaiden ääntä. Tänä vuonna lampaita tilalla oli noin 70. Mekin pääsimme lampaita silittelemään ja moikkailemaan! Tilalta voi myös ostaa villalankaa, joka on keritty tilan lampaista ja kehrätty pienessä kehräämössä. Tilan lampaat ovat Norjalaista Rygja lammaslaatua, joka on Suomessa aika harvinainen. Sen villa on ihanan pehmeää ja kiiltävää. Langat sisältävät runsaasti lanoliinia, eli ns. lampaanvillarasvaa. Itsekin päädyin muutaman kerän tilan lankaa ostamaan. En ole ihan varma mitä siitä teen - toisaalta norjalainen villapaita norjalaisten lampaiden villasta kuulostaisi ihanalta, mutta tämä villa on myös todella kestävää ja siitä tulisi hyviä villasukkia. Lisätietoa langoista löydätte täältä.

Kuva Oliviasta: @Emmikristiinan

Tilan ympäristöstä ja maisemista tuli mieleeni esimerkiksi Vaahteramäen Eemeli - eli kyseessä oli aivan minun sielunmaisemani. Vaikka asunkin maalla, niin asumme kylämme "keskustassa". Itse haaveilen kuitenkin omakotitalosta keskeltä metsää ja peltoa, vesialueiden lomassa. Siispä tämä tila oli mun mielestäni aivan ihana paikka rentoutumiseen kiireiden keskellä. Hyttysiä lukuunottamatta paikka oli ihan täydellinen.

Tässä alimmassa kuvassa poseeraa vielä aivan ihana Olivia lammas! Olivian instagramista (@olivia.lammas): "Pikku Olivia syntyi Röykkälän lammastilalla kylmänä pakkasyönä. Emä oli valinnut paikan, joka ei näkynyt valvoviin kameroihin ja Olivia ehtikin kylmettyä pahoin." Alkuun Olivian tulevaisuus oli siis hyvin epävarma, mutta onneksi hänet saatiin virkeämään. Perhe otti lampaan sisälle talveksi, ja hänestä on kasvanut ihana pikkulammas! Olivia muistutti hyvinkin paljon koiraa, seurasi omistajiaan kaikkialle ja kerjäsi rapsutuksia.

Viidentähden mökkien lisäksi tilalta löytyi tämä aivan ihanan tunnelmallinen Himman torppa. Torppa oli muistaakseni parisataa vuotta vanha, mutta sähköt sinne lisättiin pari vuotta sitten. Tämä tunnelmallinen torppa pieni, mutta kodikas. Petipaikkoja on neljä, keittiössä myös pieni pöytä ja pihalta löytyy ulkohuussi. Sinne voi sitten illalla ryömiä lyhdyn varassa. Mun mielestäni tuo torppa oli todella tunnelmallinen ja sinnekin olisi aika hauska mennä joskus yöpymään. Torpan pihalle saatiin juuri rakennettua ulkosauna ja palju.

Meillä kun ei ole kesämökkiä, kun tällä maalla muutenkin asutaan, niin oli todella hauskaa päästä välillä vuokramökkiin lomailemaan! Voisin hyvinkin lähteä LomaLeivoon toisenkin kerran, paikka olisi varmasti myös upean näköinen talvella! Materiaalia mökiltä tuli niin paljon, että päätin jakaa jutut kahteen postaukseen. Tässä siis enempi tietoa tilasta ja seuraavassa postauksessa vähän lisää meidän puuhista ja fiiliksistä!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

AinoKaisaR
AinoKaisaR,
Tää oli kyllä erittäin kattava postaus noista mökeistä! 😊
nouw.com/ainokaisar
SaraV
SaraV,
Ihana kuulla Aino! 😊
nouw.com/sarav
stepstoselflove
stepstoselflove,
Ihana postaus ja kattavan setin oot saanut koottua!:) Vitsi että tuli kauhea ikävä viikonloppua, meillä oli niin supermukavaa! 😃<3 Ois kyllä oikeasti niin ihana päästä tonne talvellakin mökkeilemään, se olis niin cozy ja mieti miten ihanaa olis lillutella niissä poreissa!:D<3
nouw.com/stepstoselflove
SaraV
SaraV,
Meillä oli niin huippu viikonloppu♥ Ja siis eikö?? Ois aivan huippua, nyt vaan suunnittelemaan 😃<3
nouw.com/sarav
Taru,
Eikä miten suloinen paikka! <3
taruanuelina.blogspot.fi/
SaraV
SaraV,
Se oli niin ihana!
nouw.com/sarav