4 + 1 lempparialbumia juuri nyt (sis. alennuskoodin)

Kaupallinen yhteistyö Sudio kansa

Mulle musiikinkuuntelu ja keikoilla käyminen on rakas harrastus. Aina välillä tulee musiikista erityisesti vähän ohimennen blogissa puhuttua, mutta tänään ajattelin esitellä teille mun viimeaikaisia lemppari albumeita! Alla myös juttua Sudion langattomista Nivå-kuulokkeista, joita Sudio mulle ystävällisesti tarjosi testiin. Alhaalta löydätte myös alennuskoodin, jolla saatte kivasti alennusta uusista kuulokkeista, jos niille on tarvetta!

George Ezra - Staying at Tamara's

Tämä on mun mielestäni ihana kesälevy. Nyt syksyllä tätä on ihana kuunnella ja muistella kesäisiä päiviä ja automatkoja tämän tahtiin. Ensimmäisten sinkkujen ilmestyttyä mua vähän mietitytti tuleeko Ezran toinen levy olemaan yhtä onnistunut kuin ensimmäinen, mutta siitä tuli oikeastaan parempi! Ekat singlet vaativat multa hiukan lämmittelyä, mutta ihastuin kyllä niihinkin kuten koko albumiin. Jotenkin kokonaisuutena sekä yksittäisinä kappaleina tämä levy toimii mielestäni paremmin kuin Wanted on a Voyage, vaikka sekin on aivan mahtava albumi. Ezralla on iloinen soundi ja mahtavat taustasoittajat. Näin hänet livenä Lontoossa keväällä ja sielläkin oli torvisoittajat paikalla ja aivan upea tunnelma. Jotenkin hän vaikuttaa ihmisenä niin symppikseltä. Näin myös hänen pikkuveljensä Ten Tonnes -artistinimellä esiintyvän muusikon kesällä Finsbury Park Community -festivaaleilla.

Lempi biisit: Sugarcoat, Hold My Girl

Tom Grennan - Lighting Matches

Grennanin albumi oli mulle ehkä se vuoden odotetuin debyyttialbumi. Aloin kuuntelemaan Grennania noin vuosi sitten, kun kuulin hänen äänensä BBC Radio 1 -kanavalla. Se ääni - niin karhea, mutta ei kuitenkaan. Siinä oli jotain upeaa. Rakastin hänen kaikkia sinkkujaan ja ennakkotilasin albumin lähes heti. Kärsimättömänä odotin kun albumin julkaisupäivää lykättiin ja lykättiin, mutta sitten viimein se päivä oli edessä ja minun vinyylinikin saapui signeerattuna kotiin. Tällä albumilla ei ole mielestäni yhtään heikkoa biisiä, vaan jokainen on todella hyvä. Aina soittaessani albumia kotona toteaa isänikin, että "tällä on kyllä hyvä potku" ja se on aivan totta. Jokaisessa biisissä on jotenkin todella toimiva ja iskevä rytmi. Näin Grennanin livenä tuolla samaisella Lontoon festarilla kuin Ten Tonnesin ja tämän kuun puolessavälissä olisi lento Lontooseen häntä taas katsomaan. On muuten ihanaa, kun brittiyleisöt usein "laulavat" myös instrumentaaliset osuudet ja Grennanin tullessa festareilla lavalle koko yleisö "lauloi" Found What I Was Looking For biisin introa (tyttyy-ty-tyttyy-ty-ty-ty-ty...)! Vaikka vielä Grennan on kohtuullisen uusi artisti, niin voisin hyvinkin kuvitella hänen äänensä ja musiikkinsa kantavan hänet vielä suureenkin tähteyteen.

Lempi biisit: Lighting Matches, Found What I Was Looking For (oli muuten kauhean vaikea valita lempparit, sillä nämä ovat tosiaan kaikki niin huippuja!)

Arctic Monkeys - Whatever People Say I am, That's What I'm not

Mun oli kauhean vaikeaa valita, minkä Arctic Monkeys albumin tähän valitsen. Lopulta päädyin kuitenkin heidän ensimmäiseen studioalbumiinsa. Koska näin apinat Flowssa ja Lontoossa on tänä vuonna tullut fiilisteltyä paljon myös heidän aikaisempaa tuotantoaan. Tiedän uusimman Tranquility Base Hotel & Casinon hiukan jakavan mielipiteitä fanien keskuudessa, mutta itse pidän kyllä tuostakin albumista. Ei, se ei ole tyypillistä Arctic Monkeys tyyliä, mutta musiikillisesti se on aivan upea kokonaisuus. Tämä on ehdottomasti yksi niistä albumeista, joka paranee jokaisella kuuntelukerralla. Sitäpaitsi AM albumin jälkeen bändi ei olisi voinut tehdä toista samantyyppistä albumia, joka olisi kuulostanut yhtä hyvältä sillä AM on hyvin lähellä täydellistä rock-albumia. Kelkan täysikäännös oli juuri sitä, mitä tässä vaiheessa taas tarvittiin. Nyt vaan jännittää, että mitä seuraavaksi? Anyways, tämä albumi on vielä niin ihanan rosoinen ja nuori, eikä se kyllä vanhene koskaan. I Bet That You Look Good on the Dance Floor oli varmaankin ensimmäisiä AM biisejä, joita muistan kuunnelleeni. Olin tuolloin noin 12 vuotias, eli aikaa tämän bändin kanssa on kyllä kulunut!​

Lempibiisit: Red Light Indicates Doors Are Secured, Mardy Bum

The Bulletproof Bomb - This Ain't Rebellion

Tällä kertaa kyseessä ei ole mikään uusi levy, mutta tätä on tullut vaan kuunneltua taas paljon viime aikoina. The Bulletproof Bomb on todella tuntematon indie/alternative-rock yhtye, joka ei harmi kyllä ole hetkeen antanut kuulua itsestään. Viime kesänä heiltä ilmestyi yksi sinkku, mutta sen jälkeen he ovat eläneet hiljaiseloa ja tämäkin albumi on jo pari vuotta vanha. Olen vaan alunperin kuunnellut tätä syksyllä, joten syksyn tullessa mieli palaa taas tähän. Tykkään niin sekä tästä albumista, että bändin aiemmista sinkuista. Oikeastaan lukisin heidät yhdeksi minun suosikki bändeistäni, joten kauheasti kyllä ärsyttää, kun ei tiedä onko yhtye enää edes koossa! Tykkään heidän rosoisesta soundistaan ja tyypillisesti kantaaottavista lyriikoistaan. Hitsit kun he viime syksynä esiintyivät Lontoossa, mutta se oli juuri kehnoon ajankohtaan itselleni. Jos olisin tiennyt heidän vaipuvan hiljaisuuteen, niin olisi ehkä täytynyt vaan lähteä.

Lempibiisit: Come Out, Millenial Moaning/Generation Me

+1

FUR

Mun +1 on tällä kertaa vielä ilmestymätön albumi tai käytännössä pari sinkkua. Tällä hetkellä yksi mun kaikista eniten odottamiani albumeita on Englantilaisen FUR-nimisen yhtyeen ensimmäinen albumi. Heiltä on toistaiseksi ilmestynyt muutamia sinkkuja ja olen kyllä pitänyt niistä kaikista. Heidän musiikkinsa jäljittelee 60-luvun tyylistä musiikkia ja koko bändin estetiikka on kuin tuolta kauniilta vuosikymmeneltä. Eritoten laulajan kampaus on kyllä aikamoinen. Tässä on kyllä mahtava bändi kaikille 60-luvun musiikkia rakastaville! En tiedä koska kokonainen albumi on tulossa, mutta toivottavasti jo vuoden sisään.

Sudio Nivå-kuulokkeet

Ensijaisesti ostan nykyään musiikkini vinyyleinä, mutta niissä on toki yksi huonopuoli. Vinyylisoitinta kun ei voi mukana kantaa. Onneksi moderneissa vinyyleissä tulee yleensä mukana koodi, jolla voit ladata albumin netistä sähköisessä muodossa. Näin voit kotona nauttia perinteisin vinyylin autenttisesta soundista, mutta soundien ei tarvitse jäädä neljän seinän sisälle. Musiikkifanaatikolle kuulokkeet ovatkin tärkeä varuste. Kun Sudio tarjosi minulle testiin heidän uusia langattomia Nivå-kuulokkeita, olin hyvin innoissani. Olin jo jonkin aikaa tahtonut kokeilla langattomia nappikuulokkeita, sillä mietin niiden toimimista käytännössä.

Siispä otin kuulokkeet testiin heti edellisellä Lontoon reissullani. Pakkasin mun perinteiset ylikorvankuulokkeet mukaan varmuuden varalta, mutta en lopulta käyttänyt niitä kertaakaan. Vaikka täysin en voisi niistä luopua, sillä korvani ärtyvät korvaan tungettavien kuulokkeiden pitkäaikaisesta käytöstä, niin kyllä nämä langattomat korvakuulokkeet helpottavat mukavasti elämää! Etenkin reissussa nämä pieneen tilaan mahtuvat kuulokkeet ovat paljon kätevämmät kuin isot ylikorvankuulokkeet. Kuulokkeet kulkevat mukana kätevässä rasiassa, jossa kuulokkeet pysyvät tallessa. Näissä on muuten magneetit, jotka varmistavat niiden pysymisen paikoillaan boksissaan. Lataaminen on myös super helppoa, sillä kuulokkeet latautuvat, kun laitat ne paikoilleen rasiaan. Rasiassa olevat valomerkinnät kertovat, kuinka paljon akkua boksissa on jäljellä ja sitä voi sitten tarpeen tullen kotona latailla.

Kätevät ne siis ovat ainakin kokonsa ja latautumisen puolesta, mutta entäs muuten? No tykkäsin kyllä kovasti! Äänenlaatuun olin tyytyväinen ja sehän onkin mulle kuulokkeissa se kaikista tärkein make it or break it ominaisuus. Äänenlaatu on parempi kuin Sudion Regent kuulokkeissa, pienestä koosta huolimatta. Näissä on myös parempi äänenlaatu kuin ainakin suurimassa osassa korvaan pistettävistä kuulokkeista, joita olen käyttänyt. Noita kuulokkeita on mulla ollut vuosien aikana niin lukuisia, etten voi näitä kaikkiin verrata, mutta ainakin niihin viimeisimpiin verrattuna olivat nämä paremmat. Yllätyin myös siitä, miten hyvin nämä pysyivät korvissa. Pelkäsin niiden valuvan tai tuntuvan jotenkin oudolta, mutta kyllä ne todella korivssa pysyivät.

Olin kyllä kaikinpuolin tyytyväinen näihin kuulokkeisiin ja suosittelisin muillekin. Näissä on mielestäni erittäin hyvä hinta/laatusuhde ja koodilla sara.oona15 saatte tilauksestanne -15% alennusta! Sudion tilauksiin tulee nyt myös setti lasinalusia mukaan ja lasinalusten keräilijänä minähän olin tästä mielissäni!

Mikä on sun lemppari albumi juuri nyt?

Tykkää-merkinnät

Kommentit