HOTELL-HAVERI, CAVES BEACH OCH AVOCA

Brisbane

På fredag kvällen hade vi ingen direkt plan var vi skulle sova, så det fick bli Newcastle som är en rätt stor stad. När vi kom fram så var det som en bana i hela stan så vi förstod att det hade varit någon form av race där. När vi kom fram till hotellet som vi hade tittat ut så hade de ingen reception utan man skulle få koden in när man bokade. Därför bokade vi online. Där började problemen. Kvinnan som vi skulle få koden av var sjukt otrevlig på telefonen, och förklarade för oss att racet skulle vara dagen efter och om vi inte hade biljett var vi tvungna att lämna innan 07, annars skulle vår bil bli bogserad. Dessutom fungerade inte pappas kort eftersom han dumt nog inte hade låst upp det för internetbokning. Vi velade fram och tillbaka om vi bara skulle avboka och hitta ett nytt, men då skulle vi bli tvungna att ringa booking.com och göra det hos dem samt hitta ett nytt hotell, vilket inte skulle bli helt lätt eftersom typ allt var uppbokat pga det här jävla racet. Efter en timme kom vi till slut in på vårt rum, och jag som hade fått ta alla samtal med den här otrevliga kvinnan kände mig helt slut. Vi åt thai till middag och sen somnade vi. Upp på morgonen kvart över sex, inte jättekul men dagen blev faktiskt bra ändå och jag var inte så trött som jag hade förväntat mig.

Vi tog oss till Caves beach och började med frukost där. Sedan gick vi ner till stranden och promenerade i sanden. Det var fint. Det hade redan hunnit bli varmt, hade vi haft med oss badkläder så hade vi lätt kunnat lägga oss och sola.

Vi åkte sedan vidare till Central Coast. Vi såg lite snabbt av The Entrance, men hade siktet inställt på Long Jetty eftersom det såg så fint ut med broarna ut i vattnet på bilderna. När vi väl kom fram visade det sig vara rätt mediokert:

Vi lämnade rätt fort och åkte istället till Terrigal. Där har jag tyvärr inga bilder ifrån, men det var fint. Vi solade en stund på stranden innan vi åt lunch och kikade lite i butiker. Därefter försökte vi bestämma var vi skulle stanna för natten, vilket visade sig vara en utmaning eftersom det fanns så få lediga boenden. Till slut fick det bli ett hotell i den lilla orten Avoca som ligger nära Terrigal. Vi åt middag på ett asiatiskt ställe precis bredvid som kändes typ som en färja med heltäckningsmattan, enarmade banditer osv. Det verkade dock vara typ stadens mittpunkt, var massa folk där i blandade åldrar. Efter middagen spelade vi lite kort.

På morgonen skippade vi den trötta (och orimligt dyra) frukostbuffén och åkte istället ner till centrum för att äta. Där var det marknad, så det var HUR mycket bilar som helst. Vi hade tur att få en parkeringsplats ens. Jag och Malin lyxade med crepes, och efter gick vi på marknaden. Ingen köpte något, men det var ändå mysigt.

Vi satte oss sedan i bilen och körde till Sydney vilket tog ungefär 1,5 timme, men det tar vi imorgon!

Gillar

Kommentarer