GREAT BARRIER REEF

Brisbane

I måndags var det vår sista dag ihop i Australien och då åkte vi ut på ett riktigt äventyr, nämligen till Great barrier reef eller Stora barriärrevet som det heter på svenska. Vi tog båten från hamnen redan vid 07 och åkte två timmar till första snorklingsstället. Det var tyvärr en riktig besvikelse, för det var inte så mycket fiskar att se och korallerna var inte speciellt färgglada. Det var dessutom väldigt strömt så det gick inte att bara att ligga och flyta, utan man var tvungen att vara i rörelse hela tiden. Efter lunch åkte vi dock till ett annat ställe som var mycket bättre, helt fantastiskt faktiskt. Såg så himla många fina fiskar samt en liten haj och korallerna riktigt lyste i grönt, blått, lila och gult. Så himla häftigt!! Efter det åkte vi hemåt och var framme vid 16 ungefär. Tyvärr äger jag ingen gopro så har inte kunnat ta speciellt spännande bilder från dagen.

På kvällen bjöd jag och Malin på middag, som ett tack för att mamma och pappa bjudit oss på precis allt annat :) Vi åt i hamnen. Tog lamb racks, var faktiskt en av resans bästa måltider.

Faktum är att det idag är måndag när jag bloggar, men jag har varit så klurig att jag tidsinställer allt pga ska lämna datorn med min familj. Imorgon (tisdag 4/12) åker de hem runt 12, medan mitt plan går 18.50. Tack och lov ska jag få ha mitt bagage förvarat på hotellet och få ligga vid deras pool hela dagen, så timmarna ska nog gå rätt fort ändå. Idag när detta publiceras är det lördag och mina tre dagar i Singapore är över, och då åker jag och Linnea till Thailand. Vi ska träffa Oskar och hans kompis där i fem dagar, och sedan vara bara vi två i åtta dagar. Ska bli såå himla härligt!


Det här blir sista inlägget på länge, kanske för alltid. Vi får se. Tack för att ni har följt min resa här, kram!

Gillar

Kommentarer