CAIRNS, PALM COVE OCH PORT DOUGLAS

Brisbane

I torsdags anlände vi med flyg till Cairns. Otroligt varmt var det, 38 grader vilket är det varmaste jag någonsin varit med om. Efter att vi hade lämnat våra väskor på hotellet gick vi och åt lunch, och sedan gick vi till deras lagun. I Cairns finns det nämligen ingen badstrand då tidvattnet är så påtagligt. Badade nästan hela tiden eller låg i skuggan för att det var så otroligt varmt. Jag har inga bilder från hela dagen, inte så mycket att se helt ärligt.

I fredags hade vi hyrt bil och tog den norrut där första stoppet var Palm Cove för lite strandliv. Väldigt mysig stad och fin strand. Även denna dag var det varmt (precis som alla våra dagar i Cairns) med 29 grader i vattnet. I Cairns är det just nu stinger season, vilket innebär att en livsfarlig manet håller till nära stränderna. Tack och lov har de byggt upp som små pooler i havet med nät omkring för att det ska gå att bada ändå.

Efter ett tag där så tog vi bilen vidare till Port Douglas som jag hade hört mycket om innan. Vi började med lunch som Malin bjöd på, på något hälsoställe som hon hade googlat upp. Jag tog en typ macka/burgare med sötpotatis, kikärtsbiff, avokado och morotshummus. Så otroligt gott.

Vi tog oss sedan till Four mile beach för att få lite av eftermiddagssolen. Väldigt härlig temperatur. Efter en kik på stan där lite julklappar inhandlades så tog vi oss hemåt igen.

Gillar

Kommentarer