Header

Efter en sjukt lång flygresa på över ett dygn med förseningar i både Stockholm och Abbis Ababa landade vi äntligen i Kapstaden. Först blev jag chockad över att det inte alls var så pass varmt som jag trodde det skulle vara och dessutom är miljön helt annorlunda. Mer berg och mer grönska. Men jag måste säga att det är en av de finaste länderna jaa har besökt.

Våra två rosa bussar (Bill och Bull) rullade fram framför flygplatsen och efter att vi packat in alla tunga resväskor (helt otroligt att drygt 20 människor och all deras packning får plats på en buss) körde vi en bit mot en camping för att sova första natten. När vi kom dit var det redan mörkt och de som är med i taklaget och ansvarar för att sätta upp tältet och madrasserna på taket fick jobba i både mörker och storm. Det gäller att inte vara höjdrädd!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag lovade ju att jag skulle blogga här nerifrån, men efter några dagar här inser jag svårigheten i att lyckas publicera nåt. Tiden räcker inte till och framförallt är det nästintill omöjligt att hitta internet.

Just nu sitter vi en vingård och ska dränka ossni vin. Så vi ses när vi ses. Förbered er på bobmning!

Likes

Comments

Nu är dagen med stort D här. Om några timmar åker jag mot Arlanda för att möta upp resten av gruppen som ska åka Sydafrika-Kenya med Rosa Bussarna tillsammans med mig. Sedan väntar 18 h av resande innan vi äntligen landar i ett varmt Kapstaden. Innan 60 dagar av levande och sovande på en buss. 60 dagar av safari, vithajsdykning, vinprovningar, fällskärmshopp, shopping, bad och sol. 60 dagar av nya bekantskaper och erfarenheter. Jag är så redo!

Här är en karta över de ställen vi ska besöka under dessa 2 månader. det blir en hel del länder att kryssa av från listan!

Likes

Comments

Nu börjar det verkligen att närma sig. Skolan är avklarad och alla "hej då"-kramar är gjorda. Väskan är efter många om och men packad (den fick packas om många gånger). 23 kg är maxgränsen och jag har för tillfället 22,9 kg i bagaget. Det är alltid packningen som är det svåraste, man har med sig allt för mycket saker trots att det känns som man inte har med sig något alls. Men majoriteten av vikten är ju kamerautrustning.

Om 40 min går tåget upp mot Stockholm och på söndag bär det äntligen av mot Afrika. Jag kunde inte vara mer taggad!

Likes

Comments

När jag fyllde år i somras fick jag en underbart fin presentkorg med från mina fantastiska vänner. Det var bland annat en sovmask, öronproppar, passhållare, shoppingväska och massa andra smidiga reseprylar. Men pricken över i:et var att jag fick en polaroidkamera. Som den fotofantast jag är blev jag helt överlycklig och det gick åt en del fotopapper under kvällen.

Efter ett tag insåg jag att fotopapper inte var det billigaste och att jag måste välja vilka bilder som ska tas med omsorg. Men självklart vill jag ha med mig kameran på resan. Så jag köpte en fotobok innehållande 60 "plastfickor". Helt perfekt eftersom jag ska vara borta i 60 dagar. Så planen är att ta en bild om dagen och fylla hela boken. Fotoboken är dessutom rosa vilket passar perfekt för en resa med Rosa Bussarna!

Likes

Comments

En av huvudorsakerna till att jag valde att åka till Afrika är att får se en massa coola djur. Och en av de coolaste måste ju ändå vara surikater. Att få se dem i det vilda hade varit drömmen, men jag har redan fuskat lite. Som biolog har man ibland turen att få springa runt på en stängd djurpark utan massa besökare och då och då hälsa på diverse djur i sina inhägnader. Det är det vi har gjort denna veckan. Tre dagar har spenderats på Ystad djurpark där vi studerat inlärningsförmåga hos både surikater, krabbmakaker (apor) och lemurer. Ingen av dem var tyvärr speciellt smarta och jag tvivlar dessutom på att de vilda surikaterna (om jag får se några) kommer vara lika tama och taggade på att se mig som mina vänner på Ystad djurpark.

Nu ska det, dessa tre sista veckor, bara skrivas ihop en rapport, projektet ska redovisas och tentan skrivas. Sen är det 2,5 månaders semester som gäller!

Det var svårt att koncentrera sig när både åsnor och får skrek efter uppmärksamhet.

Både kamelerna och lemurerna var grymt taggade på att se oss.

Aporna var sura på att vi inte delade med oss av vår lunch, och getterna var bara myssugna.

Likes

Comments