Recension - Naturliga produkter från Weleda 


Minns ni att jag förra veckan lyssnade på ett webinarie med Weleda? Dom har ju produkter som vi säljer på Apoteket och därför brukar det vara utbildningar ibland + att man får en liten goodiebag (som tack och för att veta vad man säljer till kunden). Jag har fått hem mina produkter för några dagar sedan och nu hunnit testa lite. Tänkte därför berätta för er vad jag tycker om produkterna samt lite info!Weleda Citrus hydrating body lotion - En naturlig och vegansk body lotion med en ganska uppfriskande doft som till min förvåning kändes otroligt härlig på huden. Vet inte hur jag ska förklara, det var något nytt! Doften är mildare än övriga produkter, men ändå ganska stark enligt mig vilket gör den till något jag inte kommer köpa igen. Jag gillar mildare dofter och gärna något som inte ger den där typiska spa-doften. Men jag skulle beskriva den som lime och någon blomma! Den finns däremot i andra dofter, så kanske testar jag dofta på dom om jag ser dom i någon butik (vi säljer bara denna doften just nu).

Produkten innehåller aloe vera som både är svalkande och tillför/bevarar fukt, sesamolja som är antioxiderande och innehåller bla. E-vitamin, samt kokosolja som även den är återfuktande.

+ Skön på huden

+ Bra och stabil pump

- Doften


Weleda Almond soothing facial cream - Det här är en ansiktskräm från serien Almond för känslig hud. Det passar ju mig då jag mer och mer börjar förstå att jag inte är unik och har normal hud (vilket faktiskt är den ovanligaste hudtypen) utan att jag nog faktiskt är känslig. Kan börja med att den doftar, men är parfymfri. Det som luktar är mandeln och ja, den luktar verkligen som mandelmassa! Ännu ett minus från mig då. Johan däremot älskar mandelmassa, så han kanske kan få den här haha! Update: Frågade vad han tyckte den lukta, han sa sprit haha! Så mandellikör kanske man kan sammanfatta doften som! 🙈

Det här är alltså en ansiktskräm som passar torr, känslig, stram och irriterad hud. Den innehåller näringsrik och ekologisk mandelolja samt vegetabilisk mjölksyra som neutraliserar PH-balansen i huden.

- Doften

+ En bra förpackning som inte är större än innehållet.Weleda Skin food rich intensive skin care - Här har vi deras bästsäljare, en multi kräm som passar både torra hudpartier och nagelband! Den ska tydligen kunna användas som primer för mer lyster, men jag har pga doften inte velat testa den i mitt ansikte än. Någon som provat? Det står att doften är citrus och apelsin, men jag tycker den luktar väldigt starkt av skog och nästan lite bastukänsla vilket iofs är en härlig doft, men alldeles för stark för mig att ha i en produkt. Tycker ofta att ekologiska och naturliga produkter luktar för mycket... Annars är den skön att smörja in händerna med till natten!

Produkten innehåller kamomill, ringblomma och styvmorsviol som är lindrande samt sheasmör som stärker hudbarriären.

+ Bra handkräm till natten

- Doften...


Weleda Skin food LIGHT intense instant moisturising skin care - Det här är egentligen bara en lite lättare variant av originalet! Jag skulle ex. använda den här som en vanlig handkräm då den har perfekt storlek för det och inte är riktigt lika fet som den andra, men den fungerar lika bra på hela kroppen. Tyvärr är det samma doft på denna, så inget jag kommer köpa själv.

-Doften.............

+ Fungerar bra som handkräm och lagom storlek att ha med sig!Kan sammanfatta det som bra produkter, men just jag har så himla svårt för dofterna. Sen är det såklart många som gillar hur dom luktar, så ni behöver inte utesluta dessa bara för att jag inte gillar det! 😊

Gillar

Kommentarer