Tokio Hotel-konserten i Stuttgart 25 mars

Förra lördagen var jag alltså i Stuttgart och såg Tokio Hotel, och sedan dess är jag helt besatt av TH. Lyssnar på Dream Machine jätteofta och har hittills inte tröttnat. Hade egentligen inte hunnit lyssna så mycket på deras nya album före konserten, men nu ska jag köpa det eller önska mig det i födelsedagspresent.

I alla fall, jag åkte tåg ner till Stuttgart förra lördagen och var framme på mitt hostel typ klockan två på eftermiddagen. Hade tänkt vara framme vid Wizemann, där de skulle spela, tidigare än vad jag var, men det var ändå inte så mycket folk där när jag kom dit. Jag träffade först en av tjejerna jag skulle gå med, och sedan anslöt sig fler allt eftersom. Men det var ju verkligen inte som förr, när de som stod längst fram hade köat i flera dagar och man hamnade längst bak om man kom några timmar innan konserten började. Visserligen hade jag ju bara varit på en konsert tidigare, men jag har hört hur det var. Flera andra av dem jag gick med hade varit på massor av konserter, och jag önskar verkligen att jag kommer att ha möjlighet att gå på fler i framtiden. Under förra turnén var jag i Kina när de spelade i Europa. Nästa gång vill jag även köpa en uppgradering, så att jag kan träffa killarna backstage och få en bild med dem. Så avundsjuk på dem som hade en uppgradering, haha! Fast vissa av uppgraderingarna var rätt överdrivna, för de kostade typ 300 euro och innebar bland annat att man blev körd till konserten i limousine, fick dricka champagne med bandet och morgonen efter åt en frukost som bandet valt ut, om jag minns rätt.

Efter sju var det dags för insläpp. Vi fick platser relativt nära scenen, och "hallen", eller var man ska kalla det, där de spelade, var rätt liten. Det fanns inga sittplatser. Ingen arena där 10 000 människor fick plats, alltså. Men det tyckte jag bara var bra, för det gjorde att man kom mycket närmare bandet. Konserten blev försenad och vi fick vänta länge innan de började spela, och under tiden blev jag jättetrött och fick ont i fötterna. Jag hade inte lämnat min väska och min jacka i garderoben, eftersom de jag gick in med ville skynda sig in för att få bra platser. Men när konserten äntligen började, var min trötthet försvunnen. Jag fick visserligen ont i fötterna fler gånger, men det överlevde jag. Konserten var jättebra, och det var verkligen jättekul att vara där! Hoppas att Bill såg mig. Det enda negativa var väl att nästan alla gamla låtar sjöngs på engelska, att Tom, Georg och Gustav nästan bara var i bakgrunden hela konserten och att de sa hej då rätt hastigt. Men när Bill skulle sjunga Black på engelska och ville att vi skulle sjunga med på engelska, sjöng alla med på tyska, haha. Jag förstår inte varför de vill sjunga så mycket på engelska nu för tiden, när de vet att de flesta föredrar de tyska versionerna. När jag var yngre och inte hade haft tyska så länge, tyckte jag att texterna på tyska lät jättecoola, men numera skrattar jag nästan åt dem. Anledningen till att man tycker att låttexter på andra språk låter coola tror jag är att man inte har samma relation till orden på det andra språket, som man har till orden på sitt modersmål, även om man förstår orden på det andra språket. Därför kan jag även tycka att vissa texter på svenska låter rätt fåniga. Men nu tror jag att jag har börjat få samma relation till ord på tyska som till ord på svenska. Fast jag tycker ju fortfarande att Tokio Hotels låtar på tyska är jättebra, även om jag nästan skrattar åt texterna.

Jag tyckte som sagt att det var jättekul att gå på konserten! Vill verkligen gå på fler konserter med Tokio Hotel. Riktigt skönt att jag inte har lika höga förväntningar och krav för att tycka att något är kul, som jag hade när jag var femton år och var på konsert med Tokio Hotel första gången. Efter den konserten kände jag mig lite frustrerad, eftersom jag hade velat hamna längre fram än vad vi gjorde, Bill inte hade pratat några ord svenska och jag inte blivit upplockad på scenen, hahaha. Men jag vill ju fortfarande gärna hamna så långt fram som möjligt, hehe, även om jag tycker att det är jättekul att vara på konserten ändå. Dock har jag kommit fram till att det endast är Tokio Hotel-konserter jag vill gå på, jag är inte intresserad av att gå på konserter med andra artister. Jag är inte tillräckligt intresserad av någon annan artist eller grupp för att vilja gå på en konsert med artisten eller gruppen. Jag kan lika gärna lyssna på musiken i hörlurarna. Fast jag skulle så klart kunna följa med någon på en konsert med en annan artist eller grupp, men jag skulle nog inte självmant köpa biljett.

Den tydligaste bilden, som jag tog under konserten

Gillar