Mobiltelefonen och digitalkameran blev förutspådda för 111 år sedan

Läste precis att några uppfinningar som vi använder oss av idag förutspåddes för 111 år sedan! Anläggningsingenjören Elfreth Watkins presenterade år 1900 en lista med framtidsspådomar för de kommande hundra åren. Han inledde artikeln med meningen: "De här profetiorna kan tyckas märkliga, nästan omöjliga." Men det har ju visat sig att han nästan har träffat mitt i prick.

Digitalt färgfoto: ”Fotografier kommer att telegraferas från vilket avstånd som helst. Om det sker en strid i Kina om hundra år kommer ögonblicksbilder av dess mest slående skeenden att publiceras i tidningar en timme senare … fotografier kommer att återge alla naturens färger.”

Tv-apparaten: ”Människor och alla möjliga ting kommer att visas genom kameror elektroniskt kopplade till skärmar på andra änden av en krets, tusentals mil därifrån.”

Mobiltelefonin: ”En make som befinner sig mitt på Atlanten kommer att kunna prata med sin hustru som sitter i sin sängkammare i Chicago. Vi kommer att kunna ringa till Kina ungefär lika smidigt som vi i dag pratar mellan New York och Brooklyn.”

Han hade även en del felaktiga spådomar, till exempel att det engelska alfabetet skulle skrota bokstäverna C, X och Q, att inga bilar skulle finnas i stadsmiljö och att alla människor skulle gå en och en halv mil om dagen.

Källa

Gillar