Livet i Shanghai är över

Jag är hemma nu, och oj, vilken skillnad det är mellan nätet här och nätet i Kina!! Här är det blixtsnabbt. Man behöver inte vänta en halvtimme innan man kommer in på en hemsida. Och man behöver ingen VPN för att komma åt Facebook, Google och YouTube. Helt fantastiskt och lyxigt! I alla fall, jag är som sagt hemma, och det känns precis som vanligt att vara här, som om jag aldrig har varit borta. I Shanghai kändes mina föräldrars hus fruktansvärt avlägset, men nu känns det bara självklart att vara här.

I fredags tog jag tidigt på morgonen taxi till flygplatsen. Kabinväskan som jag skulle ha som handbagage hade gått sönder kvällen före, så jag kunde inte öppna den för att flytta över saker från den utan att göra sönder den, så den vägde lite för mycket. Fast det var okej. Sedan var planet till Helsingfors självklart försenat. Flygplan blir ofta försenade i Kina. Jag har hört att det beror på att det är så tät flygtrafik. Blir ett plan försenat, blir alla försenade. Flygresan var lite långtråkig, för det fanns ingen rolig film att titta på, och jag hade ingen bok att läsa, eftersom böckerna var i kabinväskan, som jag inte kunde öppna. Insåg på planet att livet i Shanghai var över. Nu när jag är hemma så känner jag mig inte särskilt uppfylld av livet i Shanghai. Jag får aldrig glömma hur jobbigt det kunde vara ibland, men när tillvaron är enkel är det nog lätt hänt att man ändå glömmer hur svårt något har varit, tyvärr... På grund av att planet var så försenat, var det i Helsingfors bara att gå direkt till nästa plan till Göteborg. Sedan fick vi ändå vänta på passagerare som inte kom till planet i tid. Kom i alla fall fram till Göteborg, och där blev jag hämtad av min familj.

Sedan jag kom hem har det varit fullt upp med att träffa släkt och vänner. Fyllde nämligen år i går. Mitt läsår i Shanghai har varit helt fantastiskt, för jag har fått genomgå så mycket, men Sverige slår ändå Kina med hästlängder. Jag kommer att lägga upp en Shanghai-guide och ett inlägg som sammanfattar hela mitt läsår, och sedan kommer ni att få följa med mig på nya äventyr!

Gillar

Kommentarer