Intervju med Georg i Bravo

GEORG: ”En tjej måste ha en egen åsikt!”

Georg är en person med hård utsida och mjuk insida. Avvisande och kylig vid första anblicken, men förvånansvärt öppenhjärtig när man lär känna honom närmare. Han tänker efter innan han öppnar munnen. Med sina arton år är Georg den äldste i Tokio Hotel.
Känner du dig som pappa i bandet?
GEORG: Nä. Det är ju bara två års åldersskillnad mellan tvillingarna och mig. Det finns säkert ögonblick då de andra flamsar och jag inte har lust med det, men det stör mig inte särskilt mycket. Vi fyra är liktydiga sinsemellan, det spelar ingen roll om en är sexton eller arton.
Det här året har du för första gången fått ta del av parlamentsvalet. Hur viktigt var det för dig?
GEORG: Oerhört viktigt. Jag förstår inte att vissa människor inte går och röstar och sedan klagar över att till exempel ett högerparti sitter i parlamentet.
Tycker du att det är någon skillnad mellan östtyskar och västtyskar?
GEORG: Jag tycker att denna uppdelning är svidande. Återföreningen var år 1990, det är länge sedan. Varken jag eller någon jag känner tycker att det är viktigt om man är östtysk eller västtysk. Vi är alla tyskar.
Vi går tillbaka ett par år. Var börjar dina minnen från din barndom?
GEORG: Jag måste ha varit tre, fyra år. Jag är uppvuxen i Halle, och där fanns många korpar i träden. Från min barnsäng såg jag skockar med korpar, allt var svart i mina ögon, och jag var lite rädd.
Er låt ”Gegen meinen Willen” handlar om föräldrar som skiljer sig. Även dina föräldrar är skilda.
GEORG: Ja, jag är uppvuxen hos min mamma och hade en sträng, men bra uppfostran. Jag har sedan länge ingen kontakt med min pappa längre.
Vad gillar du hos tjejer?
GEORG: När man kan prata med henne. Hon ska inte säga ”ja” till allt och hålla med om allt. Det är mycket mer spännande om hon har en egen åsikt. Och hon måste acceptera att musiken går före i mitt liv.
Ditt livsmotto lyder: ”Lev ut din dröm!” Exakt vad menar du med det?
GEORG: Att göra en jorden runt-resa, se mycket, höra mycket. Det är oerhört inspirerande.
Stora, pulserande städer med sina hotell fascinerar dig och bandet. Därav ert namn ”Tokio Hotel”.
GEORG: Det låter helt enkelt häftigt. Vi hade också kunnat kalla oss ”Berliner Rasthof”, men det låter inte alls sexigt.

Gillar