Hot om skjutning

Nu var det ett tag sedan jag bloggade sist, sorry för det! Det är så mycket hela tiden att jag liksom inte kommer till ro att skriva här, och även göra annat som jag brukade göra innan jag kom hit, som att lyssna på podcaster. Sedan har jag inte kommit till rätta i Lund helt än, men det känns som att jag mer och mer börjar komma in i saker och ting här. Jag ska även försöka gå en stadsvandring och få en ordentlig överblick över staden.

Som vissa av er kanske vet, så var universitetet stängt förra måndagen, på grund av ett hot om att en person skulle komma till skolan och skjuta folk. Som tur var, hände inget, däremot kom ju en man till en skola i Trollhättan och högg ned flera personer med svärd, nu i torsdags. Lider verkligen med de anhöriga till de personer som dog och alla andra som befann sig i skolan, och hoppas att något sådant aldrig händer här, eller någon annanstans heller, för den delen.

Vad har jag gjort sedan jag bloggade sist? Jag har svårt att komma i håg, haha, men det har bland annat varit korridorssittning, och så gick jag ut med två kompisar och drack vin på Inferno förra lördagen. I alla fall jag hade askul! Mina föräldrar var här i veckan. Jag ska se om jag kan åka hem om några veckor, känns som att jag borde passa på när vi inte har så många föreläsningar. I dag var jag på brunch med samma kompisar som jag var ute med, denna gång på Wermlands nation. Jag tycker att deras brunch var den bästa hittills, kanske på delad plats med VG:s. Jag vill se mig omkring mer i Skåne, men det är så mycket hela tiden, haha. Nu håller jag på att försöka plugga in hela Tysklands historia, vilket ju är tämligen omfattande... Vi har haft massor av sidor i boken, men jag tror inte att det skulle funka att läsa om alla sidorna, utan man får nog utgå från instuderingsfrågorna och sammanfatta det viktigaste. Jag har i alla fall klarat förra tentan på grammatik och textstudium, fick VG. Så nu har jag tagit 7,5 högskolepoäng!

Brunchen

Gillar