Hon släpper dig aldrig

Nu när inte jag har något att göra tänker jag tipsa om en bok som heter Hon släpper dig aldrig och är skriven av Kate Cann. Boken handlar om en tjej som heter Amber och är arton år, tror jag. Amber har åkt till Cornwall för att lämna sitt hem för gott, men till sin mamma och syster har hon sagt att hon bara tänker vara i Cornwall i två veckor. Amber har haft en väldigt konstig uppväxt, eftersom hennes lillasyster Poppy är annorlunda och ofta faller in i långa depressioner. De har levt instängt och deras mamma har lärt dem att världen är farlig. Amber har fått ställa in en resa med tre kompisar på grund av Poppy. Hennes mamma har därför gått med på att Amber får åka till Cornwall precis innan hon börjar på universitetet.

I Cornwall bor Amber i ett gammalt hus tillsammans med fyra studenter. Hon blir kompis med dem och får ett jobb på en restaurang. Hennes liv blir helt annorlunda. Men samtidigt inträffar en hel del märkligt i huset. Amber känner då och då en unken viollukt. Dessutom hör hon en gungstol gunga mitt i natten, fast ingen bor i det rum gungstolen står i. Och flera gånger har någon rivit ut en massa saker i Ambers rum och lagt smycken i konstiga mönster, fast ingen annan än Amber har nyckel till huset.

Detta är en av de bästa böckerna jag läst. Man känner igen sig i Amber. Man kan inte offra sitt liv på andra människor. Dessutom är ju det roligaste i böcker att läsa om folks vardagssysslor, eller hur?

Gillar