Halloween-firande

Det blev en både mysig och rolig dag i går. Det var ju halloween, vilket skulle firas på en klubb på The Bund, The Warehouse. Efter skolan gick en klasskamrat och jag runt och tittade lite i affärer, sedan följde hon med mig hem, och så gjorde vi oss i ordning inför kvällen tillsammans. Efter ett tag kom även en annan klasskamrat. Vi tre och en av mina room mates, som också är vår klasskamrat, gick ut tillsammans med ett gäng andra elever från skolan. Många hade köpt kostym. Jag nöjde mig dock med en mask. I onsdags var vi och handlade inför halloween i en affär med jättebra utbud på utklädander och andra halloweentillbehör. Affären låg dock rätt avsides, på fjärde våningen i ett flervåningshus som förutom affären verkade ganska tomt, och låg i ett nedgånget område långt utanför centrum.

Jag gillade i alla fall stället vi var på i natt. Det verkade som om det vore en nedlagd lagerlokal eller ett nedlagt varuhus i underjorden, omgjort till klubb. Man verkade dock inte ha byggt om lokalen, utan bara tömt den och tagit dit musikanläggningar, belysningar och annat som behövs på en klubb. Inga flashiga toaletter, om jag säger så... Det kändes lite som hemma. Efter att vi hade varit på The Warehouse åkte vi till en annan klubb som låg jättelångt bort, i närheten av flygplatsen, men när vi kom dit var det en timmes väntetid för att få komma in, så vi bestämde oss för att åka hem i stället. Men jag hade en riktigt rolig kväll!

Egentligen firar man inte halloween särskilt mycket i Kina, men eftersom Shanghai är en så stor stad med så många människor - bland dem många exbats - finns det ju ändå klubbar som anordnar halloweenfester. Så det finns ändå mer att göra här på halloween än vad det finns hemma.

Här kommer ett par bilder på mig.

Gillar