Fonduekväll

I går var jag på fonduekväll som BuddySystem ordnade. Vi var i en stuga på en bergssluttning. Jag hade aldrig provat ostfondue tidigare. Vi doppade bara bröd i osten, vet inte om man även kan doppa andra saker. Det var trevligt, även om det var ganska jobbig akustik i stugan.

Efter några timmar gick vi till klubben Trischli. Jag nämnde ju förut att jag besökte åtta klubbar under en månad i Shanghai. Här har jag nog besökt mer än åtta barer eller klubbar på två veckor... Men till mitt försvar hade vi en pubrunda där vi besökte sex barer och en klubb förra veckan. Ändå fantastiskt att en stad i St Gallens storlek faktiskt har så stort utbud på barer och klubbar. I går var det tyvärr inte lika roligt på Trischli som förra gången, i alla fall tyckte inte jag det. Det tog jättelång tid innan jag kom hem också, för vi ville åka buss hem och var tvungna att vänta i stan tills bussarna började gå på morgonen.

I morse lyxade jag till det med helgfrukost. Gick ned till bageriet för första gången och köpte några godsaker. Är ensam i lägenheten nu under helgen och kommer nog att vara det i stort sett varje helg framöver. Det verkar som att de flesta schweiziska studenterna här åker hem till sina föräldrar under helgerna.

Det verkar vara många bytisar som åkte på utflykt till ett av Schweiz grannländer denna helg. Jag är lite avundsjuk, för jag vill också gärna resa, men å andra sidan kände jag inte alls för att flänga omkring i dag och speciellt inte att bestämma det med så kort varsel. Jag har tvättat och städat i dag, vilket jag gärna ville hinna med att göra. När jag var klar gick jag ned till stan för att försöka få lite bättre koll på den. Har extremt dålig koll på staden, för jag har använt Google Maps, vilket gjort att jag fått någon överblick över staden över huvud taget. Nu använde jag en karta - som kanske inte var jättebra - och tog mig till domkyrkan och det berömda klosterbiblioteket, som tyvärr var stängt. Fick ju riktigt bra koll på Shanghai när jag bodde där och anledningen var nog att jag hade en bra karta och aldrig ens hade använt Google Maps.

​Bland annat detta åt jag till kvällsmat.

​I morgon skall jag följa med på en vandring. Uppdaterar om det! God natt!

​#utbyte #schweiz #fondue 

Gillar