Svenska skolan costa del sol

Efter ett halvår på gymnasiet fick jag en spontan idé om att jag skulle tillbringa mitt andra år (alltså 2an på gymnasiet) i ett annat land. Jag hade aldrig funderat på det innan, inte ens tänkt tanken. Jag började genast googla på vilka svenska skolor det fanns utomlands och efter lite research, skickade jag in två stycken intresse anmälan (inte samma sak som att skicka in en riktig ansökan) till två olika Svenska skolor i Spanien. En i Madrid och en i Fuengirola (detta var bara en timme efter jag hade fått idén, och utan att ens pratat med mamma och pappa först heheh...).

Jag fick mitt antagningsbesked på svenska skolan costa del sol någon gång runt mars. Man hade några veckor på sig att fundera på om man verkligen ville åka, och även fast jag väntade med att tacka ja tills sista dagen, var ja ändå säker på att jag skulle åka. Vem är man och tackar nej till en sån här möjlighet?

Av en sjuk slump hade jag och mina tjejkompisar bokat in en resa till Malaga under påsklovet och jag fick därför chansen att åka ner till Fuengirola (som ligger relativt nära med tåg) och hälsa på skolan samt prata med Karolina (som då var gäststudent) och Liza (som vägleder alla gäststudenter). Det kändes väldigt skönt och tryggt att få en större inblick i hur skolan fungerar och kunna förbereda mig bättre mentalt (haha).

Några bilder från när vi var i Malaga under påsklovet :)

Jag fick en bra inställning till att börja plugga på svenska skolan i Fuengirola efter vårt besök på skolan och i staden. Men jag åker ner utan mina kompisar denna gång, till ett nytt land där ingen känner mig. Jag kommer bo i en ny familj som inte kan svenska eller engelska, och som jag aldrig träffat förut. Även fast jag är säker på att jag kommer få ett fantastiskt år, kommer det säkert komma en del tuffa stunder.

Därför blir denna blogg mer som en dagbok för mig själv, där jag kan lägga ut bilder och skriva om mina upplevelser under mitt utbytesår. En blogg där mina kompisar och familj kan läsa och hänga med i resan jag gör och kanske några andra som är nyfikna på livet i Spanien eller som funderar på att börja, (själv har man ju sökt upp och läst några bloggar....)

P&K

Gillar

Kommentarer

TindraJosefsson
TindraJosefsson,
Men Guu så härligt!☺️
nouw.com/tindrajosefsson