Hallå! Nu är jag i Doha, Qatar. Gick upp strax innan 05 imorse, hade sovit drygt fem timmar.. är så trött nu. Här är i alla fall en bild på maten jag åt när jag landade här i Qatar! Flygplatser är verkligen inte bra ställen om man är intolerant, fick leta ett tag innan jag hittade något som mest troligt var glutenfritt. Orkar inte alltid fråga om hela innehållet och ibland spelar det ingen roll om man har med översättningkort för folk vill ändå inte förstå. Det var hur som helst otroligt gott!

Nu väntar jag på flyget till Australien!! :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Började jobbet kl 07 som vanligt, men kände direkt att jag inte riktigt mådde bra. Det är svårt att förklara på vilket sätt men något var fel. Började helt plöstligt blöda näsblod på fikarasten, men eftersom jag har haft problem med det tidigare så tänkte jag inte så mycket mer på det. När det var dags att ronda patienterna började jag återigen blöda näsblod. Upptäckte att min hand var alldeles blodig och att jag torkat av lite på de vita byxorna haha. Går ut och försöker tvätta av byxorna samt stoppa näsblodet, men det är mer envist den här gången. Det är svårt att få stopp på det och jag blir stressad över att läkarna ska börja fundera på var jag tog vägen. Väl tillbaka ursäktar jag mig och förklarar att jag började blöda lite näsblod men att jag är okej. De ber mig säga till om jag vill ta en paus men jag kvittrar att det går bra. Sedan ska vi precis diskutera den första patienten men då känner jag hur yrseln slår till. Blir alldeles yr och situationen känns overklig. Läkarna frågar hur jag mår och jag känner hur det tåras i ögonen. Hör hur de säger mitt namn men jag kan inte svara, det är precis som att jag försvinner en stund. Känner hur hjärtfrekvensen stiger och hur jag börjar kallsvettas. Överläkaren avbryter ronden, hämtar en rullstol och skjutsar tillbaka mig till fikarummet för att vila. Finaste kollegorna <3

Idag sa min kropp helt enkelt ifrån. Har ätit mycket dåligt den senaste tiden. Min aptit går i vågor men de senaste månaderna har det varit värre än någonsin. Äter inte frukost, knappt någon lunch (ofta för att jag inte har med mig matlåda) och ibland inte mycket till middag heller utan då blir det typ en fryspizza. 

Jag MÅSTE verkligen börja ta hand om mig själv, börja äta ordentligt och lyssna på kroppens signaler. Jag kör alltid på i 110 procent. 

Likes

Comments

Det värker i hjärtat när jag ser filmen som Bringing Miracles producerat, så himla fin. I Kenyas huvudstad Nairobi ligger ett slumområde som heter Kibera. Här bor de allra fattigaste och många barn har inte råd att gå i skolan. Men tack vare donationer har en skola byggts upp mitt i slumområdet, och här får barnen gå helt gratis. De får skoluniform, mat och undervisning. Här gick jag alltså runt för ynka två månader sen, precis i det här området och den skolan.

Kvinnan som pratar i filmen, Monica, var min "värdmamma" i Kenya. Hon och hennes familj var så otroligt välkomnande och godhjärtade och blev en stor trygghet för oss.. De var speciellt måna om vår säkerhet och att vi inte skulle gå själva i fel områden t.ex. Det finns så mycket att berätta men jag vet knappt vart jag ska börja någonstans så jag lämnar det såhär tills vidare. Jag saknar dem varje dag och tänker på dem ofta. <3 Måste tillbaka till Kenya snart!

Likes

Comments

Äntligen! Om ca en månad får jag nycklarna till min första, egna riktiga lägenhet. För att vara ärlig har det varit otroligt jobbigt psykiskt att flytta så mycket som jag har gjort. Jag har flyttat sju gånger sen jag flyttade första gången när jag var 19 år. Jag har inte haft ett tryggt hem att landa i. Men nu hoppas jag verkligen att det här är sista flytten på väldigt länge! Det ska bli så roligt att inreda och köpa möbler, har beställt en säng redan och nu tittar jag på soffor. Har bestämt mig att den ska vara beige men vet inte riktigt vilken modell. Sen så ska jag ha pinnstolar i köket, kanske ett runt bord till om det ryms. Inte hunnit bestämma så mycket än men det kommer nog att falla på plats eftersom.

Likes

Comments

… Vid matbordet?
Jag äter sjukt långsamt haha! Är inte speciellt kräsen utan äter det mesta och smakar gärna nya saker. Så var det inte för kanske 5 år sedan, då vågade jag inte. De senaste året/två åren har jag lärt mig äta oliver, räkor, musslor, mögelost och dricka rödvin. Har till och med smakat ostron men det var inte gott alls. 

… På nattklubben?

Jag tror faktiskt att jag är ganska rolig! Dansar även om jag är nykter och om jag tagit några glas så kramar jag allt och alla och har gärna långa diskussioner med vänner. Random killar vid baren går bort. Pratar helst inte med okända människor. 

… På stranden?
Om det är väldigt varmt har jag svårt att ligga still. Badar, vänder och vrider på mig om vartannat. Går gärna en promenad eller något och ser mig omkring istället för att ligga helt stilla. Och justja, jag smörjer in mig HELA tiden. Kanske därför jag aldrig blir brun haha. 


… I klädbutiken?
Ofta är jag sparsam och köper ingenting nuförtiden men ibland får jag något ryck och köper typ 3 tröjor och 2 byxor och 5 bh:ar haha (ungefär). Provar dock mycket kläder och kan packa på mig en hel del innan jag drar mig till provrummet.

… Hemma hos andra?
Lite tillbakadragen kanske? Beror på vem jag är hemma hos såklart, om det är hos en kompis är jag som vanligt. Men som hos tidigare svärföräldrar osv så är jag ganska tillbakadragen och går inte och äter mat ur kylen liksom. 

… På efterfest?
Jag går aldrig på efterfester, vet inte ens varför killar alltid tjatar om det? Det är sjukt tråkigt och blir aldrig någon stämning, alla är ju så trötta haha. Jag har varit på nån enstaka efterfest och då var jag trött och tråkig om jag inte minns fel :)

… I ett förhållande?

Skulle säga att jag är pålitlig och förstående. Jag vill liksom att min partner ska umgås med sina killkompisar och ha grabbkvällar, det är viktigt och gör relationen bättre. Jag är inte speciellt svartsjuk, kanske lite i början av förhållandet då man inte känner varandra så bra. 


… På morgonen/kvällen?

På kvällarna är jag rastlös, har svårt att komma till ro och gå och lägga mig. Kollar alltid på någon serie precis innan eller så scrollar jag igenom instagram för 8029321:e gången. Lägger mig ofta för sent. Jag är också ganska morgontrött men på den senaste tiden har det gått riktigt bra att gå upp kl halv 6, mår inte illa längre som jag alltid gjorde förut.


Likes

Comments

​Sitter och dricker chailatte baserad på havre och äter lite mjölkfri choklad innan jobbet. Har även försökt trycka i mig en gryta gjord på tofu men måste gjort något fel med kryddningen för det blev verkligen inte gott....

Hur som helst så försöker jag äta mer plant based, alltså dra ner på mejeriprodukter och kött. Mitt intresse för att börja laga vegetariskt började för några år sen men har slarvat lite den senaste tiden för att jag inte haft orken eller motivationen. Men nu är jag peppad igen, tycker det är viktigt att bidra till en bättre värld med mindre miljöförstöring och en värld där djur inte ska behöva lida och dö för våran skull. 

Likes

Comments

Påbörjade en bucketlist men det känns typ omöjligt med tanke på att det finns så mycket jag vill göra och att välja mellan allt får ske naturligt när vi väl är på plats. Jag är inte så mycket för att planera saker in i minsta detalj utan vill hellre ta det som det kommer. 

Men kan ju berätta lite mer om själva resan. Har bokat den första biljetten till Nairobi, Kenya. När vi kommer fram blir vi upphämtade på flygplatsen av en kenyansk familj som vi ska bo hos den första tiden. Det känns både spännande och tryggt, eftersom de vet vilka områden vi bör hålla oss borta ifrån och kan ge tips kring landet i övrigt. Efter Kenya fortsätta vi mot Tanzania med antingen tåg eller flyg, där har vi inte så mycket planer än förutom att vi vill besöka Zanzibar och såklart ge oss ut på safari. Sista destinationen på resan kommer att vara Sydafrika och det kommer verkligen bli så häftigt att se Kapstaden. 

Likes

Comments

​Hej! I fredags var jag och vaccinerade mig på infektionsmottagningen på Sunderby sjukhus. Jag var sjukt nervös eftersom jag verkligen hatar att bli stucken. Sjuksköterskan frågade till och med om jag skulle svimma eller om det gick bra att sitta upp haha. Men allt gick jättebra!

Det jag vaccinerade mig mot är gula febern, det är en sjukdom som sprids via myggor och man kan bli riktigt sjuk och få huvudvärk, feber och muskelvärk. Det påverkar levern och gör att man blir gul i huden, därav namnet. Det är ett krav på att vara vaccinerad mot gula febern och om man inte är det blir man inte insläppt i landet, speciellt om man anländer från ett land där smittan finns.

Jag fick även utskrivet malariatabletter (Malastad), tog den dyrare varianten med färre biverkningar. Av den billigare sorten kan man börja hallucinera, drömma hemska mardrömmar och bli deprimerad. Så kändes värt pengarna. Läkaren rekommenderade även vaccin mot tyfoid (Vivotef). Det är en bakterie som sprids via mat och kan leda till blodförgiftning. Det är ett kapselvaccin så som tur är slapp jag ännu en spruta. Jag ska även ta ett drickvaccin mot kolera/turistdiarré men det har jag inte hunnit hämta ut än.

Hur som helst så kändes det bra att jag och läkaren var överens om vilka vacciner jag behövde. Jag har läst på sjukt mycket innan och det finns verkligen hur många vacciner som helst, däribland meningokocker (som kan orsaka hjärnhinneinflammation), tuberkulos och rabies men vi kände inte att det var aktuellt för mig. Hepatit A+B är också ett "krav" men det hade jag sedan tidigare (tackar gudaarna för det, så skönt!)

Ursäkta för världens längsta inlägg men det finns så mycket att skriva om! Jag är verkligen så taggad inför Afrika. Det ska bli så häftigt!! Nu är passet uthämtat, vaccinerna klara och flygbiljetten bokad. Det är dock mycket kvar att förbereda, imorgon ska jag sätta mig ner och fixa visum till Kenya. 

I'll be back soooon med mer resfeber, vi hörs!! :) 

Likes

Comments

Lycka? Jag vet inte vad det är längre för begreppet och känslan är så komplex, det är som att det inte egentligen finns någon renodlad lycka i livet. Det är alltid mer komplicerat än så.

Jag bor ensam igen och ibland slår känslan av ensamhet så hårt. Den senaste tiden har jag levt på pyttipanna och plättar för att jag verkligen inte orkar laga mat. Jag sover alldeles för lite. Har magkatarr typ hela tiden. Jag lever för jobbet och vill inte vara ledig, att jobba 6-dagarsveckor är inga problem för mig. En arbetsnarkoman ut i fingerspetsarna. För på jobbet känner jag mig aldrig ensam.

Har inte riktigt givit mig själv chansen att bearbeta mitt uppbrott med Adam. Har liksom grävt ner allt. Så ibland slår det en. Det slår en så hårt att trots att man tror att man är lycklig och har gått vidare så finns det fortfarande sorg kvar i kroppen. Sorg som tränger sig på när man minst anar det.

Likes

Comments