Shit va tråkigt jag har det just nu I Sverige. Det är kallt, tyst, allt är stängt efter kl 19 inprincip... Vill tillbaka, men vill också tänka på framtiden. Börja plugga till exempel. Vi får väl se.. Men har du möjligheten att dra iväg ett tag, gör det! Hemma Finns alltid kvar, ser och är precis likadant!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag kan börja med att berätta varför jag varit frånvarande. Mitt huvud har varit på högvarv och att skriva i bloggen har varit långt ner på mina prioriteringar. Julen började med att jag var på ett läkarbesök, det läkarbesöket har gjort att vi packade våra saker och flög hem till Sverige dagen efter nyår.

Bild från nyårsafton som vart riktigt fet faktiskt. Bra avslut på Bangkok!

Men som jag saknar detta land, min syster och hennes lilla family, värmen, lättsamheten, till och med mitt jobb.. ALLT!


Detta får bli ett bildboms-inlägg.

Vi vet inte ännu om vi flyttar tillbaka, vi får se. Annars blir det något annat äventyr! 

Likes

Comments

Har haft riktigt tuff huvudvärk idag, så de blev bara en hemmakväll idag med två avsnitt av Gåsmamman :D

Alltså jag har varit såå jobbig på sista tiden när det kommer till en sak... Mina reaktioner.
Jag känner inte riktigt igen mig själv då jag alltid varit en väldigt spontan, sprallig och pratsam tjej hitan och ditan men när det kommer till andra saker, alltså typ "problem" så har jag varit lugn och sansad och löst saker utan missförstånd osv...

Men nu, alltså jag har blivit en drama queen typ. Överreagerar, handlar direkt på dom känslorna och inser att "ojdå, det där vart ju fel." - Ångest!

Tillexempel. Jag har gått och varit BOMB säker på en sak i TVÅ dagar. Överreagerat, målat upp felaktiga bilder i mitt huvud som resulterat i att jag varit en liten satmara. Sen tog jag tag i det, trodde jag, eftersom jag redan hade rätt enligt mig. Och det visade sig vara nått annat. Jag har alltså varit som jag varit och mått som jag mått i två dagar!!! Helt utan anledning!! Detta är ju skitjobbigt och om någon har tips på hur man lugnar ner sånna här sidor, help me out!

Haha.. aja nu ska jag sova! Trevlig helg 😘

Likes

Comments

I sex månader och arton dagar nu har jag inte ätit kött. Varför äter jag inte kött?

Jag har jättemånga anledningar till att inte äta kött och egentligen bara en anledning till att göra det. Just det är en utav anledningarna till varför jag valt en vegetarisk livsstil!

För det första så ÄLSKAR jag djur, jag är djurvän. Är man det så äter man inte dom, det är väldigt enkelt enligt mig. Nu kanske ni tänker att jag sitter och menar att dom som äter djur inte älskar djur eller är fina djurvänner osv. Men Nej, det menar jag inte. Alla har sina val och alla definierar den saken på sitt sätt.

Men jag kan inte anse att jag gör rätt med att mata, gosa, uppskatta, ta hand om och pussa på min hund hemma i min lägenhet sedan gå till Ica och plocka upp ett paket nötfärs, alltså ett annat fint djur med samma känslor som min lilla knasboll där hemma har. Som nu istället för ett leende är klädd med en streckkod och ett pris på. Jag kan ju äta något annat, då mår jag bra. Då tar jag ingens liv ifrån den.

Sen så är det faktiskt så att det är inte längre naturens gång att äta kött, det var absolut naturens gång om vi går tillbaka väldigt många år i tiden då vi inte hade något annat val. Vi jagade för att överleva, vi gick inte till ICA med tusentals alternativ att välja mellan.

Jag insåg att det är inte är naturens gång att grisar, ibland till och med dräktiga(!!) ska stå intryckta på ett lastflak åkandes 8 timmar påväg till ett slakteri. Sedan hängas upp i bakbenen i taket.

Att en ko mamma ska bli av med sin bebis 1-2 dygn efter hon pressat ut sin lilla kalv. Hennes känslor till hennes barn är detsamma som vi känner, det naturliga är att denna kalv ska få vara med sin mamma och dricka sin mjölk som hon producerar. Det är inte naturligt att VI ska dricka den mjölken, vi för vår mjölk av våra mammor när vi är små.

Det är inte naturens gång att låsa in djur, avla fram djur för att döda, att inte låta dom dö en naturlig död efter ålder, att helt enkelt bestämma över andra individernas vilja, liv och öde.

Det var naturens gång att jaga sin föda, nu äter vi kött för att det smakar bra. Jag vill hellre må bra av vad jag ser på min tallrik. Det är den andra anledningen till att jag valt bort kött, eller som jag ser det.. Liv!

Sen är det också så himla mycket godare när man känner den känslan att ingen har gått till skada.

Alltså många tror att om man är vegetarian eller vegan så äter man typ bara sallad och grönsaker... Men alltså det är helt fel, jag trodde också det för nått år sedan! Tänkte att näej de skulle nog bli för jobbigt att hitta mat typ. Fast så är det ju inte, jag äter godare mat nu!

Dock är det svårare att hitta god protein här i Thailand, i Sverige är utbudet bland veggo alternativ sååå gott! Det saknar jag med Sverige haha, maten!

En rolig fakta är att elefanter tillexempel som är så otroligt stora och smarta djur, är veganer. Så protein får du i dig även av växtriket vill jag lova.


Om ni har tid någon gång, kolla på denna!

Jag vill tillägga också att jag har inte något emot folk som äter kött, min sambo gör det och hela min familj osv.. Jag kan vara lite hård i vad jag skriver i just detta ämne då jag hoppas på att folk ska förstå och kanske testa med en förändring.. Och nu dämpade jag mig till o med en del. Jag tycker att du ska googla själv på vad du äter.

Ha en fin fredag! <3

Likes

Comments

Hej på er! Denna dag har varit jättelång och trälig på jobbet, har bara längtat hem hela dagen till mjukisbyxor och film.. Klockan är snart tre här nu och jag kan inte somna så jag har legat och kollat på Gåsmamman och ätit majskolv. Har längtat sååå efter den nya säsongen! Hade dessutom hela 4 avsnitt att se, sån lycka haha... Om någon har tips på liknande serier eller filmer, snälla dela med er till mig! 

Nu ska jag försöka somna så att jag kan gå upp i tid för att gå ner till poolen imorgon och jobba lite på min hudton... borde vara så brun efter månader här. Men icke, jag prioriterar solstolen typ sist även om det är så himla skönt när man är där!

Likes

Comments

I helgen var vi på chatuchack weekend market, tror att det är Thailands största marknad. Man hittar precis ALLT där, vad man vill! Man blir också väldigt trött efter nån timme där haha! Vi var där med min pojkväns kusiner som är i BBK för tillfället.

Likes

Comments

Lite bilder från en hundgård vi var på med Tyson här om dagen!

Likes

Comments

Jag är ingen partypingla direkt, inte på senaste två åren i alla fall.. Men, ibland händer ju även det. Har haft så kul ute när jag går ut här i Bangkok! Gillar du att festa och ska ut och resa i Asien så bör du inte bara landa i Bangkok och direkt iväg vidare. För klubbarna här är faktiskt riktigt bra, ett nattliv som märks av... Senaste gångerna vi varit ute har vi inte kommit hem tidigare än solen går upp, för stänger något ställe så finns det alltid ett annat öppet haha!

Likes

Comments

I fredags åkte jag hem till min älskade syster, dom behövde hundvakt åt Tyson på lördag morgon. Alltså denna lilla krabat är bland det sötaste jag har varit med om, men samtidigt den störigaste haha. I lördags tyckte han antagligen att min sovmorgon var slut så han bokstavligen stället sig på mitt huvud och hoppar runt och biter mig. Men han är gosig!

Senare åt vi indisk mat och kollade på idol. Så skönt att ha min syster i samma stad, riktigt tacksam för det. Vi har alltid varit bästa vänner men inte bott tillsammans på typ 3-4 år... Så nu tar vi igen all förlorad tid med varandra.

Likes

Comments

Åh så kul denna dag varit. I morse så landade Sara och Alva i Bangkok för att backpacka. Att äntligen träffa några av mina vänner i Sverige var underbart jag saknar alla enormt mycket, mina vänner har alltid betytt väldigt mycket för mig.

Vi var först på MBK, många som varit i Bangkok känner till det. Det är ett sjukt stort shoppingcenter men dock inte najs utbud enligt mig. Ingen av oss hittade nånting trots att vi var där kring 3-4 timmar. Sedan tog vi en sväng till en super mysig marknad nära mig. Bra dag!

Likes

Comments