Datenight och spagetti i mängder

För några helger sedan hade jag och Filip datenight hemma, vilket är något jag älskar och verkligen värdesätter! Planen var egentligen att åka in till stan, men eftersom vädret bjöd på regn och åska hoppade vi in i bilen och åkte till Ica och köpte ingredienser till en middag hemma istället. Väl hemma gjorde vi ordning oss lite extra för att sedan laga mat ihop, mysa kvällen lång och vara sådär lite extra kära med varann<3

Vi började middagen med en perfekt förrätt i väntan på maten! Lite plock i form av ost, oliver, honungsmelon med serranoskinka och kronärtskocka med ordentligt med smör och salt. Så gott!

Till huvudrätt blev det sedan en supergod pasta med räckor och vitt vin!

Du behöver:

Spagetti, jag rekommenderar färskpasta!

Vitlök, två/ tre stycken

Lök, eller schalottenlök

Vitt vin, vi tog 2 dl

Tomater, soltorkade och färska

Ruccola

Persilja, salt och peppar

Räkor, eller halloumi för vegetariskt

Parmesan, ofc!

Gör så här:

Börja med att koka pastan. Börja sedan samtidigt att steka vitlöken och löken i ordentligt med smör och lägg i räkorna. Tillsätt vinet och sänk värmen och låt stå någon minut. Tillsätt de soltorkade tomaterna och hälften av ruccola och en bra mängd parmesan. Häll i en del av pastavattnet. Krydda till pastan så som du gillar med salt, peppar och persilja. Tillsätt den kokta pastan i stekpannan och släng i de färska tomaterna och mer ruccola. Rör runt och sen är du klar! Superenkelt och såå gott!

Toppa med mer parmesan och enjoy! ps. vi serverade pasta med vitlöksbröd - tips!

Gillar

Kommentarer