Vad gör mig värdefull?

Hej på er alla fina! Jag har varit ledig idag och har mest bara chillat runt, städat lite och läst en bok och massa intressanta artiklar. Jag ägnar mycket tankar åt mat just nu och håller på att göra en slags inspotavla på trello som jag alltid kan utgå ifrån vad gäller mat. Hur kul som helst. Blev därmed även inspirerad att göra ett litet fruktfat som man ofta skymtar när man scrollar genom instaflödet. Haha! Vindruvor, vattenmelon och äpple blev det som kombination idag. Så löjligt gott. Men mer om kost i ett annat inlägg.

Jag tänkte dela med mig av lite personliga tankar idag. Jag ägnar mig mycket åt mental träning och personlig utveckling, det vet ni ju redan. Det härliga med att ägna sig åt det är att man alltid lär sig nya saker om sig själv och får många aha-upplevelser på vägen. Jag har även nämnt att jag i år valt att lägga stort fokus på att skifta mitt mindset kring pengar.. Det här är verkligen ett jobb för resten av livet men grovjobbet gör man ju så här i början. Mental träning är absolut ingen quick fix. Det tar tid om man vill ha resultat. Precis som med fysisk träning.

Läs mer: Pengar och mitt mindset kring det


Dagens övning gick ut på att göra en lista med minst 15 grejer som jag anser är värdefullt med mig själv. Vi föds alla till den här världen som unika varelser. Vi är alla värdefulla och vi har alla en unik sammansättning av egenskaper och kunskap som gör oss till den vi är. Det är bara det att det är så himla svårt att se det hos sig själv. Varför är det så? Jag blev helt ställd när jag påbörjat listan och efter mycket ansträngning skrivit ner 6 saker som jag tycker är värdefullt med mig själv, och det liksom tog stopp efter det. Jag hade alltså 9 rader tomma. HUR kan det vara så svårt?

Vad har det här med pengar att göra, kanske någon undrar. Man menar att en god relation till pengar förutsätter en god relation till sig själv. Den här goda relationen till mig själv är något jag ständigt jobbar med. En dålig självkänsla har jag dragits med många år av mitt liv. Jag har kämpat för att skapa en god självkänsla och jobbar konstant med att upprätthålla den. Självkänsla är en färskvara nämligen. Jag blev så illa tvungen att pausa mitt i övningen och ventilera det här i bloggen. Jag vill så gärna höra era tankar kring det här.


Vad är värdefullt med dig?

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

Pernilla
,
oj 6 saker e ju ändå rätt bra, stannade på 2 jag 😃