Självupptäckt: 20 frågor att ställa sig själv

Som ni kanske märkt är jag väldigt mycket för det här med personlig utveckling. Jag tycker det är något som alla borde ägna sig åt, genom hela livet egentligen. Min absolut högsta önskan är att alla hade fått lära sig mental träning och personlig utveckling redan från barnsben. Och en vacker dag kanske man faktiskt har lektioner i personlig utveckling redan från förskolan. Men det lär ju dröja ett tag ännu. Men hörni!! Det. Är. Aldrig. Försent. Att. Börja. Hjärnan är plastisk, dvs formbar livet ut. Det finns sjutusans mycket info man kan ta del av och jag vet av egen erfarenhet att det kan vara svårt att veta VAR man ska börja. Om jag vill ta tag i det, VAR börjar jag då?

Det första steget är att acceptera det faktumet att man äger sitt liv. Du har ansvar för allt i ditt liv. Kan man ta in det så vet man också att man kan åstadkomma underverk här i livet. För det kan man!

Jag har nyligen köpt mig en mirakelbok. Eller ja, det är ju egentligen bara ett helt vanligt anteckningsblock. En bok som jag kommer skriva i. Allt. Allt kommer jag att skriva. Den har redan blivit en kär ägodel hos mig även om jag bara ägt den i knappt en vecka. Jag har skrivit i den varje dag hittills. Jag håller som bäst på att jobba med mitt mindset kring pengar och ekonomi eftersom det är lite ångestladdat för mig, och mycket av det skriver jag ner i den här boken. Jag har gjort ljuvliga framsteg redan och det är alltid lika peppande att se. I min mirakelbok skriver jag ner olika övningar som jag kommer över i böcker och bloggar. Jag skriver också 100-målslistor, affirmationer, övningar, random tankar och tacksamhetslistor. Något som jag aldrig gjort, som jag tänkte göra ikväll när jag kommer från jobbet är att svara på några frågor.

Det här är frågor vars svar man kanske tänker är självklara, men som bara finns uppe i ens huvud. Det kan vara SÅ nyttigt att få ner dem till pappers. Lär känna dig själv på djupet. När du lär känna dig själv och förstår dig själv börjar du också automatiskt förbättra dig själv. Det är inte möjligt att förbättra sig själv eller ändra något om du inte vet vem du är eller vad du vill. Jag utmanar dig att sätta dig med papper och penna och svara på frågorna nedan.

 1. Hur mår jag just nu?
 2. Vad behöver jag mer av i livet?
 3. Vad skulle göra mig extra lycklig just nu?
 4. Vad går åt rätt håll i livet?
 5. Vad är jag tacksam för just idag?
 6. När upplevde jag glädje under de senaste sju dagarna? Varför?
 7. Är det något som tynger mig eller som jag behöver ändra på? Vad?
 8. Vilka är mina prioriteringar i dagsläget?
 9. Vad älskar jag med mig själv?
 10. Vem i mitt liv betyder mycket för mig?
 11. Om jag hade kunnat göra vad som helst och visste att jag skulle lyckas, vad skulle jag göra då?
 12. Vad dränerar min energi just nu och hur kan jag åtgärda det?
 13. Hur ser min perfekta dag i livet ut?
 14. Vem inspirerar mig och varför?
 15. Vilka är mina styrkor?
 16. Är det något jag alltid velat göra men inte vågat? Vad?
 17. Vad skulle jag vilja lära mig eller utveckla hos mig själv?
 18. Var hade jag helst velat bo?
 19. Vad kan jag göra för att ta bättre hand om mig själv och min kropp?
 20. Hur vill jag att folk ska komma ihåg mig?

Antar du utmaningen?

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

viktorhognas,
saramoller
saramoller,
Tack så mycket! 😊
nouw.com/saramoller
Christina,
Oj, vilka spännande frågor! 😊 Vissa har nog självklara svar men så finns det vissa frågor vars svar jag skulle hamna att fundera över. Kan annars också rekommendera Stora peppboken, i den finns det en del frågor att besvara och den är skriven på ett väldigt enkelt och peppigt sätt. 😊
finachristinas.com
saramoller
saramoller,
TACK vilket bra tips!!! 😃 Det låter som en härlig bok! Hur har jag missat den? 😲
nouw.com/saramoller
skuggorna
skuggorna,
SÅ bra och nyttigt inlägg!
nouw.com/skuggorna
saramoller
saramoller,
Vad glad jag blir att du tycker det 😊 TACK! <3
nouw.com/saramoller