BIG NEWS! Jag är gravid

Du som inte följer mig på instagram eller är vän med mig på facebook har högst antagligen inte sett vårt lilla announcement, men det är ju faktiskt så att... JAG ÄR GRAVID! ♥️ Det känns så konstigt att skriva det. Och att dessutom ta orden i munnen, det är ännu konstigare, haha. Det hela kom som ett oväntat men glädjande besked. Det har nästan tagit mig fram tills nu att smälta hela situationen. Jag är helt överväldigad.

Graviditeten hittills har verkligen INTE varit någon fröjd för min del. Jag började må illa och spy kort efter att jag plussat och så höll det sig konstant i flera veckors tid. Jag har varit sjukskriven från jobbet årets fem första veckor. Och därefter varit sjukskriven till och från fram tills förra veckan. Nu har jag alltså avklarat en hel arbetsvecka och är nu in på min andra. Men illamåendet var verkligen inte något att leka med. Det har varit mer extremt än "vanligt" graviditetsillamående. De fem veckorna jag var sjukskriven spydde jag dagligen, ibland upp till 8-10 gånger per dygn. Jag har legat som slattrig grönsak i sängen och verkligen ifrågasatt livet - uttorkad och energilös. Har tänkt ofta att det INTE kan vara värt det. Och att försöka hålla det hemligt från nära och kära samtidigt som man är sjukskriven och mår så hemskt är inte roligt. Vi berättade givetvis åt våra familjer ganska snabbt, men övriga fick vänta en stund. Vi ville smälta det själva först.

Illamåendet har börjat lätta nu. Jag kan hålla det under kontroll om jag kommer ihåg att äta varannan timme. Även om jag mår illa och spyr ibland (senast idag) så känner jag att jag orkar leva ett någorlunda normalt liv iallafall. Med hjälp av min sambo Niklas förstås, utan honom hade det nog inte varit lätt. Så tacksam för hans stöd hittills under graviditeten, han är guld.

Jag pratar mer om måendet i min senaste youtubevideo. Visar även upp lille magen sådär som man gör i sina preggoupdates, så missa inte det. Vad hade du tyckt om någon slags veckouppdatering i videoformat förresten? Skulle du kolla på något sådant?

Det knasiga med hela situationen var att vi fick reda på graviditeten ungefär samtidigt som jag "lanserade" min youtubekanal. Och de första videorna på kanalen är alltså inspelade INNAN jag visste att jag var gravid. (Jag var alltså gravid men var helt ovetandes, så sjukt egentligen). Och tanken var ju alltså att jag skulle ha 2020 som MITT år. Året där jag satsar på mig själv och mitt psykiska och fysiska mående, och att jag ville dela med mig av det här på youtube. Det här pratar jag om i första videon dessutom. HAHA, alltså plot twist. Livet gjorde en 360.

Men man kanske undrar vad som händer med kanalen nu då.. För det första så har jag ju inte kunnat dela några videor sedan början på januari eftersom jag hängt med huvudet i toalettstolen. Men nu är jag igång igen och hoppas på att kunna släppa nya videon vart efter. Men nej, jag har inte tänkt att nischa mitt innehåll till graviditet och mammarollen. Men Youtubekanalen är ju min och handlar om mig, och jag kommer ju självklart satsa på mitt mående under graviditeten också, kanske ännu mer, men på ett lite annat vis. Så jag kommer givetvis baka in det i innehållet i stort eftersom det ju naturligt nog påverkar alla mina val vad gäller hälsa och välmående. Jag ser verkligen fram emot att kunna börja ta hand om min hälsa igen efter den jävliga illemåendeperioden. Så ni kan förvänta er innehåll om allt från hälsa till mental träning och kost - med en touch av graviditet. SÅ glöm inte att prenumerera!! Det här blir såå kul. Youtube är så förbannat roligt. Älskar verkligen rörligt material.

Med det sagt, så vill jag även tillägga att jag är verkligen så tacksam över att jag ens kunnat bli gravid, jag har alltid haft en rädsla för att jag kanske inte skulle kunna bli det. Så vi är SÅ glada att vi blir tre i augusti. Det känns givetvis skrämmande, men så rätt. ♥️

Har vi några andra gravida där ute? Kommentera!!

GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

TIDSTJUVEN,
Ååååh, vilka härliga nyheter! Inte illamåendet då, men den lilla bebisen. <3 Stort grattis till er!
tidstjuven.com/
saramoller
saramoller,
Tusen tusen tack! Vi e så glada och förväntansfulla 🤩
nouw.com/saramoller