6 anledningar att ta MSM varje dag

Health & wellness, Food & diet

God morgon bästa ni! Idag är det första februari och nouw30daychallenge har härmed startat. Jag är galet taggad och hoppas ni vill hänga på. Hoppas ni haft en fin morgon och har en fantastiskt bra onsdag och första februari.


På tal om morgon så brukar jag inleda mina morgnar med kosttillskott. Om jag bara hade fått välja ett kosttillskott? Då hade det varit MSM! Det är organiskt svavel, ett grundämne, en essentiell mineral som finns i kroppens alla vävnader. MSM finns som kosttillskott i pulverform (finns även kapslar). Och om jag ska vara brutalt ärligt nu så smakar det verkligen inte gott och jag rekommenderar inte att dricka det i enbart vatten, om du inte råkar vara kickass tolerant för halvvidriga smaker. Men knepet är att blanda ut MSM med något lite surt, gärna med C-vitamin. Jag brukar dricka MSM blandat med färskpressad citronsaft och vatten. Eller min nya favorit; (färskpressad) apelsinjuice. Då känner man inte smaken alls och jag dricker det gladeligen varje morgon. Och varför det då kan man fråga sig?1. MSM är ett ämne som naturligt förekommer i kroppen. Ett livsviktigt sådant. Men de flesta lider av brist på ämnet eftersom maten vi äter inte innehåller lika stor mängd MSM i dagsläget som det gjorde förut.


2. MSM kan ge ökad hårtillväxt och bättre hårkvalitet i form av ökad lyster.MSM kallas ofta för "skönhetsmineralen".


3. MSM är en svavelförening som behövs för att avgiftningssystemet ska fungera som det ska. MSM hjälper kroppen att göra sig av med lagrade toxiner och annat slagg. Brist på ämnet kan leda till överkänslighet mot olika ämnen som ger sig uttryck i astma eller olika former av allergi.4. MSM kan ha en smärtlindrande effekt och kan därmed användas effektivt vid reumatiska besvär och värk. MSM hindrar dessutom nedbrytningen av brosk samt motverkar artros.


5. MSM fungerar antiinflammatoriskt, ökar blodcirkulationen och höjer mjölksyratröskeln. Dvs utmärkt kosttillskott för den som tränar, eller annars bara vill ha en frisk och fungerande kropp.


6. Våra hudceller kräver svavel (MSM) för att kunna behålla sin flexibilitet eftersom svavel har en betydande roll i kroppens kollagensyntes. Kollagen är kroppens mest förekommande protein och det används till att bygga bland annat blodkärl, bindväv och hud.


GLÖM INTE ATT FÖLJA MIG PÅ BLOGLOVIN & INSTAGRAM

Gillar

Kommentarer

ISA,
vet du? har faktiskt hört en del om detta! lite nyfiken.. men ryktet säger att det smaka blääää haha 😉
www.isabyl.se
saramoller
saramoller,
Yup, smakar blä i allra högsta grad. Men i apelsinjuice? Smakar ingenting 😃 Testa!
nouw.com/saramoller
Janne
,
Är du medveten om det inte finns någon som helst forskning som stöder det du påstår? På sin höjd kan man få ripuli om man tar för mycket. Men hey, knock yourself out 😊
saramoller
saramoller,
Det är ju jätte tur att vi alla har möjligheten att själva välja vad vi tror på, stoppar i oss, vilken information vi tar till oss, vilka bloggar vi läser och vad vi väljer att lägga vår tid på. 😊 TÄNK om alla hade gjort och tyckt exakt samma saker. Hur hade världen sett ut då? 😉
nouw.com/saramoller
Janne
,
Tja.. om folk valde riktiga källor istället för bloggar och emotionellt trams så skulle vi kanske inte ha ett gäng bönder och söndagsnazister i regeringen, och USA skulle kanske inte ha ett psykbryt som president 😊 Men som sagt, var och en med sitt. Man borde dock vara försiktig med att hävda hälsofrämjande effekter utan att kunna backa upp det, annars är man ju inte bättre än en reklamannons. Och om du går ett företags ärenden då du skriver om produkterna så ska det framgå att det är betald marknadsföring.
saramoller
saramoller,
Okej, jag förstår hur du tänker och vad du menar. Men jag håller inte riktigt med. Nu är det ju såhär att det här är min blogg och den skrivs ur MITT perpektiv. Det är det som är charmen med bloggar och emotionellt trams. Bloggen skrivs alltid ut bloggarens perspektiv och det är kanske just därför bloggar blir intressant för läsaren 😊 Vill mina läsare ha facklitteratur kommer de inte till min blogg. Samma sak gäller dig. Och att du läser och kommenterar min blogg gör mig jätte glad, men om din avsikt är att ändra min åsikt så är jag rädd att du inte kommer lyckas, tyvärr 😊

Jag ifrågasätter forskning många gånger och litar mer på mina egna och andras personliga upplevelser i detta fall. Jag var villig att testa MSM eftersom det är ett naturligt ämne för kroppen. Personligen har jag blivit hjälpt av MSM och sett andra bli hjälpt. Placebo eller ej. JAG behöver inte forskning för att bli övertygad, för vad betyder egentligen vetenskapligt bevisat om vi ska bli riktigt filosofiska..?

Vad gäller reklamsamarbeten så är det ju otroligt kul att du verkar så insatt. Jag gillar också det ämnet. Men detta inlägg är INTE marknadsföring. Detta är ett genuint tips från MIG till den som läser. Sen väljer man själv om MSM är något för en eller ej. Reklam i bloggar är ju relativt nytt, men jag är väl medeveten om riktlinjer (som hittills getts) vad gäller hur och var reklam ska märkas i sponsrade inlägg, men bara för att man skriver om en produkt i sin blogg betyder det inte nödvändigtvis att det är marknadsföring, glöm inte det 😉

Janne, du verkar ha mycket intressanta tankar och åsikter. T.ex. det där med att orsaken till sammansättningen av vår regering och USAs president skulle vara för att folk väljer bloggar som källor. Det hade jag gärna läst mer om! 😃 Du kanske borde skriva en blogg. Jag hade läst den iallafall! 😉
nouw.com/saramoller
Janne
,
Se där, både vacker och smart 😊 Med vetenskapligt bevisat innebär att man utfört en studie med en kontrollgrupp, och där resultatet visat att det har en effekt. Jag har för den delen svårt att hitta någon forskning som visar att kroppen ens behöver svavel, allt som dyker upp är säljssidor för msm. Problemet som jag ser det är att när man börjar leka doktor så påverkar man människor som inte nödvändigtvis förstår hur man separerar seriös fakta från marknadsföring. Nu är jag inte ute efter att skuldbelägga dig på något sätt, men fenomenet är tyvärr växande då man ser på hur det i t.ex. Österbotten skapats små grupperingar där vaccinationstäckningen inte är tillräckligt stor. Nu blandar jag givetvis äpplen och päron, huruvida du käkar msm dagen lång påverkar ju dig och ingen annan, min point var mer att man kanske bör vara återhållsam med att marknadsföra saker som det inte nödvändigtvis finns vetenskapliga belägg för. Men som du (på sätt och vis) skriver så är det ju även upp till mottagaren att kolla var det är han/hon läser det.
As
,
Vilken forsking visar att msm är bra? Länka gärna.
saramoller
saramoller,
Det är lätt att hitta studier kring ämnet med hjälp av google 😊 Men länkar här är en intressant studie som publicerats i mars 2017; https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5372953/ och här kan du kolla en summering av några studier kategoriserade i bl.a. träning, hud, allergier osv: http://www.optimsm.com/wp-content/uploads/efficacy-studies.pdf 😊 Hoppas det är intressant läsning!
nouw.com/saramoller