Header

Vardag

Förra helgen blev det 21 års party här i Gävle. Till och med Fredrik kom hela vägen från Mora så det var supermysigt! Alla var här och nästan ingen spydde så en win. Först kom Fredrik, Steffi och Bell hit med gräddtårta 😍 sen droppade folk in till fram tills typ kl 8 och sen var det bara att köra! Man måste ju göra något roligt av att fylla 21, det är ju helt värdelöst egentligen man får inte göra något nytt eller speciellt, nu är det bara att vänta på att bli pensionär så att man får rabatt på allt 😏 Bodyn jag hade på festen dock 😍 Har aldrig vågat haft på mig en förut då jag brukar känna mig väldigt stor i tighta plagg men denna från HM är bara för snygg och smickrande, köpte den på mellandagsrean för typ 50 kr! lätt värt det.

Passade på att färga håret turkost också. Älskar det! Om man inte testar alla färger hur ska man då veta vad man passar bäst i liksom, köpte violet färg också då denna är semi-permanent och kommer behöva färga igen om ett par veckor.

Tänkte börja engagera mig mer i bloggen för att ha något produktivt att göra om dagarna och för att det är så otroligt kul! Jag har bara haft en så otrolig dipp i måendet men nu är jag nog på väg uppåt 😌

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Mediciner , Vardag, Vården

Idag utnyttjade jag rättigheter som jag inte ens visste att jag hade! Vet ni att det finns en nämnd som hanterar fel i vården och fel i vården är så många saker. Jag har kommit hem från sjukhuset och gråtit över något en läkare har sagt men bara antagit att de får göra så eller att ingen kommer tro på mig. Självfallet får ingen läkare säga något illa eller nedvärderande om man man lägga en anmälan bara för det. Idag skrev jag ihop min anmälan mot Bollnäs psykiatri, något jag funderat på länge men jag kunde inte sätta fingret på vad de hade gjort för fel. När jag skrev ner allt som hade hänt så kunde jag peka ut flera saker som de har gjort i Bollnäs som bidragit till min situation nu. För det första så skickade de min remiss fel vilket har gjort att jag gått månader utan hjälp vilket i sin tur har lett till att jag inte kunnat jobba, haft fler panikattacker än någonsin och mått sämre än på länge. Det var också en läkare där som småskrattade och kommenterade på saker man inte ska lägga sig i och speciellt inte skratta åt!

Det ända jag vill är att de ska se över sina rutiner och kanske lära sina läkare ett och annat om hur man beter sig, jag menar hur svårt kan det va? Tänkte bara att det va dags testa om det finns rättvisa!

Likes

Comments

Mediciner , Vardag, Vården
... Och varför är jag vaken?

Det går inte att sova! Jag har jobb att göra, borde ha ätit mer, borde ha tagit på mig kläder och gjort något vettigt med mitt liv idag men nej det hände inte.

Hade telefontid med en läkare idag.... Har pratat med honom förut och bad sköterskorna att slippa prata med denna nedvärderande helt ärligt dumma människa men det gick tydligen inte. Vill ha prover tagna på min sköld körtel då jag har typiska symptom av att något är fel på den! Jag blir trött och andfådd hela tiden, jag har hjärtklappningar för ingenting och otroliga humörsvängningar som min stackars pojkvän får ta. Får till svar "Du förstår väl att man inte kan få det över telefonen" Förlåt mig då, sköterskan jag pratade med tidigare sa att det gick. "Du måste få det av din läkare" JA?! Problemet är ju att jag aldrig får någon läkare här i Gävle då jag som så otroligt många andra väntar på äckliga remisser! Fan vad jag är trött på remisser. Jag frågar då om jag kan få boka en läkartid med honom över telefonen "Det får du lösa själv, då säger vi så. Hejdå" Hur ska jag kunna lösa det själv? Det är ju det jag försöker göra hela tiden! Lösa allt själv, borde man inte få lite hjälp?

Efteråt så bara grät jag ett tag. Jag vet inte varför jag tror att jag ska få positiva svar någonsin från svenska sjukvården. Jag fick ju en remiss till psyk i Gävle från Bollnäs och då fick jag först vänta över två månader, men ni vet det är okej för det är ju 90 dagars vårdgaranti? Vilket är bullshit. När jag väl fick min tid så försökte Rasmus vara positiv och förklara för mig att nu kommer du äntligen få hjälp älskling. Hah! När vi kom dit (ja jag tog med Rasmus för jag orkar inte mer själv) så fick jag det förklarat av läkaren att Bollnäs hade skickat remissen fel!?!? skämtar ni med mig. Bollnäs hade gjort fel igen, vet inte vad jag förväntade mig egentligen, det har inte gjort mycket rätt kan jag säga, har varit nära att anmäla de för vårdfel. jag skulle tydligen till Primärvården och när jag frågade vad skillnaden var och varför jag inte kunde få hjälp nu så sa han att det var precis samma sak men jag skulle vara där istället. Här har jag stått i över tre månader utan terapi, utan nya mediciner, utan några utvärderingar och nu ska jag vänta på ÄNNU en remiss?? Och det sista den läkaren sa till mig, efter att ha kollat på min journal var "Med tanke på hur du har det nu så kan det verkligen inte bli värre" Ska jag må bättre av att höra det?

Jag föll ihop utanför sjukhuset, jag bara grät och grät för jag känner mig verkligen så otroligt sviken av mitt land, av sjukvården. Jag orkar inte tro att det ska bli bättre, jag orkar inte hoppas på att någon ska vilja hjälpa mig. det känns som att jag fallit mellan sprickorna i ett system bestående av sprickor. 90 dagar för någon som gråter varje gång jag ser mig i spegeln, knappt kommer ur sängen och inte orkar mer är en livstid. Och det värsta är att det verkar som att jag inte kan göra ett skit åt det.

Tro mig, jag försöker vara positiv men oftast är det svårt. Så tacksam att jag har vänner som går igenom samma sak (även fast jag inte skulle önska det på min värsta fiende) som jag kan prata med och som kan skämta om det på ett bra sätt. Men finns det någon som vet hur jag kan hjälpa mig själv så snälla berätta!

Likes

Comments

Inspiration, Nytt

whoop whoop ♥ fick min Veganska Glossybox idag!

Jag har väldigt blandade känslor om den då allt inte var veganskt tyvärr... De hade ett jobb 😓 Det var ett läppglans från LilyLolo som innehöll bivax, tog därför inte ens bild på den. Glossybox har gjort ett uttalande angående detta och, de kommer att skicka ut en annan produkt om man meddelar att man fått något icke-veganskt vilket i och för sig är bra men onödigt att de inte var mer noga.

Resten av boxen däremot var jättebra, hår inpackningen från Maria Nila och ansiktsvattnet från PostQuam är sånt som alltid är bra att ha och kul att testa lite dyrare produkter som jag kanske inte vanligtvis skulle köpa till mig själv för att se om det är värt.

Och nagellacket från China Glaze😍 Jag fick färgen "Charmed, I'm sure", såg att man också kunde få "innocent" som är en ljus rosa men den hade nog inte funkat för mig. Så snyggt och perfekt för hösten!

Ögonskuggan från ParisBerlin ser ut som en perfekt ighlighter och contouring skuggan från NABLA i färgen "Gotham" ska tydligen funka bra till väldigt ljus hy vilket jag verkligen har.

Likes

Comments

Vardag, Nytt

​De senaste dagarna har varit lite kaos. Har börjat mitt nya jobb på DHL i Ljusdal, vilket har inneburit att jag går upp 5 varje morgon och kommer hem vid 20 på kvällen så inte mycket tid över till annat men lika glad för det är jag. Spelar ingen roll hur tidigt jag måste gå upp för jag har ett jobb att åka till, lyfter mycket ångest från mina axlar. Är ju förresten på jakt efter lägenhet i Gävle, är inte det lättaste eftersom jag efter fyra flyttar har blivit relativ petig. Känns som att jag vet precis vad jag vill ha för att trivas. Och jag tycker att det är ok att vara petig för jag vet att det tar mycket på mig psykiskt att bo nånstans där jag inte trivs och mitt välmående måste gå framför allt annat i mitt liv just nu. 

Har kollat mest på lägenheter på Gävle strand vilket enligt mig och de flesta andra är det bästa området, jag har ganska lång tid på mig att hitta nånstans att bo så jag tänker vara petig. Bilderna ovan är alla från Gävle strand. De mesta där är nybyggt, kanske inte det billigaste men jag har någon att bo vilket jag har så blir det inget problem 😉 Är just det att faktiskt få en lägenhet också. 

Annars så är allt bra, fick sluta tidigare idag så kom hem vid 6 istället för 8 så jag kunde laga en mysig och god middag, sojakorv med bröd, makaroner och dressing. ÄLSKAR sojakorv förresten, smakar ju som vanlig varmkorv fast kryddstarkare och på något sätt mer köttigt utan att vara kött. Kärlek till det 💗 Nu ska jag passa på att gå och lägga mig tidigt när jag för en gångs skull kan...

Godnatt mina vänner

Likes

Comments

Vardag, Nytt

Jobbade hela dagen i fredags och sen var det dags för LocalNorth möte. Ett kort möte hos Emil blev på något sätt en grill/mys kväll hos ille och vi hade då möte från halv 6 till halv 12 😐 Vi fick mycket gjort även om vi är lite kaotiska från och till, skrik och skratt. Tog nattbussen hem, lyckades sova till Vallsta sen var bussen på väg att köra åt helvete så då vaknade jag med lite panik.

Igår blev det ESC hos Rasmus med massor av mat och vin. Var supermysigt även om Ukraina vann. Gillade Spanien ja 💕 Sen satt vi uppe med Hampus och spelade kort till 3 kanske.

Nu ska vi chilla, kolla nya StarWars filmen som jag inte sett 😳 och äta brunch!

Likes

Comments

Vardag, Mediciner

Vet inte hur jag ska förklara känslan när grannen knackar på dörren och berättar att min älskade Akali blev överkörd igår kväll. Det var som att allt blev dämpat i ett par sekunder och sen... kaos. Tårarna började rinna, jag hade ingen kontroll, stängde dörren och bröt ihop. Kan ju tillägga att detta hände 10 minuter innan jag skulle med en buss för att göra exams i Bollnäs, de gick inte jättebra.

Tackar gud för stora solglasögon, bara geät och grät på bussen, fanns inget jag kunde göra åt det men tror inte heller någon märkte det så borde väl varit lugnt. Bell mötte mig på station och jag grät å snörvlade ännu lite till. Jag känner att jag vill skylla på något för att det hände, vill skylla på gubben som körde på henne men det var mörkt ute, det är en stor väg och hon sprang tydligen över precis framför bilen så det är ju självfallet inte hans fel. Då finns bara jag kvar, hade jag kommit hem lite tidigare hade hon aldrig varit nere vid vägen från första början.

Låter kanske konstigt men det är svårt att leva med att det va ingens fel. Och allt det här kanske låter konstigt för en katt. Men när man alltid känner att alla skulle kunna lämna en när som helst för att det är otroligt jobbigt att vara runt någon som mår som jag. Jag är fullt medveten om det och försöker allt jag kan att inte ta mina vänner för givet, någonsin. Men Akali, hon skulle ju alltid vara här vad som än hände, så jag visste att jag ALDRIG skulle bli ensam men nu är det borta. Nu är jag rädd bara. Nu låg hennes kropp bara där, vid sidan av vägen, har aldrig sett något så litet och ynkligt. Hon var ju min lilla bebis som slickade mig på kinden när jag grät och kurrade på min mage varje natt 😢 Nu är allt det borta och hon blev bara ett år... ett år är ingenting, vi skulle ha haft minst 10 till...

Så idag gråter jag. Mer än vanligt. Mer än någonsin.

Jag älskar dig Akali 💕

Likes

Comments

Vardag, Nytt

​Hade en helt underbar valborg måste jag säga. Först drog jag hem till Rasmus, vi kollade på film, åt supergod middag och delade på en flaska vin. Sen satt vi vid matbordet och pratade hur länge som helst, så mysigt! OCH Bell kom dit, får inte så många chanser att träffa henne nu för tiden så det var riktigt roligt. Vi drog ner till Majkasen i Sibo och stöttade Rasmus lillebror som stod å sålde godsaker. Sen gick vi hem, drack och spelade kort 👌 Vid halv 12 fick vi för oss att det var dags att ta årets första dopp i sjön, å helvete va kallt de va. Inte skönt! Så då var vi blöta, kalla och sandiga men glada i alla fall. Resten av natten spenderades med dricka och mys tills vi somnade vid kanske halv 4. Det bästa är nästan att jag slipper ligga hemma bakis hela dagen idag eftersom vi inte drack så värst jättemycket igår. 

Idag har vi bara tagit det lugnt, snart blir det middag och sen bio för att se den nya Captain America filmen 😁 Skulle nog säga att Captain America och Iron Man är mina favorit Marvel karaktärer tillsammans med Jessica Jones och Agent Carter.

Likes

Comments

Vardag

​Katter och lådor... Jag kan inte förstå det, Akali kan lägga sig precis vart hon vill men hon vill ändå sova i en Glossybox på bordet... Det liksom väller över kanterna med katt 😂 Om någon kan förklara för mig varför katter allra helst skulle leva sina liv i lådor skulle det uppskattas?

Annars så kände jag väl mest för att lägga upp några fina selfies, notera att jag säger fina. Det är inte ofta jag säger så om bilder på mig själv men har haft helt okej självförtroende de senaste dagarna, får se hur länge det håller. Just nu gör jag ju bara två saker, plugga och spelar Hearthstone. Varvar de två sakerna för att hålla mig sane och samtidigt hinna plugga klart till proven nästa vecka som jag är otroligt nervös över. Imorn ska jag i alla fall på terapi x2, först ska ja till psyk för KBT terapi och sen vidare till Work For You och ha arbetsterapi 😳 Usch... känns som att jag behöver hjälp med allt just nu. Tur att man fortfarande kan gå på toa själv! 

Kl är halv tre.... ska upp om 6 timmar men kan inte somna usch

Likes

Comments

Inspiration, Nytt, Tips


Fick äntligen min GLOSSYBOX för ett par dagar sen och har verkligen längtat efter att testa denna Color Refresher från Schwarzkopf. En sak jag först störde mig lite på var att det står att den räcker till sex tvättar men om man läser guiden så står det att det är för kort hår? 2-3 tvättar för långt hår så det var ju lite tråkigt men jag ställde mig i alla fall i duschen och wow, det är som ett extremt kompakt rött skum som på något sätt lyckas sprida sig i hela duschen så att allt blev rött... Men jag väntade 3-4 min och tvättade ur det. Det gjorde ju definitivt skillnad men kanske inte så mycket som jag hoppats på. Den största skillnaden jag märkte var att mitt hår blev otroligt mjukt och fylligt så ett stort plus för det! Men jag är absolut nöjd med den, känner inte att jag vill tortera mitt hår med stark hårfärg varannan vecka och rött hår brukar ju se urtvättat ut ganska fort så jag tänker definitivt att det här är ett bra alternativ 👍 


Likes

Comments