Allmänt, Endometrios, Utbildning

Eftersom att ingenting verkar fungera för att hålla min endometrios tillbaka så har jag sedan början av augusti varit obehandlad. Utan hormonbehandlingar har jag nämligen bara mens var tredje månad, vilket i endometriossammanhang är bättre än att blöda hela jäkla tiden.

Att vara obehandlad fungerade dock inte, utan smärtorna eskalerade rätt snabbt. Därför fick jag idag träffa en läkare lite akut för att kolla läget och hitta någon vettig behandling.

Det var en mardröm! Allting började jättebra, vi satt och gick igenom min historik tillsammans och hon förklarade lite mer ingående hur de olika behandlingarna fungerade. Sedan kläckte hon ur sig att jag borde överväga att skaffa barn och sedan göra en total hysterektomi.

När hon sedan undersökte mig så hittade hon något som antingen var en cysta som gått sönder eller endometrioshärdar, och sa igen att jag borde överväga en total hysterektomi.

Jag gick från läkarbesöket och var så otroligt ledsen, och arg. Man skaffar inte barn bara för att skaffa barn. Jag vill jättegärna ha barn, någon gång. Det finns inte heller någon garanti att en hysterektomi gör att jag mår bättre, så då är det ju jävligt dumt att chansa. Dessutom är det ju inte ens en självklarhet att jag kan få barn.

Efter att ha gråtit en skvätt och pratat med mamma, Sandra och Nathers så tröstshoppade jag lite på H&M och började må lite bättre.

Vad händer i övrigt då? Jobb och plugg. Längtar efter att Sandra ska klämma ur sig lilla Angus. <3

Gillar

Kommentarer

Allmänt, Utbildning

Dagen spenderas med skoluppgifter. Jag är inte jättetaggad, tankarna är så spretiga så det är svårt att formulera ordentliga meningar och få fram hur jag tänker.

Förutom det så är väl tanken att jag ska tvätta och bädda rent också, och sen är det ganska oklart.

Imorgon ska jag möta upp mammorna (mina vänner som råkar vara mammor alltså) på Espresso House för lunch/fika. Det kommer bli supermysigt, jag har verkligen saknat dem.

Ska nog förbi Bergsviken för att uppvakta farmor imorgon också. Både hon och Tildaskrutten fyller år, men Tildisen hade sitt supermysiga kalas i lördags. Först var det vuxenkalas, och sen hjälpte jag Johan och Sandra att agera lekledare när hon skulle ha pyjamasparty. Nu är ju Tilda och hennes kompisar ganska stora, så de leker rätt bra själv, men det behövde roddas lite med en skattjakt bland annat.

Den här blomman är mitt senaste tillskott, trots att jag inte skulle skaffa fler... men den är ju helt magisk?!

Gillar

Kommentarer