Recept - vit chokladtårta med passion

Botten:
300 g mandelmassa
2 st ägg
2 msk kakao

Fyllning:
3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citronsaft/citruslikör

Till garnering:
3-4 passionsfrukter

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör nej ägg och kakao. Häll smeten i en smord och brödad form med löstagbar kant, ca 23 cm. Grädda i ca 20 minuter. Låt kallna, lossa från formen. Rengör formen och lägg i bottnen igen.

Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa upp gulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Avsluta med likören/saften och sist grädden. Bred över moussen på kakan i formen. Täck med plastfilm och ställ i frysen i minst tre timmar.

Skrapa fruktköttet ur passionsfrukten och häll över. Låt stå framme 30 minuter innan.

Happy baking!

Gillar

Kommentarer