Pepparkaksmuffins med skumtomtefluff!

Till 15 stycken glutenfria muffins. Vill ni göra ¨vanliga¨ muffins med vetemjöl så använd ert favoritrecept på mjuk pepparkaka.

Du behöver:

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl brunt råsocker
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 dl rapsolja
  • 250 g naturell kvarg eller grekisk yoghurt
  • 4 dl glutenfri mjölmix
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 msk pepparkakskrydda

Skumtomtefluff

  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g skumtomtar ( plus en påse extra för garnering )
  • 100 g färskost ( frivilligt )

  1. Sjud upp 1 dl grädde på spisen.
  2. Dela skumtomtarna i mindre bitar och ha i grädden. Rör om tills tomtarna smält helt.
  3. Ta blandningen av plattan och tillsätt resterande grädde. låt kallna i kyl och stå i några timmar, gärna över natten.
  4. Vispa upp till en fluffig kräm.
  5. Tillsätt färskosten under fortsatt vispning.

Muffins.

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt sirap, kvarg och olja.
  3. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i smeten.
  4. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
  5. Låt muffinsen svalna helt.
  6. Spritsa tomtefluffet på muffinsen och garnera med en skumtomte i mitten.

Gillar

Kommentarer

NotSoQuiet
NotSoQuiet,

Vilka söta och juliga muffins! 🎅

nouw.com/notsoquiet
saralinnea
saralinnea,

Tack så mycket! Jag blev väldigt nöjd med dem! 😃

nouw.com/saralinnea