Kladdkaka med hasselnöt och mandeltosca!

Kaka

  • 150 g smör
  • 2.5 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl ( jag bytte ut det till glutenfritt all purpose mjöl )

Tosca

  • 75 g smör
  • 0.75 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk mjölk
  • 175 g nötter

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt bakplåtspapper i bottnen på en springform på 20-22 cm i diameter ( formen som ja använt är 16 cm så min kaka är högre än vad den egentligen ska vara ). Smörj kanterna med smör och pudra med kakao.
  2. Smält smöret till kakan i en kastrull, rör ner socker och kakao. Knäck i ett ett i taget och avsluta med att vispa i mjölet. Häll smeten i formen.
  3. Blanda alla ingredienserna till toscan utom nötterna i en kastrull koka upp och låt sjuda i 1 minut.
  4. Hacka nötterna grovt och rör ner i toscasmeten.
  5. Fördela toscan över kaksmeten och grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite dallrig i mitten.
  6. Låt kakan svalna kallt, gärna i kylen.
  7. Ta fram kakan och lår stå i rumstemperatur en bra stund innan servering så att smakerna får komma fram.
  8. Ha upp på ett fat och servera.

Gillar

Kommentarer

sandrasg
sandrasg,

Men herregud så gott!

nouw.com/sandrasg
saralinnea
saralinnea,
Den blev riktigt god faktiskt! Den blev ännu godare efter att den stått i si sådär 2 dagar men så brukar det vara med choklad, haha!
nouw.com/saralinnea
JeyJey
JeyJey,

Gu så mumsigt 😃

nouw.com/jeyjey
saralinnea
saralinnea,
Ja, den blev väldigt god! 😃
nouw.com/saralinnea
happyM
happyM,

Men omg vad gott!!! ❤️

nouw.com/happym
saralinnea
saralinnea,
Ja, den blev så god! Speciellt efter att den stått någon dag extra och alla smaker kommit fram! 😃
nouw.com/saralinnea
IP: 2a01:4f8:a0:2411::2