Idag har bebis sparkat till och från i nästan 4 timmar. Rejäla sparkar när jag inte varit berädd på det. Det sägs att bebisar redan nu skaffat sig sin dygnsrytm. så mellan 16 och 20 kommer bebis vara pigg och aktiv.

Sedan tidigare vet jag att bebis även kommer att vara aktiv efter 23 till runt 01. Första sparkarna på morgonen kommer runt 9.30 så det är ingen morgonpigg pepis inte. Tror inte det kommer att stämma men då både jag och E är kvällsmänniskor så hade det ju varit ganska skönt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Var ett besök hos barnmoskan idag. Pratade lite om min rädsla för sprutor och att jag måste försöka komma förbi det. Är viktiga prover som måste tas. Blev skickad till en psykolog som ska försöka hjälpa mig med att prata och någon form av terapi för att komma över det.

Vi fick även lyssna på bebis hjärta. Jisses va mysigt. Slog 150 slag i minuten. Vilket enligt skrönorna ska tyda på att det är en flicka. Vilket gör mig ännu mer nyfiken på vad det är som ligger i min mage och gror.

Likes

Comments

Idag blev det inköp av spjälsäng, sängkläder och en babysitter. Allt plus hemkörning för 200 kronor. Visst sängen måste målas om då den är dåligt målad. Men det gör inget hade ändå velat måla om sängen så den passar.

Så nu kan jag kryssa av det från listan. blir dock till att köpa ny madrass, med kan vara skönt att ha en ny frech. Då vet man att den inte är äcklig.

Babysittern var kanske lite väl nersutten men men vi kan alltid byta ut den eller sy ett nytt tyg. Verkade dock väldigt bra då man kunde ställa ryggen och vendelen i olika lägen och få den att gunga eller vara stilla. En nackdel med den är ifs att jag klämde mig som f.a.n när jag skulle fälla utt de små stopparna som hindrar den från att gunga. Jaja så länge det inte är något bebis kan skada sig på så bryr jag mig inte.

Likes

Comments

Blev ännu ett klädpaket idag. Detta i storlek 50 och 56. 27 stycken plagg för 150 kr. Inte så farligt, dessutom väldigt bra kvalitet på alla kläderna. Mycket bra och neutralt. E börjar bjukna och tycker det är helt okej med dessa kläder och var väldigt glad och nyfiken på allt. Såg till och med att de var vissa i svindyrt märke. 

Likes

Comments

Hittade lite kläder igen. En tjej som sålde massa kläder i stl 56 & 62 för 5-10 kronor stycket. Sammanlagt betalade jag 220 kronor. Mycket pojkkläder men ände relativt neutralt för att även en tjej ska kunna ha dem. Med ett par rosa byxor eller boddy så funkar de flesta färger på en flicka.

Även om vi vill hålla vår flicka rosa och pojke blå så mycket vi kan när de är bebisar. Har lite svårt att sätta rosa på en pojke.

Fördelen med att köpa "ärvda" kläder är att de blir mycket billigare och alla gifter är uttvättade. De är byrt med bebis kläder speciellt när de bara används några veckor. De växer ju så otroligt snabbt ur kläderna.

I månadsskiftet har jag en tjej jag ska köpa lite mer kläer av, de kläderna är ännumer neutrala nästan bara vita och beiga. De kläderna är i stl 50 & 56, med ungefär samma pris.

Likes

Comments

Då var det dags att välja vagn till bebis. De finns så många vagnar och modeller vi absolut inte vill ha. Vi vill ga en bra och stabil vagn som tar sig fram överallt. Vagnen ska ha 4 stora stabila hjul och ett stabilt chassi.

De är inte lätt att hitta dessa vagnar idag. Alla vagnar ska vara så små som möjligt designade och ju mer poppis dom är desto bättre. En vagn för 10 000 kronor är tydligen inget konstigt. Två små hjul fram är för mig totalvägran. De skakar och slår när man går på ojämn väg. Bara tanken på hur bebisens huvud skakar och slår i vagnens botten. Man ser hur vagnen skakar när de kommer och kör på kullersten.

Tre hjul där det är två bak och ett fram har en ökad tipprisk och är därför också helt uteslutet.

Nä en bra säker vagn där bebis ligger bra och säkert i är det viktigaste. När vi väl letat upp alla vagnar med chassi och hjul som vi ville ha så var det liggdelens tur att bli granskad. Ja inte så mycket att välja där utan bra suflett och rymlig för barnet att ligga. Kommer ha ett babynest i första tiden så att det blir mindre för barnet. Men vill att liggdelen skall hålla hela vägen. Vill inte bli tvungen att behöva byta till sittdelen tidigare bara för att bebis är för stor men egentligen behövt ha kvar liggdelen ett tag till.

De som inte ha haft så stor betydelse när vi kollat vagn är om den får plats i bilen/hissen, färg och form på tyget. Vagnens säkerhet och funktion är viktigare än itseendet.

Vilktigt för oss är även att det är en ny vagn så det finns garranti och vi vet att den är hel och säker. Hört i både medja och på nära håll om föräldrar med begagnade vagnar där överdelen har åkt av och föravunnit in under en buss. När de skulle kliva på/av. Vagnar som släppt i fästet och rasat ner i korgen under. Man ser hur vissa stutsar vagnen i trappor med fult med saker i. Alla vagnar som köps begagnade är inte dåliga utan det är upp till var och en att välja vad man vill. Men vår bebis är det viktigaste för oss och därför väljer vi en helt ny med garranti för att känna oss mer säkra över att vagnen är i perfekt skick när vi lägger vår bebis där i.

Efter att ha kollat runt och letat och hittat en vi ville ha sprang vi plötsligt på en sida med vagnar i modellen vi är ute efter. Där hittade vi en som vi bestämde oss direkt för. Jag älskar färg kombinationen svart/röd. Och även E gillade den. Så plötsligt var vagnen bestämd. Dessutom till bra pris direkt från fabriken. Enda nackdelen är att de inte finns i någo butik så vi kan inte gå och kolla ich klämma på den. Men i värsta fall får vi skicka tillbaka den om den inte uppfyller våra krav.

Några veckor senare är jag inne på sidan igen för att kolla på vår vagn. Nya modeller har kommit ut och jag är kär. E är inte lika kär utan ja snarare tvärt om. Men hur snygga är inte de två svart/vita.

Likes

Comments

Var och hämtade ännu en bärsele idag. Denna var tänkt att jag ska ha inställd efter mig och för att den är svart och röd. Min absoluta favorit färgkombination. visade sig när jag köpte den att det var en ergonomisk. Men bäst av allt var nog ändå priset 75 kronor. 75 kronor för en hel och ren Baby Björn bärsele som dessutom är ergonomisk. Ibland är det bra med loppissidor.

Likes

Comments

Idag var vi på ultraljud igen eftersom hon inte kunde se ordentligt förra gången. Även idag var det svårt att se eftersom strålarna tydligen hade svårt att tränga genom mig mage. Eftersom den är tät, förstod inte helt vad hon menade. Men hon fick trycka hårt för att nå ner och kunna se ordentligt.

Vi fick tre nya bilder på bebis tyvärr var de sämre än de två förra. Bebis är nu 15.2 cm från huvud till rumpa. 1.8 cm sedan i torsdags.

Hon försökte igen se om hon kunde se vad bebis har för kön. Men det var lika svårt denna gången. Hon såg något som kunde vara en liten pung men hon var osäker. Så vi får vänta tills bebis föds innan vi får veta om vi får en flicka eller pojke.

För oss spelar det egentligen ingen roll vad det blir så länge vi får en frisk bebis. Men vi är ju så nyfikna.

Kvinnan sa att min mage förmodligen kommer vara öm eftersom hon fick tryck så hårt. Vilket känns nu, värker och är öm i magen.

Likes

Comments

Ligger i soffan och slötittar på tv medans jag vilar. E leker med flisan när knodden plötsligt sparkar mig i magen. En rejäl spak som fick mig att förstår att det var han. Flyttade mig till sängen för att vila och försöka få bort illamåendet. Men även för att försöka känna fler sparkar. Fler blev det men inte lika kraftiga utan mer buffar.Som jag har längtat efter att knodden ska börja sparka. Nu vet jag att det bara kommer bara kommer bli mer och mer. E blev uppspelt och jille med känna men sparkarna var inte så tydliga att hon kunde känna dem utanför magen.

Likes

Comments

Då var det dags för ultraljudet, var eftremt nervös. Stressade från stan upp till sjukhuset och kom fram 10 minuter för sent. Stressen och uppförsbacken till sjukhuset satte full fart på min astma. Så andningen var extremt jobbig när jag väl la mig på britsen. Väl på britsen sätter hon apparaten mot min mage. Nästan direkt ser jag de lilla hjärtat slå för fullt. En lättande suck bebis lever. Hon gör undersökningen och det tar en stund för mig innan jag faktiskt förstår att det är i min mage den där lilla krabaten ligger. Knodden låg och viftade med sina armar över huvudet hela tiden. Jag frågar om hon har lyckata se vad det är får något. Hon börjar direkt kolla efter men lillknodden kniper med beben så vi inte kan se. Så plötsligt särar han beben och kvinnann tror sig sen en lite pung och noppe. Men hon kan inte säga helt säkert. Får två bilder på när han flaxar med sina armar. Kvinnan är inte helt nöjd med bilderna eller att hon inte kunde se könet. Det var även svårt att ta vissa mått så vi fick en ny tid tills på tisdag.

Vi gick genom gångarna och tillbaka till huvudingånen. Glada över att äntligen ha fått se vår lilla bebis.

Likes

Comments