Beställt

​Äntligen har jag beställt den, min balkänning! Det har inte alls varit lätt att hitta den klänningen som jag har önskat. Det har funnit många fina klänningar men ingen som ser ut som den jag tänkt mig. Men efter mycket om och men har jag hittat den vilket är en stor lättnad. Tråkigt nog tar det så lång tid att få hem den, skulle helst vilja ha den i brevlådan i morgon. Det kliar i finnarna och hoppas att tiden går fort tills jag har den hos mig. När jag fått hem klänningen måste jag hjälpa min baldejt att hitta något som matchar min klänning. 

Jag har i stort sätt bestämt allting när det gäller balen; baldejt, klänning påväg, håruppsättning, naglar och smink. Nu gäller det endast att hitta ett par skor som passar till min klänning, dock kommer troligtvis inte skorna synas så mycket men man vill helst ha något bekvämt, fint och som man kan gå med hela kvällen och natten. Det blir min nästa uppgift fram över medan jag väntar bebis. 

När det gäller att planera inför balen och studenten överlag har jag kollat runt med personer som till exempel tog studenten förra året och vad deras budget var. Många har trots allt inte lagt jättemycket pengar på sina balklänningen vilket jag trodde utan har turligt hittat fina, billiga klänningar. Min budget för hela studenten är 10 000 kronor vilket jag sparar till hela tiden. Just nu har jag lagt undan hälften vilket är mycket bra. Jag tänker mig att min budget skall för och främst täcka;

Balen: 

*Klänning

*Skor

*Smink, naglar och hår

*Biljetten till balen

Jag har en väldigt tur som har otroligt snälla föräldrar som har betalat min studentmössa som kommer hem till mig vecka 17. Det är ett bra tag var tills dess men längtar som bara den. Därefter har jag förmåner eftersom jag jobbar på Puls och kommer in gratis varje utgång under studentveckan. Jag har även förberett mig genom att ledat upp med massor av klänningar från Nelly, så att jag har en ny klänning varje dag under studentveckan. Därefter skall mina 10 000 kronor också täcka;

Student/Studentvecka:

*Dricka till alla utgångar

*Mat och annat man vill köpa

*Studentklänning + skor

*Övriga saker (som jag ej kommer på nu)

Troligtvis kommer alla pengarna inte gå åt men det är bättre att för mycket tycker jag. Hörde som sagt lite från andra som tog studenten förr året och vissa hade endast levt på studiebidraget hela den veckan vilket för mig är orimligt. Denna vecka är en vecka som man längtat till länge, det skall vara en vecka då man inte skall tänka på penga utan bara ha roligt. Säger alltså inte att pengar är allt man kan ha kul ändå men jag skulle inte vilja tacka nej till något som hela min klass skulle göra till exempel bara för att jag inte har råd. Som sagt bättre att ha pengar över vilket jag säkert kommer behöva då jag ska gå på Bråvalla och annars går pengarna till rese-kontot. Dags för mig att ta mig till sängs, puss!

Gillar

Kommentarer

annsoh
annsoh,
Fin blogg du har! 😊
nouw.com/annsoh
saraleindahl
saraleindahl,
Tack så mycket 😃
nouw.com/saraleindahl
fettgrymt
fettgrymt,
Så kul att äntligen ha beställt klänningen 😊
nouw.com/fettgrymt
saraleindahl
saraleindahl,
Ja, det känns super skönt att det är klart 😊
nouw.com/saraleindahl