Min utbildning

Jag fick en förfrågan om att berätta om min utbildning och hoppas igenom att göra detta kanske underlätta för någon i valet om utbildning ifall någon tänkt på att söka den eller bara vill veta vad yrket och utbildningen innebär.

Jag läser kandidatprogrammet i strategisk kommunikation och digitala medier på Lunds universitet, Campus Helsingborg och är klar med min utbildning efter tre år till sommaren. För det första tycker jag inte att man ska välja bort programmet på grund av att undervisningen sker i Helsingborg. Du har precis samma möjlighet till studentlivet i Lund om du pluggar i Helsingborg och många väljer att bo i Lund och pendla. Det gör faktiskt mer än hälften tror jag, vissa pendlar även från Malmö och det verkar fungera bra. Men jag är ju en Helsingborgare och hade i och med detta inga planer på att börja pendla. Helsingborg har en även ett eget studentliv men det kan jag tyvärr inte så mycket om då jag inte engagerat mig personligen.

Gällande utbildningen så skulle jag beskriva den som väldigt bred och du får färdigheter samt kunskap inom många olika kommunikationsområden. Detta gör att du verkligen får ett helhetsperspektiv på organisationers kommunikation vilket vidare innebär att du kan arbeta med många olika saker inom kommunikation efter examen.

Jag kände personligen när jag letade utbildning att jag inte exakt visste vad jag ville göra men med en kandidatexamen i strategisk kommunikation kan du nischa dig senare och arbeta med många olika saker inom en organisation. Detta betyder också att utbildningen är teoretisk och inte så praktisk som jag från början faktiskt hade tänkt mig.

Det kanske låter otydligt men för att göra det mer specifikt så tar du med dig kurser (inom digitala medier) såsom Public Relations (PR), webbdesign, webbpublicering, språkstrategi, marknadskommunikation, varumärkeskommunikation, färändringskommunikation, kriskommunikation, visuell kommunikation, projektledning och digitala strategier.

Och ja, detta innebär vidare att jag skulle jag kunna tänka mig att jag nu efter avslutad utbildning kan arbeta med digitala strategier och kampanjer, design, copy och innehållsinformation, förändringsarbeten och långsiktigt strategiskt arbete för att nå övergripande mål inom organisationer. Hoppas verkligen detta gav en liten inblick och besvarade om detta är en utbildning för dig! Jag är nöjd och tycker det ska bli så kul att komma ut i arbetslivet!

  • Feed

Gillar

Kommentarer

Milu
Milu,
låter som en väldigt intressant och bred utbildning 👍🏼 lycka till med studierna 😊
nouw.com/milu
sarakulle
sarakulle,
Elin
,
Tack så jättemycket för svaret!! Här ska det sökas! 😃 Vet du vad det är som skiljer detta kommunikatörsprogramet tillskillnad från göteborgs tillexempel? Och finns det stora möjligheter till en utbytestermin på termin 5? samt är praktik en möjlighet? 🙂
sarakulle
sarakulle,
så lite så! 😃 Jag vet tyvärr inte vad skillnaden mellan de programmen är. Om du läser vanlig strategisk kommunikation har du möjlghet att göra båda sakerna. Väljer du straregisk kommunikation med digitala medier har man en valbar termin 5. Där väljer du antigen utbyte eller praktik. Detta för att man under termin 4 (då vanlig strategisk kommunikation har praktik) istället läser kurser som riktar in sig på digitala medier. Lycka till med valet! 😊
nouw.com/sarakulle

Instagram @sarakulle

Instagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulleInstagram sarakulle