Våga testa dina vingar och RES

Gästblogg - vinnaren av Veckans Blogg

Hej vänner, Emma här!

Hur mår ni? Med mig är det toppen och det känns fantastiskt kul att få gästblogga här. Jag själv har bloggat från och till i ungefär åtta år och min blogg hittar ni Här. Delar med mig av mitt 21-åriga liv som student i Göteborg, min relation till psykisk ohälsa, vardagssnack och mitt största intresse- att resa. Vilket är precis vad följande inlägg kommer handla om, att våga resa.

Att våga testa sina vingar och ge sig ut på resande fot är ingen självklarhet, därför tänkte jag, i linje med de positiva och peppande orden som karaktäriserar Saras blogg dela med mig av tankar och inspiration till att resa. Och främst hur man vågar resa.

Jag har alltid älskat att resa och inser för varje år hur viktig del det är av mitt liv. Min första långresa var våren 2017, första året efter studenten. Jag backpackade i Asien under tre månaders tid och fick uppleva länder jag alltid drömt om. Resan var inte bara ett fantastiskt äventyr utan även en räddning i mitt dåvarande psykiska mående.

De senaste åren har mitt liv präglats av psykisk ohälsa, ångest, panikångest, ätstörning etc. Vid planeringen av backpackresan cirkulerade tankar som ’’tänk om jag får en ångestattack på resande fot?’’, ’’tänk om min ångest inte låter mig ta vara på resan till fullo?’’, ’’vad händer om jag inte kan äta det som erbjuds?’’ osv. Tillslut sa jag till mig själv att bara göra det, att stå emot alla hjärnspöken och ta det som det kommer. För wow vad jag lärde känna mig själv och fick växa igenom att klara av diverse situationer.

Psykisk ohälsa ska inte vara något som begränsar en, utan snarare något man får acceptera och lära sig leva med, på gott och ont. Jag tackar verkligen mig själv för att jag vågat. Vågat se mig om i världen och bli tusen erfarenheter och minnen rikare. Det är så fantastiskt att upptäcka nya länder, städer och platser. Enligt mig är det som balsam för själen.

Det finns så många ställen jag vill besöka och de länder jag redan varit i kan ni givetvis läsa mer om på min blogg under rubriken ’’resor’’. Allt ifrån Asien till USA, Sydamerika och Europa. Givetvis finner ni även en hel del tips där med.

Jag hoppas att jag genom det här inlägget och genom mina bilder från några av de länder jag besökt kan inspirera både er som tvekar på att resa och er som nästan redan bestämt er till att faktiskt göra det. Planera, RES, se er om i världen, lär känna världen och upplev den.

Avslutningsvis vill jag dela med mig av 5 viktiga tips:

- Våga. Våga tro på er själva och att inget är omöjligt.
- Se möjligheterna framför hinder. Det viktigaste mottot är att ’’allt löser sig’’.
- Förvänta er att utvecklas på ett sätt ni förmodligen aldrig kunnat föreställa er. Om allt, livet, er själva, kulturer etc.
- Hör av er till mig! Jag delar gärna med mig av ännu mer tips och tankar kring att resa. Skriv ett mail: [email protected] eller skicka ett dm på min instagram, den hittar ni HÄR (länk till min instagram).
- Det är aldrig för tidigt eller för sent att resa. Det är alltid rätt tid för att se sig om, uppleva, upptäcka och utforska.

  Gillar

  Kommentarer

  janielindahl
  janielindahl,
  Grattis till veckans blogg Emma! 😃 Otroligt inspirerande inlägg om vikten att våga resa + fina bilder på det ❤️ Blev så himla sugen att sätta mig på ett flygplan till Bali, eller varför inte Thailand nu på en gång! 🌍💕
  nouw.com/janielindahl
  eemmaberglund
  eemmaberglund,
  Åh tusen tack!! Glad jag blir😍 Hör av dig om du har tankar eller funderaringar🤩 Delar gärna med mig ännu mer 💕
  nouw.com/eemmaberglund
  eemmaberglund
  eemmaberglund,
  Fina Sara!! TACK för möjligheten att få gästblogga hos dig 🌟💕
  nouw.com/eemmaberglund
  linndossing
  linndossing,
  Stort grattis Emma! Så roligt, blir så sugen på att resa 🤩💓
  nouw.com/linndossing
  SimonAndersson
  SimonAndersson,
  Fina bilder 😊
  nouw.com/simonandersson
  EmblaAhlen
  EmblaAhlen,
  Wow så fina bilder!✨
  nouw.com/emblaahlen
  simplyalice
  simplyalice,
  Suuuperfina bilder 😍😍
  nouw.com/simplyalice
  Ida,
  Önskar jag vågade resa ensam för har ingen att resa med. En dag när jag är starkare kanske. Sen är det en fråga om ekonomi också tyvärr 😏
  onlyonewaytogo.blogg.se
  eemmaberglund
  eemmaberglund,
  Jag tror på dig!! Givetvis, men jag tror att om man verkligen vill och har ett mål, kan man även jobba för det och tjäna ihop till att resa, en resa behöver som sagt inte vara i månader, det kan vara en weekend etc också! För att kunna åka på min Backpackresa hade jag sparat sen extra jobb i flera år och flertal olika jobb efter studenten! Att jobba mycket har alltid varit en viktig prioritet i mitt liv för att kunna resa exempelvis! Ekonomin går att lösa om man vill, kan jobba och har mål med att spara, oavsett hur lång eller kort tid det tar😍🙏🏻
  nouw.com/eemmaberglund
  corneliakarlsson
  corneliakarlsson,
  Åhh vilken power!! 💥
  nouw.com/corneliakarlsson
  sofienorman
  sofienorman,
  Fantastiskt inlägg Emma 😃 <3
  nouw.com/sofienorman