Header

Dagen då jag börjar blogga igen.

Hej alla fina! Kan börja detta inlägg med att jag är hemskt ledsen över att jag inte har bloggat på länge. Det var som sagt meningen att jag skulle börja blogga då sommarlovet började men det gick absolut inte, hade ingen motivation och hade alldeles för mycket att tänka på och tankar som snurrade i mitt huvud. Har haft väldigt mycket att tänka på senaste tiden. Jag kan inte påstå att jag mår dåligt för jag mår toppen. Men lätt i ungdomen och då man håller på att fylla 18 att man lämnar och tänka på hur snabbt livet har gått. Jag har haft sån otrolig ångest över att jag snart fyller 18 år, jag vet woho det är bästa året att fylla enligt de flesta, men jag tycker bara att det är jobbigt. Förstås, det är en fördel på vissa sätt men skulle jätte gärna att tiden skulle sakta ner lite, men det vet vi alla att det inte går. Jag känner bara att jag inte är tillräckligt mogen för att fylla 18, jag vet det är inte som att man blir vuxen boms och måste ta all ansvar i hela världen. Jag tycker bara att arton låter så mycket, kändes som jag just var 6 år...Jag har också haft många andra tankart i min hjärna. Jag orkar ej ta upp dem nu, utan det kommer komma inlägg om dem.

Jag kommer inte att blogga varje dag eftersom det har jag inte tid med, men ungefär varannan dag.

Puss & Kram!

Likes

Comments

Fick även ett super fint halsband av Joel på halvårsdagen.

Likes

Comments

Igår hade jag och Joel halvårsdag.

För vissa så är ett halvvår kanske inte så mycket... men för mig är det väldigt mycket. Tänk dig ett halvt år har gått. Jag är så otroligt glad att ha fått spendera 6 månader med finaste killen på jorden.

Det har hänt mycket på ett halvår.

Distansförhållande är sjukt jobbigt. 100 kilometer är inte så mycket egentligen, men det tar tid. Jag har åkt buss hela halvåret, både långtråkigt och dyrt...

Det jobbiga med distansförhållande är inte att vi bor långt i från varandra, utan dendär känslan som man har inom sig att man vet om att man inte kan vara med varandra, att man vet att det är omöjligt att träffas på en vardag. Då man ligger och kollar film eller funderar och tänker på saker som tynger ner en då man ska gå och lägga sig, så är det enda man vill att få vara med Joel och känna hans närhet och trygghet. Joel har ju bil men oftast slutar han skolan 4, och då skulle han vara hos mig ungefär 6 tiden och sedan fara hem kl. 8 för att det är skoldag nästa dag. Alldeles för lite tid. Detta har varit det jobbigaste i vårt förhållandet. 

En till jobbig sak är att jag har tappat kontakten med kompisar eftersom distansen har tagit emot... men vi har kämpat och kämpat och hihi det har ju gått bra i slutändan. Men nu är det iallafall sommar och man har ALLA möjligheter att vara med varandra, toppen.


Även fast vi har känt varandra över 3 år så lär man sig alltid något nytt varje dag. Jag älskar Joels familj, så öppna och pratglada allihopa, man kan vara sig själv och jag trivs verkligen i deras kretsar.

Första månaden i vårt förhållande så visade man inte hur man egentligen var, man var bara gullig och var inte så öppen men nu säger man lite vad som helst och är så sjuk som bara vad, men det är ju ens riktiga jag, haha. Men det är helt på ett annat sätt nu en då vi bara var kompisar. Vi har samma sjuka humor och inside jokes. Jag bara skrattar då jag är med Joel och det är så det ska vara, lycka. Men även så har jag varit förstörd och stor gråtit i hans famn och pratat om massor djupa saker i ens liv och tankar. Men allt har varit så mycket bättre, för han har alltid funnits. Mycket bra och mycket jobbiga saker har vi gått igenom men så är livet och det vet vi alla.

Vi har aldrig bråkat, men jo såklart småbråk då och då men aldrig att vi har gått och sova osams. Jag och Joel kommer så sjukt bra överens så otroligt skönt att det är så. Vi är båda bra på att kompromissa och låta den andra få bestämma saker och ting.

Det som jag och Joel tycker är viktigast är att ha ett stabilt och lyckligt förhållande att man är lojal mot varandra, pålitlig och visar respekt. Även att man är öppen och pratar om något ifall något har hänt, lättast att undvika missförstånd och konflikter då. Men allra viktigaste av allt att ha kul och faktiskt få leva på ett lyckligt sätt och bara få känna pure happiness. Alla dessa saker har vi försökt tänka på och det har varit lättande och nästan perfekt.

Jag älskar att känna en sån stark tillit till en person, att alltid veta att man har en som alltid kommer stå upp för en och älska en för precis som man är. Jag är gladare en någonsin. Joel har hjälpt mig så mycket och jag har blivit en hel annan person, en bättre person. Lyckligare och självsäkrare.

Tack för detta halvår och ser bara framemot flera år. Ta vara på det som gör er lyckligast.

Vi åt pizza dagen före så vi bestämde oss för att halvårs firandet skulle vara på min villa. Villa mys bästa mys.

Likes

Comments

HEJ PÅ ER! Just nu sitter jag på terassen och är så otroligt glad för idag fick jag sommarlov!!! Dricker min Nocco och faktiskt njuter av livet.

Jag sade hejdå till alla klasser jag har praktiserat i idag , väldigt sorligt men även otroligt skönt.

Jag trivdes jätte bra men vem tackar nej till sommrlov? FRIHET. Imorgon så ska Joel till Vasa på ärende så jag åker hem med honom till Jakobstad. Jag är där till torsdag kväll och sedan åker jag tillbacka till Vasa för på fredag morgon ska jag och min klass jobba på finskas sfattekarneval som hålls i Vasa. Taggar sönder!

Ska nu träna såå vi hörs mera sedan!

Likes

Comments

Världens bästa Mamma! 

Idag är det morsdag, och det betyder att man firar alla mammor idag.

Jag kan börja detta inlägg med, att jag kommer aldrig någonsin kunna tacka miin mamma tillräckligt nog, om jag hade pengar i mängder så skulle jag vila köpa ett lyxhus vid skärgården med pool och gym på gården till henne. Inte ens det skulle räcka för att visa min tacksamhet till min mamma för allt hon har gjort för mig.

Det handla nu inte om pengar, det handlar inte om vad man har köpt eller gett och hur dyrt det är för att visa kärlek för min mamma.

Det handlar om att man har funnits där för henne och att man är en lojal och respektfull dotter.

Ingen människa är perfekt och det är inte jag heller. Och jag ångrar vissa saker som har gjort så att mamma har blivit ledsen och besviken på mig. Men bästa med mamma är att hon alltid älskar mig oavsett vad. Det gör alla andra mammor också om sina egna barn, och det är så det ska vara också.

Hon har alltid funnits för mig, ALLTID. Förr var vi inte så close och vi pratade aldrig deep osv. Men nu när jag har blivit äldre och funderar på saker och ting mer gällande framtiden osv så vet jag alltid att hon finns (pappa finns också ALLTID) men du vet flickor är mer close. Man kan ju prata om massa tjej saker.

Förr så bråkade vi mera, då man gick igenom tonårsfasaden och enda man gjorde hemma var att klaga och inte hjälpte till. Oftast så ledde ju det till bråk. Förståeligt då man tänker i efterhand. För liksom hur mycket begärt är det att tömma diskmaskin?

Oftast då barn är så små väljer de en av sina föräldrar, inte med flit för att favorisera men man väljer en förälder för att känna tryggheten och närheten av en person eftersom två personer är mycket att ta upp då man är så liten och inte fatta av allt som sker. Jag valde mamma då jag blev adopterad till Finland. Inget illa menat mot pappa men det blev bara så att jag accepterade mamma mera en pappa.

Jag vet inte varför nu i dagens läge varför jag valde henne före pappa men tror det var att hon var mer likt mig. Bekanta och vänner säger att mamma och jag liknar varandra på beteende. Vi reagerar på samma sätt och har lika snabba humörsvängningar och temperament hahhaha.

Jag och mamma var på ” tjej semester ” år 2015. Det var bara hon och jag. Vi var 1 hel vecka i Spanien. En resa som är ett minne för livet.

Vill i alla fall tacka mamma så otroligt mycket för att hon har uppfostrat mig, gett mig kärlek varje dag och älskat mig för precis hur jag är. Vill tacka henne för att hon alltid säger att hon älskar mig då jag ska sova och dagligen. Också att hon visar att jag är älskad och betyder för henne.

Jag älskar dig mamma så länge jag lever.

Ta hand om era mammor, de är det finaste ni har.

KRAAAAAM!!!!

Likes

Comments

Asiatisk mat blev det till lunch idag. Vi firade morsdag men även att det var 14 år sen jag blev adopterad till Finland.
Grattis till alla fina mammor!

Likes

Comments

Hej på er! Jag prövade att smaka på vegetarisk mat hos Joel för någon helg sedan... Jag har alltid varit emot rätter som inte innehåller varken kött eller fisk.. Skulle ALDRIG klara mig utan kött. Men tog modet och smakade på denna rätt och ååå vad jag är stolt över mig själv att jag provade något nytt, för fyy så gott det var(!!)

Falafel kommer från mellanöstern. Den består av friterande bollar oftast gjorda på kikärtär, lök, persilja och korianderblad och olika slags kryddor.

Såsen är gjord av grekisk yoghurt och vitlök.

Salladen består av gurka,sallad och tomat.

Och sedan helt vanlig tortilla bröd.

Jag rekommenderar starkt att göra denna rätt, även fast du kanske vill ha med kött eller fisk i alla rätter så denna rätt är delikatess.

Likes

Comments

Hej på er! Idag så har jag inte gjort mycket. Jag var på praktik från 9-3 och efter det så for jag hem direkt. Jag började " stor städa " rummet, för ni skulle bara veta hur kaos det är i mitt rum just nu ... så kallat golvgarderob. Efter det pratade jag med Joel på facetime en timme ungefär, FY vad jag saknar honom. Efter det så for jag ut på gården och jobbade några timmar jag stapplade och bar ved. Så har inte gjort så  mycket idag. Men rätt skönt också. Hoppas ni hade en super fin dag!

Dagens enkla outfit, smutsig spegel men tror ni överlever ;)

| | T-shirt from Zara | | Jeans from Carlings | |

Likes

Comments