Idag skulle jag ha en pluggdag men det blev inte så mycket av de. Jag har läst lite! Men inte tillräckligt. Precis när jag skulle sätta mig ner och öppna böckerna ringer pappa och frågar om jag vill åka med in till Karlskrona och fika. Det kan man ju bara inte tacka nej till, så jag åkte in till Karlskrona. Vi fikade jag, mamma och pappa sen skulle bara mamma gå i en affär men det blev lite mer än så. Stackars pappa satt mestadels i bilen och väntade på att vi skulle åka hem. Men en del nya saker blev inhandlat och jag är nöjd. När jag sedan kom hem började jag plugga lite sen blev jag hungrig och gjorde en pasta a la Sara. Sen helt plötsligt bara sprang tiden iväg och jag började kolla på tv och nu ska jag sova. Det är ju trots allt en ny dag imorgon och jag ska upp tidigt.

Blev ett par sko till mig.

Sen köpte jag två tröjor och ett par långkallingar till Julius.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har jag varit och fikat med min mamma, syster och systerbarn. Så himla mysigt. Sedan har vi inte gjort speciellt mycket men det är ganska skönt. Slippa alla måsten för ett tag. Jag har dock pluggat lite eftersom jag har examination på tisdag i HLR och en skriftlig tentamen på onsdag. Tänk vad viktigt det är med HLR. Tänker på de avsnittet som var på Sofias änglar senast. Det kan ju faktiskt hända att någon i ens omgivning drabbas av en hjärtattack och då är det bra att veta hur man ska göra. Dock tror jag det är lite annat i verkligheten när man gör det på en riktig människa än när man gör det på en docka. Men det är samma sak man ska göra.

Sen försökte vi på att ta ett familjefoto. Det är så roligt att ha även om både Julius och Pixy tucker att jag är lite jobbig ibland. Men det få dom leva med.


Likes

Comments

Idag tog vi en redigt lång sovmorgon och efter det började vi dagen med att fixa i garaget. Vi städade båda bilarna och fixade lite i garaget. När vi var färdiga ute gick vi in och fixade iordning lite inne också. Städade köket, tvättade, bäddade rent i sängen, dammsugade och torkade alla ytor. Efter de blev det pizza eftersom vi inte orkade laga mat. Nu sitter vi bara och latar oss framför datorn och spela spel. Imorgon blir det plugg!

Likes

Comments

​Att prata om döden är inte redigt accepterat idag och jag tror att det är för att just döden skrämmer många. Inklusive mig. Efter dagens föreläsning om vård i livets slutskede så insåg jag vilket viktigt yrke sjuksköterska är. Att får mera inblick i vad sjuksköterskors uppgifter är när patienter närmar sig livets slut är fantastiskt. Att kunna vara en stödpelare både för den döende patienten men även finnas och stötta de närstående kräver väldigt mycket av en. Bara av att höra levande exempel som föreläsaren hade varit med om i sitt yrkesliv var fantastiskt, så himla intressant. Jag önskar att jag en dag kommer kunna vara stark och ge densamma stöd till de jag kommer möta i mitt kommande yrkesliv. Men som jag känner nu är jag inte redigt där än då döden skrämmer mig, men jag jobbar på de. Alltså vilket yrke sjuksköterska är och även de andra vårdyrkena. Tror inte redigt människor förstå vilket jobb de gör. Är så stolt över mitt val att läsa till sjuksköterska. 

Likes

Comments

Igår när det var alls hjärtans dag så jobbade min fina sambo eftermiddag. Därför firade vi inte så mycket utan att vi gav varandra lite presenter på förmiddagen. Men när han kom hem lite innan midnatt, klev han in i sovrummet med denna fina bukett. Så himla fin! Han hade sagt i butiken att han skulle ha de finaste rosorna. Hur glad blir man inte när man får en sådana fina blommor precis innan alla hjärtans dag slutar. Vilken perfekt avslutning.

Likes

Comments

Idag har vi varit hos veterinären med lilla Dino. Det visade sig att han hade en lätt öroninflammation. Det är de som kliar så mycket att han kliat hål vid örat. Så nu blir det medicin för lille killen och återbesök om två veckor.
Idag är det alla hjärtans dag och Julius jobbar eftermiddag så det blir inte så mycket firande idag för vår del. Men vi har redan fått och gett bort våra presenter till varandra. Julius fick skor och ett par shorts av mig. Av Julius fick jag att han skulle köpa en skrivare till mig och sen skulle han betala min ögonfransförlängning. Jag är så nöjd men det hade varit mysigt att äta något gott ihop men vi får ta de en annan dag. Eftersom Julius inte var hemma så var jag hos mamma och pappa och åt där sen kollade vi på tvn.

Likes

Comments

Idag ska jag följa med denna lilla killen och min pappa till veterinären. När jag skulle borsta han igår kände jag någonting konstigt så bad mamma lysa med en lampa så jag skulle se redigt. Det visade sig att han hade två sår på insida av kanten på örat. Så konstigt. Men det är lika bra att åka in och kolla upp de ifall det behövs tvättas och eventuellt sy något stygn. Vi får helt enkelt se vad veterinären säger men tror inte det är något allvarligt.

Likes

Comments

I helgen har jag inte gjort någonting mer än att jag passade mitt lilla gudbarn i lördags. Utöver de har jag inte känt mig så kry. Som alla andra är jag lite förkyld, huvudvärk och ont i halsen. Men det går åt rätt håll så de är skönt de.
Idag har jag varit i skolan och tränat på att ta lite venprover och sen har vi provat att sätta kateter. Att sätta kateter gick sådär eftersom det inte riktigt är densamma som på en riktig människa. Men det känns skönt att ha provat lite och veta nu hur de går till.
Sen idag passade jag på att åka en runda till mamma och pappa medan min sambo jobbar. Mamma hade bakat semlor eftersom att det är fettisdagen. Dock är jag inte så glad för semlor eftersom jag inte tycker om grädde eller mandelmassa. Så för mig fick det bli en helt slät bulle med vaniljsocker på.

Likes

Comments

Idag har vi tränat på att de injektioner. Både intramuskulär och subkutan injektioner. Subkutan tyckte jag inte var några bekymmer men att ge en intramuskulär injektion kändes lite brutalt. Eftersom att nålen ska ganska långt in så man når muskeln. Det är så roligt att lära sig mer om detta, tur man inte är rädd för nålar.

Likes

Comments

Idag har jag varit i skolan och tränat på venprovtagning. Det var svårare än de ser ut i alla fall att ta på dockorna. Har dock inte tagit på någon människa än. Men de som skulle föreställa huden var ju som gummi och det va trögt att sticka. Men det gick ändå ganska bra, lyckades i alla fall få ut vätska. Men det är mer moment än vad man tror men jag antar att det går på rutin sen när man gjort de några gånger. Ser nästan fram emot att få börja sticka på riktiga människor, känner mig ändå stadig på hand när det gäller nålar. Imorgon ska vi gå igenom injektioner, det borde inte vara något problem med tanke på att jag gjorde de på Julius i 30 dagar när han tog blodförtunnande.
Till mat idag blev det ytterfilé med pommes, sallad och bearnaisesås. Det var så himla gått. Vi satt i soffan idag och åt medan vi kollade på en film.

Likes

Comments