Header

Hallå kan verkligen inte förstå folk som lever på nudlar för enkelhetens skull när det är så LÄTT OCH ROLIGT att göra bättre mat!!

Jag och A hade lite bekymmer med den ständiga frågan om vad man ska äta på kvällen. Insåg att brödet vi hade hemma gick ut samma dag och bestämde mig för räkmackor. Hur fint är inte det? Och så otroligt lätt att göra, snyggt blir det dessutom.

Samtidigt invigde vi mina ölglas jag fått välja ut på blodcentralen eftersom jag går och ger blod. För som en av mina vänner säger "Om du kan, ge blod!"

Varenda dag förtjänar att innehålla lite vardagslyx!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Januari- och februarivädret är dötrist så en spontanresa till Egypten passade perfekt som tidigt alla hjärtans dag firande!!

Så drömmigt hotel med förjädra god mat!! Tyvärr ganska lyhört utan uppgradering, något som självklart gjordes för att vi skulle ha det så bra som möjligt. Vi hade det så bra här att vi "glömde" åka till själva stranden, mycket möjligt att vi endast var för lata också.

Vi hade faktiskt en svinkall lagun bara några meter ifrån rummet. Bra plats att bränna sig och bli lite kalas på, mindre bra att bada här. Här låg vi nästan hela veckan och behövde inte ens resa oss upp för att hämta goda drinkar, drinkarna kom till oss!

Istället för snorkling testade vi en båttur i en båt med glasbotten. Har bara hört så mycket gott om Egyptens korallrev.

Båtturen slutade i och för sig mest med att vi kollade på delfiner, det var nämligen mer intressant. Tyckte jag.

Vi träffade Oskar som förmodligen blir första och sista kamelen jag sitter på. Jag var egentligen rädd men vi blev vänner ändå!

Likes

Comments

Börja med att äta något gött som innehåller avokado. Nu har du avokadokärnor att använda dig av; skölj av och lägg på tork i 1-2 dygn tills skalet torkat och går att skala av.

Det är viktigast att du skalar kärnan där den ska spricka sen. Sedan stoppar du in 3 nålar eller tandpetare några millimeter så att kärnan hänger stabilt på ett glas. OBS! Den spetsiga delen av kärnan ska alltid vara uppåt!

Den ska alltid ha vatten så att ungefär halva kärnan är täckt eller minst 1cm är under vattenytan. De tycker om att bli duschade med en sprayflaska då och då, jag brukar även försöka hälla lite vatten över kärnan när jag vattnar. Ställ kärnan så att den får mycket ljus och värme, gärna vid ett fönster du inte öppnar särskilt ofta. Beroende på väder och värme måste du vattna mer eller mindre, ibland varje dag och inbland räcker det med varannan eller var tredje dag!

Sedan är det bara att väntaaaaa! Endel spricker supersnabbt medan andra kan ta typ två månader på sig, så ett tips är att plantera många samtidigt. Ibland kan det vara som en hinna på undersidan av kärnan och den kan du försöka skrapa bort om kärnan är seg på att spricka. När den fått rötter ska man kunna plantera dem i jord men jag har inte hunnit testa det själv. Det är så himla snyggt när man ser rötterna tycker jag!

Lycka till med dina avocadoplantzzzzzz!

Likes

Comments

I juni tog jag faktiskt studenten. Min studentmössa var för stor och mina nipples syntes kanske genom klänningen men jag var överlycklig.

Och alltså. Att få äta frukost världens brakfrukost med alla underbara vänner man fått på tre år innan ett överlyckligt men tårfyllt sista hejdå. Orkade knappt.

Under utspringet blev jag skadad men det var det värt!

Och flaket får vi inte glömma! Vi vann faktiskt pris för det vi skrev på lakanet.

Och där blev jag självklart ännu mer skadad. Inte mindre glad för det.

Likes

Comments

Till att börja med; Ja, jag heter Annie Johansson. Sarah Louise är endast mina mellannamn. Det fanns dåligt med lediga namn att välja till bloggen, därav namnet. Inget mer med det. Om dagarna söker jag för tillfället arbete då jag i somras tog studenten och för att det faktiskt är väldigt svårt att hitta lediga jobb. Med andra ord har jag otroligt mycket fritid och försöker göra det bästa av den. Om helgerna infinner jag mig på alla möjliga ställen i och utanför stan, förtärandes alkohol, dansandes och sjungandes men mina fina vänner.

Annars är det ofta man hittar mig vid pianot eller sittandes med en gitarr då jag är otroligt intresserad av musik. Har faktiskt en fiol också men den kan jag verkligen inte spela på, och öva får jag inte göra hemma då jag fått höra att det låter hemskt. Jag ogillar att planera in småsaker här och där - spontant är bäst! - men jag har fortfarande mycket kul framför mig. Jag menar, en resa till USA är inte helt fel!

Det var väl lite om mig. Tudiluuu​

Likes

Comments