Min långa historia som påverkat mig till den jag är idag 

Tankar/åsikter, Om mig

Delat gärna med mig om nuet och blicka framåt, men jag vill tänka bakåt. Jag vill dela med mig om olika historier som jag varit med om.

* Levde mina första år i storstaden, men minns absolut ingenting utan bara fått saker återberättat och flyttade till söder av Stockholm som 4 åring då min syster föddes när jag var 4. Sedan dess har jag växt upp där med hela min familj.

* När jag började i lågstadiet var då jag kommer ihåg saker, men det blev inte som tänkt alls utan från den tiden började mitt helvete. Sedan då till mellan stadiet alltså från jag var 7/8 år tills jag var 13 var jag grovt mobbad. Jag blev totalt psykiskt misshandlad ut av många olika människor. Vilket har satt sig ännu idag i mitt huvud ut av olika saker jag fick höra dagligen och har en enormt låg självkänsla. Plus en massa saker jag förträngt som satt sina spår.

* Mitt i allt helvete fick jag en barndomsvän som granne. Vi umgicks varje helg då vi sjöng och spelade teater. Tack vare henne och alla intressen vi skapade hade jag redan då funnit min hantering att ta tag i känslorna och hade en stor motivation.

* Efter denna tiden byta jag skola blev jag näthatad skaffade jag en blogg i samma väva. Dels för att kunna sätta ord på allting, men också dela med mig om hur tufft det kan vara med livet och peppa. Upptäckte hur kul det är med skönhet, mode och foto så det blev flera år helt plötsligt då det visade sig vara jätte kul.

* I högstadiet hade jag min bästa tid. Fick jättefina vänner där ifrån, gå i musikklass och få lära mig mycket med mig själv samt om andra. Också gå igenom alla tonårs grejer och så som spana på killar och bara busa, men var relativt lugn då det hände såpass mycket omkring mig hann jag nog inte reflektera själv.

* Eftersom jag hade haft det såpass tuff skolgång blev jag uppsparkad ut av min rektor som var nästan 14 höstar. Jag var helt knäckt utan skola i höst då jag låg såpass mycket efter pågrund av okoncentration, men min omgivning gav jättemycket skit så jag fick komma in igen men gå i liten grupp halvtid resten ut av tiden.

* Sista året i grundskolan träffade jag en söt kille som jag blev tillsammans med i dryga 5 år mellan 16-21. Växte enormt mycket och gick igenom kärleken i ung åldern. Dock när det tog slut var det väldigt tufft och hade en väldigt påfrestande med känslor som inte var hälsosamt. Jag saknade min andra halva samtidigt som jag tappade känslorna.Så därefter hade jag kul som singel och lärde mig mycket om mig själv på både gott och ont, men riktigt givande. Kan läsa av betydligt mer idag.

* Tog sedan studenten i Barn och fritid, byte efter ha testat ett år inom handel som var för ytligt enligt mig, men fick en bra grund. Sedan ett år efter studerade jag till Humanistisk behandlingspedagog på internat. Vi hade dagliga samtal om hur vi mår där jag träffade riktigt fina människor. Hade vän vår egna process samtidigt som jag kan jobba med olika typer ut av människor. och fick testa bo delvis borta.Aldrig växt så mycket som då.

*Reste mycket mellan 18-21, hade en massa äventyr och sol. Fick se olika kulturer och hur ekonomin kan påverka en människa så mycket som Dominikanska republiken bland annat.

* Under tiden jag studerade gick jag igenom mitt andra break som var väldigt chockerande och insåg jag hur mycket jag har koll på saker jag har gått igenom, men stor del ut av mitt liv har jag förträngt. Tror det kan vara någon typ av trauma då jag inte tänker på något specifikt utan blir mest bara berörd eller skakig i hela mig ut av sorg.

* När jag var färdig och hade tagit examen mådde jag riktigt dåligt av att separera från min klass.Jag hade en svaka där jag kände mig vilsen. Visste varken vad jag ville jobba med, och vart jag vill bo. Bo hemma kändes konstigt så testade bara fram mig bland jobb för kunna flytta så fort det gick. Hamnade på korttidsboendet där jag jobbar idag och stor trivs.

* I flera års tid har jag pratat med professionella terapeuter då jag har haft jätte svårt att hantera mina känslor och dela med mig.Veta vilka verktyg som behövs och har enormt stort behov ut av att bara prata av mig.

* Lärt mig att prioritera vänner som är bra för mig och innan dess testat mig fram, men det är vad livet handlar om att bli sviken för finna de finaste och äkta jag har idag. Trots att jag har haft en del dysfunktionella relationer.

Gillar