Leva ekonomisk trots att räkningar existerar 

Livsstil, Tips, Pepp

Trots att jag har extremt mycket vardags lyx igenom att ta hand om mig eller njuta av något gott är det mitt sätt att må bra på så har jag alltid varit ekonomiskt. Jag har slösat med begränsningar och delat med mig om detta tidigare, men skillnaden nu är att jag har mer utgifter och räkningar att betala av varje månad. Det sker ju när du lever själv, men jag har hittat små saker som ger resultat.

Mina ekonomiska knep varje månad

* Räkna ut hur mycket du har kvar efter alla räkningar plus mat du brukar lägga och om det är något speciellt just den månaden. Spara lite av det som finns möjlighet innan du slösar.

* Ha sparkonto har hjälpt mig enormt mycket igenom att öppna tre olika konton som är för upplevelser/resor, akuta fall och framtiden/min lägenhet.

* Skriv ner en månad hur mycket du lägger och kategorisera vad det hamnar på. Se över om det är något som bör förminskas om det går.

* Dina val med mat. Det kan hjälpa att göra storkok då räcker det för flera måltider.

* Ha alltid hemma grönsaker, potatis, ris och pasta det är grunden för kunna skapa en lunch eller middag.

* Jämför alltid viktpris. Ta det billigaste för kilopriset eller vad det nu räknas i då räcker det långsiktigt. Även med skönhetsprodukter som hår och tvålprodukter.

* Om du vill njuta av en bra mat ute då finns let's deal som har mycket tre rätters inklusive ett glas till maten för ungefär priset 250kr alternativt the fork som har 30-50% för matnotan.

* Sälj saker du inte behöver längre det kan vara saker du inte tror någon vill ha, men visar sig vara att någon är intresserad.

* Gör det mesta hemma som går det mesta ute kostar betydligt mer.

Gillar

Kommentarer