Egen vegansk ostprovning

Tips, Livsstil, Recension

Häromdagen kom jag tilllbaka till verkligheten vilket innebär blandade känslor. Då jag har klivit ur rutinerna helt att jag då nog fick en chock när jag kom tillbaka mitt första pass, men får lära mig lyssna mer på kroppen.

Avslutade iallafall semestern med att göra egen ost provning med Linnéa hos mig. Något helt nytt för mig vilket var spännande och älskar testa något nytt som perfekt avslut.Vi valde ut fyra ostar som passar vid olika tillfällen ur den vegansk butiken Good Store som ligger på Åsögatan 116 på söder.

Vi smakade och åt upp det mesta till svarta oliver och ett glas mousserande vin till samt fanta kände jag mer för. Det passar lika bra också vilket som och Surdegskex la jag allting på.

Min bedömning ut av ostarna

Cashew rökt paprika - Det var en cool smak ut av paprika rakt igenom, men det rökta kom i efterhand och var ganska mjuk och behaglig smak. Inte för stark utan något finare till kex men den är väldigt kakig och den höll måtte för sitt namn.

4 av 5 stjärnor.

Mozzarella Bianco - Den var väldigt kompakt i kvalitén, men den smakade enbart en smak som jag inte kan sätta fingret på men den kändes relativt smaklös.

1,5 av 5 stjärnor

Epic mature - Min absoluta favorit som smakar cheddar och mjuk konsistens ost som sätter sig på tungan direkt. Den är mer en snacks ost som jag fastnade för.

5 av 5 möjliga

* Greek write - Feta ost i smaken precis som den ska vara i kompakt men mjuk samtidigt i block konsistens perfekt till sallad.Den var väldigt lik en standard feta ost.

5 av 5 för att vara just feta ost

Gillar

Kommentarer